Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

86 BEKÇİ GÖREVE BAŞLADI

Toplumun huzur ve güvenini sağlamak amacıyla yeniden hayata geçirilen Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca eğitimlerini başarıyla tamamlayan 115 çarşı ve mahalle bekçisinden 86´sı Adıyaman´da göreve başladı.

GÜNDEM 4.03.2019 12:13:22 0
86 BEKÇİ GÖREVE BAŞLADI

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine atamaları gerçekleşen ve Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi Amirliğinde yapılan çarşı ve mahalle bekçilerinin göreve başlama ve silah teslim törenine Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Emniyet Müdür Yardımcıları ile göreve başlayacak Bekçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, ?Türkiye genelinde gece saatlerinde işlenen suç olaylarının ortaya çıkarılması, faillerinin yakalanması ve suçun işlenmeden önlenmesine yönelik bazı tedbirler alınmaktaydı. Bunlardan bir tanesi de çok uzun yıllardır başarılı bir şekilde sürdürülen Bekçilik siteminin yeniden hayata geçirilmesidir. Bu kapsamda Adıyaman ilimize 115 Bekçi planlaması yapıldı ve bu adaylarımızın sınavları ve eğitimleri tamamlanarak bugünde huzurlarınızda kıyafetlerini giymek suretiyle, biraz sonra kendilerine dağıtacağımız silahlarıyla birlikte göreve hazır halde Adıyaman´ımızın huzur ve asayişini sağlayacaklar. Göreve bugün başlayacak olan 86 bekçimizden 30 tanesini Altınşehir Bölgemizde, 25 tanesini Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliği bölgesinde olmak üzere 55 tanesini il merkezinde planladık. İlçeler bazında da 15 tanesini Kahta ilçemizde, geri kalanları da Samsat hariç diğer ilçelerimizde görevlendirdik. 21 tane bekçi adayımızda şu anda kursta, kur bittiğinde sayımız 106´ya çıkacak ve yine 9 tanesinin daha işlemleri tamamlandıktan sonra Adıyaman´a tahsis edilen 115 adet bekçi göreve başlayacak. Hepsine başarılar diliyorum?dedi.

Eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan Bekçileri tebrik ederek görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Aykut Pekmez ise, ?Emniyet teşkilatımız kurulduğu günden bugüne vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile ülkemizin birlik ve bütünlüğü için özveriyle göreve yapmaya devam etmektedir. Güvenlik kuvvetlerimiz kar kış demeden, yağmur-çamur demeden görevini başarıyla yerine getirmektedir. Eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan Bekçilerimizde bu kadroya katılarak bu göreve destek verecekler. Bu zor görevi icra ederken, birliğimizin sembolü olan Ayyıldızlı Bayrağımız gökyüzünde dalgalansın, dinimizin sembolü olan ezanımız susmasın diye birçok güvenlik görevlimiz gözünü kırpmadan şehadete koştu. Onları da bu vesile burada bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Çocukluğumuzda bekçilerimiz gece görev yapıyordu. Şimdide göreve başlatacağımız bekçilerimiz gece görev yapacaklar. Kendilerine belli mahalleler ile sokakların sorumluluğu verilecek. İnşallah bekçilerimiz görev yaptığı süre içerisinden o bölgede yaşayan vatandaşlarımız gece daha rahat ve daha huzurlu uyuyacaklar. Bizim bekçilerimizden beklentimiz görev yaptıkları mahallelerde bulunan vatandaşlarımızla iyi iletişim kurmalarıdır. Adeta o mahallenin bir ferdi olarak mahalle sakinleriyle birlikte sevinmeniz ve onlarla beraber üzülerek özveriyle görev yapmanızdır. Bugüne kadar huzur kenti olan Adıyaman´a sizlerin de katılımıyla inşallah Adıyaman´daki bu huzur ortamını bir mertebe daha yukarı çıkartmış olacağız. Bütün bekçilerimize görevlerinde başarılar diliyorum?dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aykut Pekmez ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper göreve yeni başlayan Bekçilere silah ve düdüklerini teslim etti.
Program, düdük sesleri eşliğinde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler: BEKÇİ GÖREVE BAŞLADI
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER