Alt Bölge Kırsal Kalkınma Planı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

GÜNDEM 16.07.2012 08:25:46 0
Alt Bölge Kırsal Kalkınma Planı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 

Toplantıya Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Grup Müdürleri, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Proje Koordinatörleri Özlen Uzun, Sedat Seçkin Bozkurt ve Yaşar Gülten ile Semra Kutluay, planlama firması adına Sevgi Gül, Gülşen Cengiz Bozkurt, Aksoy Kahraman, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Ziraat ve Tarım uzmanları ile diğer katılımcılar katıldılar.

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil toplantıda yaptığı açıklamada, projenin bölgede gelir farklılıklarını ortadan kaldırmak, kırsal alanda yaşayan ve işlemeli tarıma uygun arazilerin az olduğu, nüfusun sosyo-ekonomik yaşam koşullarının sürdürülebilir ve katılımcılık ilkesi doğrultusunda geliştirilmesi, kırsal altyapının iyileştirilmesi ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesini amaçladığını ifade etti.

Semra Kutluay Planlama firması tarafından ilçede yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan Besni Alt Bölge Kırsal Kalkınma Planı tanıtımı yapıldı. Sunumun ardından soru – cevaplar alınarak planın üzerinde geniş şekilde iştişare yapıldı.

Toplantı sonunda Sadrettin Karahocagil; “Hedef kitlenin katılımcılığının arandığı ve paydaşlarla güç birliğini sağlayacak 'Entegre Kırsal Kalkınma Programı'nın yerel ortaklarla birlikte planlanarak uygulamaya konulacağını, 'Bölgenin iller ve özellikle ilçeler düzeyinde sahip olduğu üretim ve hizmet potansiyeli değerlendirilerek pilot alanlar belirlenecek. Besni ilçesinde Entegre Kırsal Kalkınma Projesi uygulanabilecek alt bölgelerin, alanların seçimine ve yol göstericiliğine katkıda bulunulacaktır' dedi.

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra planın ilk aşaması uygulamaya konulacak.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor