Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Erdemoğlu´ndan Gazetemize ziyaret: Besni, Bacasız Fabrikasına SAHİP ÇIKMALI

Hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu Besni halkının Fakülteye sahip çıkması çağrısını yineledi. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Şekip Önder´i ziyaret eden Erdemoğlu, ?Fakültede 500 öğrenci olsa Yüksekokulda 2500 öğrenci olsa bu her ay 2 milyon liranın Besn

GÜNDEM 1.03.2019 12:22:01 0
Ali Erdemoğlu´ndan Gazetemize ziyaret: Besni, Bacasız Fabrikasına  SAHİP ÇIKMALI

HER ZAMAN BESNİ´NİN YANINDA OLDUK

Hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu, bir dizi ziyaret için geldiği ilçemizde Gazetemizi de ziyaret etti.

Erdemoğlu, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Şekip Önder ile görüştü. Ali Erdemoğlu, Besnili hemşerilerimiz sahip çıkmazsa, çocuklarını buraya göndermezse Fakültenin öğrenci yokluğundan bu sene sonunda kapanacağını yineledi. Erdemoğlu, gazetemizin soruları üzerine, ?Bizim için en önemli şey memleketimiz Besni´nin kalkınması, büyümesi. Bu doğrultuda her zaman Besni´nin yanında olduk. Bu memlekete sahip çıkmalıyız. Besni halkı da memleketine sahip çıkmalı. Geçen gün de söyledim. Fakültemizde bugün itibari ile okuyan 9 öğrenci var. Aylık 300 bin lira buranın gideri var. Yazık bu kadar masrafa, bu kadar emeğe. Besnili hemşerilerimiz bu yıl çocuklarını buraya göndererek Fakülteye sahip çıkmalılar.? dedi.

ÜNİVERSİTELER BACASIZ FABRİKADIR

Fakültenin, Meslek Yüksekokulunun Bacasız Fabrika olduğunu belirten Erdemoğlu, ?Fakültede 500 öğrenci olsa Yüksekokulda 2500 öğrenci olsa bu her ay 2 milyon liranın Besni ekonomisine girmesi demektir. Üniversiteler Bacasız Fabrikadır ve bu para Besni´de kalacaktır. Bundan Bakkalından, Fırıncısına, Marketinden, kasabına manavına kadar herkese fayda sağlayacaktır.

Öğrenci sayısının artması Besni Esnafına büyük katkı sağlayacak, ticaret hacmi artacaktır. Esnafımız bu konuda daha hassas olmalı ve öğrenci sayısının artması için destek olmalıdır. Ancak eğitimli nesiller yetiştirirsek ülkemize faydalı olabiliriz. Eğitim, bir ülkenin geleceğidir.? ifadelerini kullandı.

BESNİ´NİN DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUM

Erdemoğlu konuşmasını şöyle tamamladı. ?Rahmetli Babam Mehmet Erdemoğlu´nun bize bir öğüdü vardı. Ailene, akrabalarına, eşine dostuna, hemşerilerine ve memleketine sahip çıkacaksınız derdi. Biz bu düsturla bugünlere geldik. Elimizden geldiğince imkânlarımız el verdiği ölçüde ailemizin, akrabalarımızın, hemşerilerimizin yanında olduk, bundan sonra da olacağız. Besnili hemşerilerimizin de duyarlı olmasını ve çocuklarını bu Fakülteye göndererek sahip çıkmalarını bekliyorum? dedi.

Hayır yatırımlarıyla Besni halkının gönlünde taht kuran Erdemoğlu´na gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Şekip Önder ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Önder, Fakültenin Besni´nin özellikle eğitim alanında gelişmesi için büyük öneme sahip olduğunu ve Besni halkının da Fakülteye sahip çıkacağına tüm kalbiyle inandığını söyledi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER