28 Günlük Afrin Harekâtında 1 Şehit, 3 Gazimiz Var

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye´nin Afrin Bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı 28. Gününe girdi. Bölgede teröristlere karşı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar olan süre içerisinde Besnili Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan şehit ol

GÜNDEM 16.02.2018 09:46:54 0
28 Günlük Afrin Harekâtında 1 Şehit, 3 Gazimiz Var

Operasyonlar sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye´nin Kuzeybatısındaki Afrin Bölgesinde PKK/PYD/YPG/KCK/ DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlattığı ?Zeytin Dalı? Harekatı 28. Gününe girdi.

Bölgede TSK´nın operasyonları hız kesmeden devam ederken etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 528 olarak açıklandı. Hava ve kara harekatlarıyla terör yuvaları bir bir yok edilirken bugüne kadar olan süre içerisinde Besnili Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan şehit oldu.

Şehit Sarıaslan´ın naaşı geçtiğimiz günlerde Besni´ye bağlı Suvarlı Beldesinde toprağa verilmiş, baba İmam Sarıaslan´ın ise teröristlere inat ağlamayacağım açıklamaları duygulandırmıştı.

Şemdinli Gazisi Akbudak

Suriye´nin Afrin bölgesinde operasyonlar devam ederken Türkiye´de de terörle mücadele sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Hakkari´nin Şemdinli ilçesinde görevli Piyade Sözleşmeli Er Sergen Akbudak, teröristlerin havan saldırısı sonucu yaralanmış ve tedavisinin ardından baba evi Çakırhüyük´e getirilmişti. Baba evinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gazi Akbudak; ?Biz değil, o şerefsizler korksun, en kısa zamanda görevime döneceğim demişti.

Afrin Gazilerimiz

Tedaviye Alındı

Operasyonların devam ettiği Suriye´nin Afrin Bölgesinden ilk gazimiz Mesut Ekinci tedavisinin ardından evine getirilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye´nin Afrin Bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtında yaralanan Besnili Piyade Uzman Çavuş Umut Yavuz Ankara GATA´da, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan ise Gaziantep´te tedavi altına alındı.

Piyade Uzman

Çavuş Umut Yavuz

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye´nin Afrin Bölgesinde yürütülen ?Zeytin Dalı? Harekatı´nda 11 askerin şehit olduğu çatışmada 21 yaşındaki Besnili Piyade Uzman Çavuş Umut Yavuz yaralandı.

Enes Sarıaslan´ın şehit olduğu çatışmada şarapnel parçasıyla yaralanan ve Ankara GATA Hastanesine getirilerek tedavi altına alınan Besnili Piyade Uzman Çavuş Umut Yavuz´un sağlık durumunun iyi olduğu, tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Piyade Uzman Çavuş Yavuz tedavisinin ardından Besni´ye bağlı Ören köyündeki baba evine getirilecek.

Piyade Uzman

Çavuş Onur Doğan

Operasyonların devam ettiği bölgede şarapnel parçasıyla bacak ve kolundan yaralanan Besnili Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan ise ilk olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

3 yıldır görevli olan Uzman Çavuş Doğan´ın Kars Sarıkamış 57. Taburda göreve başladığı ve geçici görevle Afrin´e gittiği öğrenildi.

İlk tedavisinin ardından Gaziantep Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Doğan´ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor