AKALP başkanından Eğitim Bir Sen´e çağrı:

Yaptığı basın açıklamasıyla İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkalya´yı hedef tahtasına koyan Eğitim Bir Sen´e AKALP´tan sert eleştiri ve çağrı geldi. Dişkaya, ?Türkiye genelinde Adıyaman eğitiminin dipte olduğu bir dönemde, hiç kimse nefsi için, makamı içi

GÜNDEM 2.01.2018 13:04:09 0
AKALP başkanından Eğitim Bir Sen´e çağrı:

?Müdürlüğe hazırlanan

başkası mı vardı??

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ve Adıyaman Kalkınma Platformu Başkanı Gazeteci Zeki Dişkaya Eğitim Bir Sendikasını sert bir dille eleştirdi. Eğitim Bir Sen´e çağrıda bulunan Dişkaya, Adıyaman´da eğitimin Türkiye sıralamasında dip yapmışken Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan saldırıların derhal durdurulmasını istedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya´yı hedef alan Eğitim Bir Sen´in geçtiğimiz haftaki basın açıklamasını eleştiren Dişkaya, ?Yoksa müdürlüğe hazırlanan başkası vardı da gelemeyince düğmeye basıldı ve yıpratılmamı başladı?? diye sordu. Sendikanın, sanki milli eğitim bakanlığı müdürü atarken katliam yapmış, başka hiçbir devlet yetkilisi yok da bütün yetki ve sorumlulukta kendilerinde gibi davrandıklarını söyleyen Dişkaya, ?En acısı da Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN adını getirip böyle bir meseleyle anmaları ilişkilendirmelerini biz anlayamadık.? dedi.

?Herkes işini

layıkıyla yapmalı?

?Bu Milli Eğitime Saldırılar Derhal Durdurulmalıdır? Çağrısında bulunan Dişkaya, ?Milli eğitim kurumuna ve oradaki evlatlarımıza hiç kimse nefsi için makamı için tayinler ve atama talepleri için zarar vermesin. Evlatlarımızın geleceğine ipotek konmasın. Milli eğitimi bırakın yönetenleri yönetsin. Sendikaları da sendika başkanları yönetsin.? dedi. Dişkaya, ?Yok bu yapılmaz da ?illa da zarar vereceğiz´ diye ısrar eden olursa da ya sabır ya Allah evlatlarımıza sahip çıkma adına bunu yapanların karşısına mecburen çıkarız ve herkesin de diyecek çok lafı bulunur, olay kör dövüşüne döner ve Adıyaman´ın evlatları kaybeder.? dedi. AKALP Başkanı Dişkaya, Sendikaya seslenerek, ?Zaten eğitimde sonlarda olan ilimizin evlatlarını düşünerek diyalog, hoşgörü ve anlayış içerisinde herkesin işini layıkıyla yapmaları beklentimiz ve çağrımızdır.? dedi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ve Adıyaman Kalkınma Platformu Başkanı Gazeteci Zeki Dişkaya´nın açıklaması şöyle:

EĞİTİM BİR SEN SENDİKASINA ÇAĞRIMIZDIR.
Bırakın da milli eğitim çalışsın.

Adıyaman´da 60 Sivil toplum kurumunun bir araya gelerek kurduğu AKALP olarak çağrımızdır.
Adıyaman Eğitim Bir Sen sendikamızın bu devasa yapısıyla Adıyaman´ın dip yapan eğitim sıralamasını konuşmalarını bu konuda proje üretmelerini ve katkılarını beklerken;
Çok kalabalık bir üyeler ve yönetimle çekilen resim eşliğinde ADIYAMAN MİLLİ EGİTİM MÜDÜRÜ hakkındaki dediklerine şahitlik ettik.

Sanki milli eğitim bakanlığı müdürü atarken katliam yapmış milletvekilleri hiç yok, iktidar teşkilatları yok, devletin yöneten valisi yok, vali yardımcıları yok, sistem yok, hiçbir denetim kontrol mekanizması yok, bir tek bu arkadaşlar var(!) ve bütün yetki ve sorumlulukta kendilerinde? En acısı da SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN adını getirip böyle bir meseleyle anmaları ilişkilendirmelerini biz anlayamadık.
Açıklamayı yapan Eğitimci arkadaşlarımızın açıklamanın içeriğine de akıl sır erdiremedik.

YÖNETİŞİM YOK DİYORLAR Kim kiminle yönetecekse?

POPÜLİZM-PALYATİF-DİDAKTİK-AFORİZMA gibi garip cümlelerle karıştırılan haksız ve hukuksuz soruşturmalardan bahsedilerek milli eğitimin yönetilemediğini ekip şeklinde kamuoyuna duyurmaları bizlere sadece acı verdi canımızı yaktı çünkü:
Bu milli Eğitim müdürü daha dün geldi.

Gelir gelmez watshap guruplarından hayırlı olsuna gitmeyin çalışmalarıyla hedef seçildi zaten?

Okul yöneteni MÜDÜR olamaz diye bir yasamı var onu da anlamadık.

Yoksa müdürlüğe hazırlanan başkası vardı da gelemeyince düğmeye basıldı ve yıpratılmamı başladı?
Sayın sendikamızın saygıdeğer yetkilileri:
OKULLARDA KAYIT PARASI ALINMASIN DİYEN KAMUOYUNA KULAK ASILDI VE SAYIN MÜDÜR BU KONUDA kura sistemini getirerek bunu büyük oranda engelledi.
Şu öğretmenin sınıfı şu kadar para fiyatı telaffuzunu kaldırdı onlarda kurayla belirlendi.
Birçok okulda sözde okul aile birlikleri hesaplarında devasa paralar akarken kesildi.

Bildiğim kadarıyla bu hesapları incelemek üzere müfettişler görevlendirildi ve tetkik edildi.

Gibi bizleri memnun eden icraatlarına şahidiz sayın müdürün.

Ha müdür devletin müdürüyse bırakın müdürü devlet yönetsin.
Yok siz yönetmeye talipseniz yasal düzenleme lazım onun yapılması lazım.

BU MİLLİ EĞİTİME SALDIRILAR DERHAL DURDURULMALIDIR.

MİLLİ EĞİTİM KURUMUNA VE ORDAKİ EVLATLARIMIZA HİÇ KİMSE NEFSİ İÇİN MAKAMI İÇİN TAYİNLER VE ATAMA TALEPLERİ İÇİN ZARAR VERMESİN.

EVLATLARIMIZIN GELECEĞİNE İPOTEK KONMASIN.
Milli eğitimi bırakın yönetenleri yönetsin.
Sendikaları da sendika başkanları yönetsin.

Zaten eğitimde sonlarda olan ilimizin evlatlarını düşünerek diyalog, hoşgörü ve anlayış içerisinde herkesin işini layıkıyla yapmaları beklentimiz ve çağrımızdır.
Yok bu yapılmaz da ?illa da zarar vereceğiz´ diye ısrar eden olursa da ya sabır ya Allah evlatlarımıza sahip çıkma adına bunu yapanların karşısına mecburen çıkarız ve herkesin de diyecek çok lafı bulunur, olay kör dövüşüne döner ve Adıyaman´ın evlatları kaybeder.
NOT: HUKUKSUZ YÖNETİM VE UYGULAMA BELGELERİNİ BELGELENMESİ HALINDE HUKUK GEREKENİ YAPAR. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor