Ağbaba: ?15 Temmuz´un sorumlusu 2010 Referandumudur"

Kesmetepe Beldesinde Sosyal Tesisin açılışını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz darbesinin sorumlusunun 12 Eylül 2010 referandumu olduğunu belirtti. Ağbaba, ?Eğer 12 Eylül 2010 akşamı ?evet´ çıkmasaydı, ?hayır´ çıksaydı, CHP´nin söy

SİYASET 31.03.2017 10:38:22 0
Ağbaba: ?15 Temmuz´un sorumlusu 2010 Referandumudur

250 tane şehidimiz olmayacaktı

Kesmetepe Beldesinde çok amaçlı Ümmü Yığılı Sosyal Tesisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı´nın katılımlarıyla açıldı.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 16 Nisan´da yapılacak anayasa Referandumuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 12 Eylül 2010 Referandumunda ?Hayır? dediklerin hatırlataran Ağbaba, ?12 Eylül 2010 akşamı ?evet´ çıkmasaydı, ?hayır´ çıksaydı, CHP´nin söylemiş olduğu şeyler dinlenilseydi 250 tane şehidimiz olmayacaktı. Eğer çözüm süreci denen devletin legal olmayan yapıyla masaya oturmasaydı bugün 500´ün üzerinde askerimiz, polisimiz şehit olmayacaktı. Açıkça söylüyoruz 15 Temmuz darbesinin sorumlusu 12 Eylül 2010 referandumudur.?

Zorlansak da azmimizi yitirmedik

Kesmetepe Beldesinde yapılan Ümmü Yığılı Sosyal Tesisinin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba´nın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, belde belediye başkanları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar; ?Kırsal bölgede muhalif bir belediye başkanı olarak bu tür hizmetleri yapmada ne kadar zorlansak da azmimizi ve çabamızı yitirmeden bu hizmetleri halkımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz? dedi.

İki belediye de hizmetin en iyisini yapma mücadelesinde

Daha sonra konuşan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç ise; ?Ben özellikle şunu belirtmek istiyorum. Hem Kesmetepe Beldemizde hem Şambayat Beldemizde iktidarım her türlü imkânsızlıklarına rağmen kendi beldelerinde Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bir şekilde vatandaşına hizmetin en iyisini yapma mücadelesini veren iki belediye başkanımı da tebrik ediyorum.

Önümüzde çok önemli bir oylama süreci var. 16 Nisan´da hep birlikte ülkemizin geleceğine yön vereceğiz. Bu kesinlikle siyasi bir seçim, lider seçimi, parti seçimi değil. Bu bizlerin, geleceğimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın gelecekte nasıl yönetileceğine karar vereceğimiz bir oylamadır? dedi.

Sepetin dibi düştü mü, hepsi birden kırılır

Sosyal Tesis açılışına katılan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise ?Türkiye Cumhuriyeti sizin bütün yumurtaları aynı sepete koyabileceğiniz kadar risk alabilecek bir ülke değil? dedi.

Salıcı, ?Bizden bütün yumurtaları aynı sepete koymamızı istiyorlar. Yani sepetin dibi düştü mü hepsi birden kırılsın gitsin. Türkiye Cumhuriyeti sizin bütün yumurtaları aynı sepete koyabileceğiniz kadar risk alabilecek bir ülke değil. 1923´de cumhuriyeti kurduk doğru, ama biz binlerce yıllık bir devlet geleneğinin ürünüyüz. 1923´te büyük Atatürk´le beraber cumhuriyete geçtik. Siz sürekli rejim değişikliği diyorsunuz diyorlar. Aslında rejim değişikliği falan yok ülkenin adı değişmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti devam edecek diyorlar. Doğru Türkiye Cumhuriyeti devam edecek, peki demokrasi olacak mı, olmayacak. Güçler ayrılığı olacak mı, olmayacak. Yargı bağımsız olacak mı, olmayacak. Bunların hiçbirinin olmadığı yerde adı Cumhuriyet olarak devam etse Kore Demokratik Halk Cumhuriyetinden ne farkı olur?? dedi.

Ağbaba: ?Hayır´ kötüleniyor

Hayır için olumsuz konuşulduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba ise; ?Hayır´la? ilgili çok olumsuz şeyler söyleniyor, ?Hayır´ kötüleniyor. Bugün Hayır´ı savunanların geçmişte Hayır deyip yanıldığı bir tek noktayı hatırlamıyorum. Bu Hayır´ı savunanlar 1 Mart 2003´te Türkiye´nin Irak´a girmesine ?hayır´ dedi. 12 Eylül 2010 Anayasasına hepimiz ?hayır´ dedi. Ne dedik, yargı bir grubun eline teslim edilir dedik, dediğimiz çıktı yargı bir grubun eline teslim edildi. O teslim edilen hakim ve savcılar bütün özel yetkili mahkemelerde siyasi davaları yönlendirerek 15 Temmuz darbesinin yolunu açtılar.

?Biz o zamanda buna karşı çıktık?

Biz kendilerinin övündüğü o meşhur çözüm sürecinin doğru olmadığını söyledik. Akil adamlar sağdan, soldan, ortadan gittiler meydan meydan gezdiler, Türkiye´ye barış geliyor, kardeşlik geliyor CHP bunu istemiyor dediler. Biz o zamanda buna karşı çıktık. Dedik ki eğer bu barış süreci Türkiye Büyük Millet Meclisinde çözülmez ise Türkiye´ye geri dönemezsiniz dedik. Bu Hayır´larımız eğer dinlenseydi, eğer 12 Eylül 2010 akşamı ?evet´ çıkmasaydı, ?hayır´ çıksaydı, CHP´nin söylemiş olduğu şeyler dinlenilseydi 250 tane şehidimiz olmayacaktı. Eğer çözüm süreci denen devletin legal olmayan yapıyla masaya oturmasaydı bugün 500´ün üzerinde askerimiz, polisimiz şehit olmayacaktı. Açıkça söylüyoruz 15 Temmuz darbesinin sorumlusu 12 Eylül 2010 referandumudur.? dedi.

Daha sonra sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı´ya teşekkür plaketi verildi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor