Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Erdemoğlu Fen Lisesi Besni´ye Hayırlı Olsun

Eski Endüstri Meslek Lisesinin yerine 2 yıldan beri yapılamayan Besni Fen lisesini hayırsever hemşerimiz Ali ERDEMOĞLU yaptıracak.

GÜNDEM 30.05.2017 11:50:19 1
Ali Erdemoğlu Fen Lisesi Besni´ye Hayırlı Olsun

Eski Endüstri Meslek Lisesinin yerine 2 yıldan beri yapılamayan Besni Fen lisesini hayırsever hemşerimiz Ali ERDEMOĞLU yaptıracak. Müjdeyi veren Kaymakam Ahmet Gencer, 16 derslikli Fen Lisesi inşaatının bu yıl içinde başlayacağını söyledi. Erdemoğlu ailesi bu yatırım ile Besni´nin üzerindeki büyük bir yükü daha ortadan kaldırmış oldu. 

Taziye evinin açılışında son kararı verdiler

Fiziki açıdan bina eksiği son yıllarda had safhaya ulaşan Besni eğitiminin imdadına yine Erdemoğlu ailesi yetişti. Erdemoğlu Ailesi Endüstri Meslek Lisesinin yerine 16 derslikli Fen Lisesi binasını yapımını üstlendi. Okulun ismi de ?Ali Erdemoğlu Fen Lisesi? olacak. 2 yıl önce Besni´ye Fen Lisesi verilmesi kararının ardından Endüstri Meslek Lisesinin yerine düşünülen okul inşaatı bir türlü yaptırılmamış,, bina yokluğundan 2. Etap TOKİ arkasındaki 32 derslikli Anadolu Lisesi, ?emaneten? Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesine dönüştürülmüştü.

Kaymakam Ahmet Gencer, geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Gölbaşı Mehmet Erdemoğlu Taziye Evinin töreninde Ali ve İbrahim Erdemoğlu kardeşlerle görüşerek okulun yapımı için mutabakata vardıklarını açıkladı. Kaymakam Gencer, ?Eski yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin yerine yapılacak olan Fen Lisesi için şuanda proje çalışmaları başladı. İnşallah Ali Erdemoğlu Fen Lisesi olarak Besni´nin dört gözle beklediği proje hayata geçirilecek. Merinos´a, Ali ve İbrahim Erdemoğlu´na ve Erdemoğlu Ailesine Besnililer adına gönülden teşekkür ediyorum.? dedi

?Besni halkına bir müjde vermek istedik?

Gencer, Besni´ye hem istihdam anlamında hem de eğitim de yatırım anlamında desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Erdemoğlu Ailesinin Fen Lisesinin yapımını üstlenmesini açıklama üzere Gazetecilerin karşısına çıktı. Fen Lisesinin müjdesini veren İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, ?Uzun zamandır devam eden ve sonucunun bize nasip olduğu bir çalışma var. Besni´ye yeni bir fen lisesi yapılması konusu hep Besni´nin gündemindeydi. Geçen hafta biz konuya noktayı koyduk. İnşallah bu yıl içerisinde 16 derslikli bir fen lisesi ilçemizde yapılmaya başlanacak. Bu vesileyle Besni halkına bir müjde vermek istedik. Bu çalışma bir hayırseverimizin vesilesiyle olacak. Besni´nin, Adıyaman´ın çok yakından tanıdığı hayırseverimiz Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu ağabeylerimiz tarafından fen lisesinin yapımı üstlenildi.

Besni´nin dört gözle beklediği bir proje

Geçen hafta Gölbaşı Mehmet Erdemoğlu taziye evinin açılışında yaptığımız son konuşmada bu işin noktasını koyduk. Yeri de hazır, eski yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin yerine en kısa zamanda şuanda proje çalışmaları başladı. İnşallah Ali Erdemoğlu Fen Lisesi olarak Besni´nin dört gözle beklediği proje

hayata geçirilecek. Merinos´a, Ali ve İbrahim Erdemoğlu´na ve Erdemoğlu Ailesine Besnililer adına gönülden teşekkür ediyorum.

Tabi hayırseverimizin Besni´de, Adıyaman´da, Türkiye´nin farklı noktalarında çok ciddi yatırımları, hizmetleri var. Ama biz bu fen lisesinin biraz daha özel bir proje olmasını, Adıyaman bölgesinde fiziki şartlarıyla, kalitesiyle adından söz ettirecek çok önemli bir eğitim merkezi olmasını arzu ediyoruz.?

?Klasik Lise mantığının ötesinde bir okul?

Çalışmalar proje seçim aşamasında, projeyi ona göre oluşturuyoruz. Fen lisesine gitmek isteyen başarılı çocuklarımızın bölgede ilk tercih edeceği okulun Ali Erdemoğlu Fen Lisesi olmasını istiyoruz. Donanımıyla, sosyal imkanlarıyla özel bir proje hazırlamanın çabası içerisindeyiz. Yani klasik bir lise mantığının ötesine geçmeyi amaçlıyoruz. Tabi detayın ne olacağı net değil. Hem Milli Eğitim Müdürümüz, hem de Ali Beyle bu konuyu daha da detaylandıracağız. Gerekli örnek çalışmaları şuanda incelemeye başladık, uygun bir şeyi seçip en kısa zamanda buranın temelini atmayı planlıyoruz. 

?Yurduyla Beraber olacak?

Tabi bu 16 derslikli okulun yanında bir de yurda ihtiyacımız var. Bunu da büyük bir oranda çözdük diyebilirim. Son noktayı koymadık ama oraya bir de 200 kişilik bir öğrenci yurdunu da aynı alana yapmayı planlıyoruz.

Fen lisesinin mevcut öğrenci durumuyla şuan ki bulunduğu okul emaneten durduğu bir okuldu. Şimdi fen lisesine özgü bir okul yapıp fen lisesini oraya taşıyacağız. Tabi ikinci, üçüncü aşamada da orayla ilgili planlarımız var. Şuan ki fen lisesinin yeri boşalacak, o boşalan okulda merkezdeki iki imam hatip lisemizi birleştirmeyi planlıyoruz.

3 ay içerisinde temeli atılacak

Fen lisesi konusunda arsa tahsisiyle ilgili birkaç aylık işimiz var. Bu birkaç ay içerisinde biz projelerimizi seçmiş, açıklamış oluruz. En geç üç ay içerisinde okulun temelinin atılacağı kanaatindeyim. Detayları hallettikten sonra Ali Beyle tarih konusunu konuşacağız. Ama şuanda kamuoyuna bu müjdeyi vermek için bir araya geldik.

Hayırseverlerin eğitime katkısı konusunda geçenlerde Milli Eğitim Bakanımızda geldiğinde şöyle bir baktık. Tam 20 tane eğitim kurumunu ya doğrudan hayırseverimiz yapmış ya yapımına katkı sağlamış, ya ek bina yapmış, ya da yurdunu yapmış.  İnşallah bu 21.´si oluyor. Besni´yi bir kenara bırakıp Adıyaman geneline bakarsanız toplamında bu kadar eser çıkmaz. Bu vesileyle Besni´de eğitime katkı yapan tüm hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum? 

?Eğitimde Altyapı sorunları çözülmüş oluyor?

Tekrar Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum. Şu 16 derslikli okulun Besni´ye kazandırılmasıyla birlikte ilçe merkezinde eğitimle ilgili alt yapı sorunlarının tamamı çözülmüş oluyor. Yapımı bir yıl gibi bir zaman alır, bir yıl sonra ilçe merkezinde ikili eğitim yapan hiçbir okulumuz kalmayacak ve uzunca bir zamanda ilçe merkezinde böyle bir sorunla biz karşılaşmayacağız.

Biz fen lisesi yapmakla hem ilçeye özel bir proje hazırlamış oluyoruz hem de fen lisesinden boşalacak 32 derslikli binada iki imam hatip lisesini toparlayaraktan ve imam hatiplerden boşa çıkan binayı da Yamazaki´nin Ortaokul bölümü, alt okulu Rehberlik ve Araştırma Merkezi gibi farklı eğitim ihtiyaçlarında da kullanarak Besni merkezide tüm sıkıntıları halletmiş olacağız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER