Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ADD: Türk Milleti ne Atatürk´ten vazgeçebilir nede kurduğu Cumhuriyet´ten

Ebediyete intikalinin 79. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılırken, Atatürkçü Düşünce Derneği Besni şubesi de yayınladığı mesajında Türk Milletinin ne Atatürk´ten ne de O´nun devrim arkadaşlarıyla birlikte kur

GÜNDEM 14.11.2017 10:44:25 0
ADD: Türk Milleti ne Atatürk´ten vazgeçebilir nede kurduğu Cumhuriyet´ten

Ebediyete intikalinin 79. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılırken, Atatürkçü Düşünce Derneği Besni şubesi de yayınladığı mesajında Türk Milletinin ne Atatürk´ten ne de O´nun devrim arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyet´ten vazgeçmeyeceğini söyledi.

ADD´nin mesajı şöyle; ?Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını Tüm ulusumuzca ve ilçemizdeki etkin katılımla coşku ile kutlarken, derneğimiz olarak etkin katılım sağlayan halkımızla gurur ve onur duyduğumuzu paylaşıyor, 10 Kasım sabahını matemle değil düşünen, akıl ve bilimi rehber edinmiş toplumun varlığını gördüğümüz bir güne uyanmak istiyoruz. Zira biliyoruz ki 10 Kasımlar matem günü değil, aydınlık geleceğe yürürken atacağımız adımların hesabını yapma günüdür. Eşsiz deha, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 79. Yılında ona olan sevgimiz, özlemimiz her geçen gün artarak diyoruz ki;

Türk Milleti ne Atatürk´ten vazgeçebilir ne de O´nun devrim arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyet´ten.

Tam bağımsız, insan haklarına dayalı, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk´ün önderliğinde, emperyalizme karşı kazanılan Bağımsızlık Savaşı ve sonrasında hızla başarılan Aydınlanma Devrimi ile kurulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk tek dünya lideridir. Doğumunun yüzüncü yılında, yüz elli iki üyenin imzaladığı UNESCO belgesindeki tanımıyla: ? Atatürk uluslar arası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusudur. ?

Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş felsefesi, ?Tam Bağımsızlık? ilkesi temelinde, O´nun düşünce ve eylemleri olan Kemalizm´dir. Bilim insanı Ahmet Taner Kışlalı´nın tanımıyla: ?Kemalizm, ne Atatürk´ün bekçiliğidir ne de 1920 koşullarında yapılmış olanların toplamıdır. Kemalizm, demokratik toplumcu öze sahip, sürekli devrimcilik ilkesine dayalı, bir çağdaşlaşma ideolojisidir. Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür.?

Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk Milleti´ne gösterdiği hedef; akıl, bilim ve teknolojinin en son ilkelerine dayanan çağdaş, her alanda kalkınmış, uygar bir Türkiye yaratmaktır.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER