Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ADD´de Bahçeci Güven Tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi 9. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Yoğun katılımının olduğu kongrede mevcut başkan Akif Bahçeci yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

GÜNDEM 2.04.2018 15:14:36 0
ADD´de Bahçeci Güven Tazeledi

Dernek lokalinde Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ile çok sayıda üyenin katıldığı kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Divanın oluşturulmasıyla devam eden kongrede Divan Başkanlığına Kürşat Aykanat, katip üyeliklerine ise Yusuf Tel, Vezir Korkmaz ve Mehmet Öcal seçildi.

Daha sonra faaliyet ve denetim rapor okunarak ibrası yapıldı.

Kongrede konuşan ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci; ?19 Mayıs 1989 tarihinde Ord.Prof.Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu (Onursal Genel Başkan) ve   Prof.Dr. Muammer Aksoy (Kurucu Genel Başkan) ve yine Besnili hemşehrimiz Prof Dr Mustafa Altuntaş´ın kurucu üyeliğinde kurulan ve kurumsal kimliği hızla büyüyerek nüfus bulan derneğimiz, yurt genelinde büyüyerek devam etmiş ve nihayetinde Besnimizin aydın insanları tarafından 2000 yılında Besni Şubesi  açılarak  çalışmalarına başlamış ve o günden bu güne çalışmalarını devam ettirmektedir.  Bu gün derneğimiz 11 bayan 94 bay olmak üzere toplam 105 üyeye sahiptir. Daha önce üyemiz olup ve erken diyebileceğimiz yaşta aramızdan ayrılan Arif Doğru, Ekrem Kelleci, Mustafa Uğur, Hasan Güleken, Abdulvahip Rışvanoğlu, Cuma Yalçın, Saadettin Karaboğa, Hüseyin Keleş, Aydın Doğan, Abdurrahman Yiğit yoldaşlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.

O günlerden bu güne 9. Genel Kurulumuzu yaparak, mevcut yönetimin, kurulumuzun çalışma raporlarını sizlere sunmak ve hesapların ibrazını sizlerle paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Biliyoruz ki! Atatürkçülük; Türk Milleti´nin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olmasıdır.

Devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, Aklın ve ilmin rehberliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları yine Atatürk tarafından belirtilen devlet hayatına, Fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikirlere ve ilkelere uymasıdır.

Atatürkçülük; Emperyalizmin düşmanıdır, anti-emperyalisttir. Tam bağımsız Türkiye´den yanadır. Özgürlükçüdür. İnsan hakları savunucusudur. Her türlü terörün karşısındadır. Yobazların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıdır.

Atatürkçülük; Yirminci yüzyılın yüz akı, ulusal direnişlerin temelindeki ?tam bağımsızlık? harcıdır.

Atatürkçülük; Ulusal bağımsızlık demektir, ulusal kurtuluş demektir, anti-emperyalist bilinç demektik.

Atatürkçülük; Aşırı sağa veya aşırı sola ödün vermeyen, kişi haysiyet ve onuruna inanan, ulusal, akılcı ve insancıl bir görüştür.

Bütün bu değerlere inan siz saygı değer dostlarımızı saygı ile selamlıyor 9. Olağan Kurulumuza hoş geldiniz diyorum? dedi.

Daha sonra tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Akif Bahçeci oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilirken Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; ?Akif Bahçeci, Asım Öcal, Mustafa Şahin, Hüseyin Rişvanoğlu, Hüsamettin Yeşildağ, Resit Emre.

 


Anahtar Kelimeler: Bahçeci Güven Tazeledi
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER