19 Mayıs Etkinliklerle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100´üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Besni´de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 21.05.2019 11:36:15 0
19 Mayıs Etkinliklerle Kutlandı

Hafta boyunca yapılan kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu.
19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma törenin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100´üncü yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Adıgüzel; ?Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyete sahip çıkarak O´nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayın ki; ?Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.? Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorun yoktur. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz? dedi.

Daha sonra Besni Do-Kan Spor kulübü öğrencileri ve A.C. Yamazaki Ortaokulu öğrencileri tarafından Muay- Thai, Step ve Aerobik gösterileri sergilendi.
Tören hafta boyunca düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 


Anahtar Kelimeler: Mayıs Etkinliklerle Kutlandı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor