ADI VAR KENDİ YOK: NE OLDU YENİ SGK BİNASI!

2 yıldan beri gündem olan yeni SGK binasının adı var ama kendisi ortada yok. Şubat ayında Belediyenin talebi üzerine Proje büyütülmüş hatta İnşaat ruhsatı bile çıkartılmıştı. Aradan aylar geçmesine rağmen ortada ne ihale, ne proje ne de ne zaman başlayaca

GÜNDEM 3.07.2018 18:19:06 0
ADI VAR KENDİ YOK: NE OLDU YENİ SGK BİNASI!

İnşaat için her şey hazır!

Yaklaşık 30 bin SGK´lının yaşadığı ilçemize yeni hizmet binası yapılması için 2 yıl önce başlatılan girişimlerde birçok sorun aşılmışken projede neden ihaleye çıkılmadığı bilinmiyor. Yeni Hastane Binası ve Kapalı Spor Salonu arasına yapılması planlanan ve arsa tahsisi Besni Belediyesi tarafından yapılıp İnşaat ruhsatı dahi çıkartılan yeni SGK binasında iş inşaat ihalesine kalmıştı.

Önce 2017, son olarak ta 2018 yatırım programlarına alınmasına rağmen proje inşaat aşamasına bir türlü geçmedi. Araya seçimlerin girmesiyle yine ileri tarihe ertelenen projenin ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Bina yetmiyor izdiham oluşuyor

Kâhta, Gölbaşı ve Besni SGK binaları aynı dönemde gündeme gelmişti. Kâhta SGK binası geçtiğimiz yıl faaliyete geçerken, Besni gibi Gölbaşı SGK binasında da proje inşaatı başlamadı. Geçtiğimiz şubat ayında Besni Belediyesinin girişimi ve arsa tahsisiyle proje büyütülmüş, inşaat ruhsatı da çıkartılmıştı.

13 bin bağkurlu, 6 bin Sigortalı, 10 bin Genel Sağlık Sigortalının bulunduğu Besni´de yeni SGK binasının yapımı aciliyetini koruyor. Halen Gaziantep Caddesindeki Kızılay´ın binasında kiracı olarak hizmet vermeye çalışan SGK´nın iş yoğunluğu ve binanın yetersizliği; son yapılan Af ile vatandaşların yaşadığı izdiham, ihtiyacı bir kez daha ortaya koydu.

 


Anahtar Kelimeler: KENDİ OLDU YENİ BİNASI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor