Afrin Gazisi Ekinci Besni´ye Getirildi

Suriye´nin Afrin Bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mesut Ekinci, tedavisinin ardından memleketi Besni´ye getirildi.

GÜNDEM 6.02.2018 11:30:32 0
Afrin Gazisi Ekinci Besni´ye Getirildi

Mevzi değiştirirken yaralandı

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye´nin Afrin bölgesinde icra edilen Zeytin Dalı harekatında teröristlerle çatışma halindeyken mevzi değiştirdiği esnada kazayla kendisini yaralayan 30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Ekinci tedavisinin ardından memleketine getirildi.

Tunceli 4. Komando Tugayında görevli iken geçici görevle Suriye´nin Afrin Bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatına katılan Piyade Uzman Çavuş Mesut Ekinci, teröristlerle çatışma halindeyken mevzi değiştirdiği esnada silahının ateş alması sonucu kazayla kendini yaraladı.

Bölgedeki silah arkadaşlarınca Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan Ekinci tedavisinin ardından memleketi Adıyaman´ın Besni ilçesine getirildi.

Teröristler geri çekiliyor

Besni ilçesindeki evinde Gazi Ekinci´yi ziyaret eden Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan Ekinci´den operasyon hakkında bilgiler alarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Piyade Uzman Çavuş Mesut Ekinci Türk Silahlı Kuvvetlerince icra edilen Zeytin Dalı Harekâtıyla teröristlerin geri çekiliş içinde olduğunu ifade etti.

Ekinci; ?Devam eden operasyonlarda PYD´nin olduğu tepeleri biz alıyoruz. Giz bir şekilde sis bombaları ve havan topları atarak o bölgeyi teröristlerden temizliyor, emniyete alıyoruz. Bizim arkamızdan da Özgür Suriye Ordusu birlikleri geliyor. Genel olarak tepeleri emniyete alıyor, emniyete aldıktan sonra da bizim tankları ve ÖSO Birliklerini içeri alıyoruz, bu şekilde ilerliyoruz.

Personellerimizin morali iyi

Bu esnada ben onları daha iyi görebileceğim bir mevziye geçtiğim esnada ilerlerken o anki stresle elim tetikteyken atış yaptım ve kaza sonucu kendimi yaraladım.

Personellerimizin moralleri iyi, zaten genel olarak hepsi tecrübeli ve harekata katılmış birlikler. Afrin Bölgesinde köy çok. Teröristler her köye üç kişi, beş kişi bırakıp gidiyorlar, geri çekiliyorlar. Bende tedavimin ardından en kısa zamanda görevime döneceğim? dedi.

Gencer; ?devletin bekasına yönelik

Tüm tehditler bertaraf ediliyor

Ziyarette konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer ise; ?Ülkemizde yediden yetmişe herkes bu operasyon dolayısıyla kenetlendi. Birlik ve beraberlik içerisinde devletin bekasına yönelik tüm tehditler bertaraf ediliyor. Mehmetçiğimizdeki bu cesaret ve iman olduğu müddetçe bu topraklara kimse el uzatamayacak. Tüm mazlumların da bu devlet umudu olmaya devam edecek. Biz sana ve diğer Mehmetçiklerimize milletimiz adına gönülden teşekkür ediyoruz? diye konuştu.

30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Ekinci´nin daha önce Suriye´nin Cerablus ve El Bab bölgelerinde yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonuna da katıldığı öğrenildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor