Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet Aydın Muhtarlarla Buluştu

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Besni´de muhtarlarla bir araya geldi. Aydın, Koalisyon yıllarının bu milletin korku, yoksulluk ve yolsuzluk yılları olduğunu söyleyerek, Referandumda ?Evet? oyu verilmesinin öneminden bahsetti.

SİYASET 12.04.2017 10:26:17 0
Ahmet Aydın Muhtarlarla Buluştu

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın muhtarlarla buluşmak üzere Besni´ye gelerek esnafı ziyaret ettikten sonra bir restoranda köy ve mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Restoranda ilk olarak konuşan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ?Yaklaşık 10 gün sonra Türkiye´de yeni bir heyecan olacak ve güçlü bir Türkiye´nin seçimini yaşayacağız. İnşallah el ele vererek Türkiye´nin kaderinin değişeceği referandumda ?evet? diyerek, Besni´de ki en büyük oyu toplayacağız.?  dedi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk´ten sonra konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Ak Parti döneminde muhtarlara çok değer verildiğini ifade ederek ?Bugüne kadar muhtarlarımız maalesef geçmişte bir köşede otururdu. Ama biz sizin demokrasinin kılcal damarları olduğunuzu biliyoruz. Her biriniz gerek mahalle gerekse köy muhtarlarımız kendi bölgesinin seçilmiş insanlarıdır. Sizler mahalleniz ve köylerinizin sorunlarının çözümleri için gayret sarf ediyorsunuz. Tabi sizlere de en üst düzeyde değer verilmesi lazım. Köylerimizin mahallelerimizin sorunlarının çözümleri için el birliği ile gayret etmemiz lazım.? dedi. 

Muhtarların SGK Primlerini Devlet Ödeyecek!

 Muhtarların SGK primlerini artık Devlet´in ödeyeceğini söyleyen Aydın, ?Muhtarlarımızın maaşlarının nerden nereye geldiğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Ondan öncesinde gittiğimiz her yerde tüm muhtarlarımız bize maaş vermesinler bağkur primi borçlarımızı ödesinler diyorlardı. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız dün açıkladı. Tüm muhtarlarımızın bundan sonra sosyal güvenlik primlerinizi devlet karşılayacak. Yine benzer bir müjdeyi köy korucularına ilişkin ifade etti.

Bir taraftan birileri algı operasyonu yürüterek ?cumhurbaşkanı mahallelerin, köylerin muhtarlıklarını kapatın? derse kapatılacakmış. Böyle bir şey var mı? Siz böyle bir yalana inanıyor musunuz? Bu milletin bu yalanlara karnı tok. Bu memleketi köyleri ile beraber hep birlikte yönetiyoruz.  Hep birlikte en güzel geleceğe kavuşmak için köylerimizi makul hale getirmek, mahallelerimizi güzelleştirmek, şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için gayret gösteriyoruz.

Geçmişte de hükümetler vardı. Kim dönüp bakıyordu köylerimize muhtarlarımıza 2017´de KÖYDES´ten bir kalemde tam 25 milyon lira Adıyaman´a aktarıldı. Şimdi bütün köylerimizin yolları, alt yapısı, üst yapısını tamamlamak üzere gayret ediyoruz.? Dedi. 

Artık Türkiye´nin Gücü Bu Milletin Gücüdür

 Türkiye´nin küllerinden yeniden doğduğunu ifade eden Aydın, ?Artık Türkiye´nin gücü bu milletin gücüdür. Bir başkasının gücü değildir. Bu milletin gücünün ne olduğunu da 1 gecede 15 Temmuz´da Besnili kardeşlerimde Adıyamanlı kardeşlerimde gösterdi. Bu millet yeniden uyanışa geçti. Bu millet küllerinden yeniden doğuyor.  Artık Türkiye karşıtı olan itleriyle, atlarıyla vatandaşlarımıza saldıran, Türkiye´nin kanını emen terör örgütlerine de en büyük dersi Besnili kardeşlerim 16 Nisan´da ?Evet? diyerek göstereceklerdir.

16 Nisan´da bir zorunlu tercih yapmak zorundayız. Bir tarafta eski Türkiye mi diyeceğiz, o darbelerin, krizlerin olduğu, kaosların olduğu o eski Türkiye mi? Yoksa istikrarıyla istiklale, istikbale güvenle bakan güçlü bir Türkiye mi? Bunun tercihini yapacağız. Bizler sıkıntıları yaşadık, 28 Şubat´ı yaşadık, 12 Eylül´leri yaşadık, geçmişte ağabeylerimiz, ablalarımız, büyüklerimiz geçmişte çok daha büyüklerini yaşadılar. İnançlarımızla dalga geçtiler. Başörtüsünü, Kuran Kurslarını İmam Hatipleri dışladılar. Gün Geldi Alevi kardeşlerimizi dışladılar. Gün geldi sağcı dediler solcu dediler ve bu millete o vesayetçi mantık zulmetti.

Artık zulme dur diyeceğiz. Artık onlar eski Türkiye´de kalacak. Artık bu millet uyandı diyeceğiz ve 16 Nisan´da Yeni Türkiye´nin kapılarını Besnili kardeşlerim sonuna kadar açacak.? Dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER