Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

4. Etap TOKİ Konutları Çürümeye mi Terkedildi?

Dar gelirli aileler için yapılan 4. etap TOKİ Konutlarının kura çekiminin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hala teslim edilmemesi hak sahiplerini çileden çıkardı. Konutların 8 aydır neden teslim edilmediğine ilişkin bir açıklama yapılmazken, Müteahhitin de

GÜNDEM 13.03.2018 09:03:00 0
4. Etap TOKİ Konutları Çürümeye mi Terkedildi?

Sahipsiz ve Issız!

Dar gelirli aileler için Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Toplu Konut İdaresi tarafından Kayaardı mevkiine yapılan 472 adet konut kura çekiminin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hala hak sahiplerine teslim edilmedi. Daha önce yetkililerden yapılan açıklamaya göre sorunun müteahhit firmadan kaynaklı olduğu en geç 1 aya kadar teslim edileceği belirtilse de hak sahibi vatandaşlar binaların hala teslim edilmemesine tepki gösterdi. Haber fotoğrafları için konut alanında gittiğimizde herhangi bir görevli bulunmazken, Müteahhit firmanın da şantiyesini topladığı görüldü.

Çürümeye mi terkedildi?

4. Etap TOKİ Konutları içerisindeki bazı binalarda çatlaklar oluşması, parklardaki aletlerin kırılması, pencere korkuluklarının sökülmesi konutların çürümeye mi terkedildiği sorusunu akla getirdi.

50´si engelli olmak üzere 472 İhtiyaç sahibi vatandaş için yapılan ve yaklaşık 40 milyon TL´ye mal olan konutlardaki tahribat ve mağduriyetin 8 aydır çözülmemesi tepkileri de beraberinde getirdi.

 Şuana kadar konutlar hakkında yetkililer tarafından bir açıklama yapılmazken vatandaşların mağduriyetinin ne zaman giderileceği ise merak konusu oldu.

İş yapan esnaf da mağdur!

Bir yandan hak sahibi vatandaşların yaşadığı mağduriyete tepkiler sürerken, bir yandan da yüklenici firmanın Besni´deki esnaflara bıraktığı borç da tepkiye neden oldu.

Konutlardaki eksiklikleri tamamlamayan müteahhit firmanın ilçede iş yaptırdığı yerel esnafa yüklü miktarda borç bıraktığı iddia ediliyor.

Evine biran önce göçmek isteyen vatandaşlar hala umutla konutların teslim edileceği günü bekliyor. Konutların durumunun ne olacağı, eksikliklerin ne zaman giderileceği, esnafın zararının nasıl karşılanacağı ve hak sahiplerinin evlerine ne zaman kavuşacağı konusunda gerekli adımların atılması bekleniyor.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER