Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

15 TEMMUZ NÖBETİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Besni´de etkinlik düzenlendi. Besni Kaymakamlığı önünde yapılan Etkinlik sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

GÜNDEM 17.07.2018 16:59:55 0
15 TEMMUZ NÖBETİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kaymakamlık binası önünde düzenlenen programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, Cumhuriyet Savcısı Emre Vurmaz, Savcı Elif Yılmaz, Hakim İbrahim Halil Bakır, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan,  Şoförler Odası Başkanı Mitat Songur, İl Genel Meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı. Açılış konuşmasını yapan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "15 Temmuz gecesinin yıldönümünde o hain ve karanlık geceyi verdiği mücadeleyle aydınlatan, bu büyük milletin yazdığı 15 Temmuz destanını anmak ve şehitlerimizi yad etmek için buradayız. Dün Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşında ecdadımızın yaptığı kahramanlıkları ve fedakarlıkları okuyarak ve dinleyerek büyüyen yeni nesiller, 15 Temmuz´da bu milletin istiklaline, istikbaline, bayrağına ve dinine yönelen saldırılar karşısında İstiklal Savaşındaki ruhla, inançla ve imanla sokaklara dökülmüş Milli İrade´ye ve devletine sahip çıkarak, yeni bir destan daha yazmıştır. 

15 Temmuz´da tarihimizde görülmemiş bir ihanet hareketiyle karşılaşılmış, devlet içinde gizlenen FETÖ´cü hainlerin devletimizi yıkmak ve ele geçirmek için başlattıkları darbe girişimi ve işgal harekatına karşı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan halkımız, canı pahasına gövdesini tanklara, bombalara ve kurşunlara karşı siper ederek hiç bir zaman bu vatanı böldürtmeyeceğini, bu bayrağı indirtmeyeceğini ve bu ezanları susturtmayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O gece yaşananları verdiğimiz 251 şehidimizi, 2186 şehidimizi unutmadık, unutturmayacağız. Bu gece vesilesiyle bir kez daha bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah bu milletin içerideki ve dışarıdaki tüm düşmanlarına fırsat vermesin" dedi. 

Kaymakam Gencer´in konuşmasının ardından canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşması dinlendi. Daha sonra ise Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli sunuldu. Program şehitlerimiz için Besni Müftülüğünce okutulan Kuran-ı Kerim hatminin İlçe Müftü Vekili Mehmet Ali Yetiş tarafından duasının yapılmasının ardından sona erdi. ?B.E.Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: TEMMUZ NÖBETİ
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER