ATATÜRK SİLÜETİNİN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

Geçtiğimiz haftalarda Besnili vatandaş Baykal Deniz´in girişimleri sonucu Besni´nin Gaziantep girişine dikilen dev Türk Bayrağı direğinin yanına taşınan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Kocatepe Silüeti için açılış töreni düzenlendi.

GÜNDEM 19.05.2021 18:32:37 0
ATATÜRK SİLÜETİNİN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi tarafından daha önce Besni Gaziantep girişine dikilen Mustafa Kemal Atatürk´ün Kocatepe silüetinin aradan geçen zaman içerisinde sağlıklı bir şekilde görülmeyişinden dolayı yeni bir yere taşınması için karar alındı. Yapılan çalışmalar sonunda Besnili vatandaş Baykal Deniz´in girişimleri sonucu Besni´nin Gaziantep girişine dikilen dev Türk Bayrağı direğinin yanına taşınması kararlaştırılan silüetin bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte taşıma işlemi gerçekleşti.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında düzenlenen açılış töreni ilk olarak Dev Türk Bayrağı altında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra silüet önünde devam eden törende ADD Genel Merkezinin 19 Mayıs basın bildirgesi okundu.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan ADD Besni Eski Şube Başkanı Akif Bahçeci şunları kaydetti; ?Dünya bir değişim içerisinde ve bu değişim içerisinde ezenler ile ezilenler boy göstermeye çalışıyor. Emperyalizmin 1919´da Türk Ulusunun tepesine çöktüğü yıllarda ?Ya İstiklal, Ya Ölüm´ parolasıyla yola çıkan bu millet dur demeyi başarmıştır.

Az önce gölgesinde İstiklal Marşımızı okuduğumuz şanlı Türk Bayrağının kenarında siyah bant yoksa Mustafa Kemal´in eseridir. Ve diyoruz ki onun bize bırakmış olduğu bağımsızlık ruhunu bir an bile kaybetmeyeceğiz.

Bazen bizleri eleştiriyorlar, heykel dikmekten başka bir şey bilmiyorsunuz diye. Değerli dostlar arkamızda gördüğümüz Atatürk silüeti sıradan bir heykel değildir. Onun anlamı tam bağımsızlıktır, çağdaş yaşayabilmektir, milletin egemen olabilmesi demektir. Bizler inanıyoruz ki bağımsızlık yolunda hamleler yapmak zorundayız. Zirai, sınai ve iktisadi anlamda tam bağımsızlığımızı gerçekleştirmediğimiz sürece emperyalizmin bizlere uğratmış olduğu ayak oyunlarına tanıklık edeceğiz. Bu nedenle her siyasi görüşün her fikrin bu düşünceye penceresini açmasını ve olayları buna göre değerlendirmesini istiyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyet Devleti? diye konuştu.

Atatürk´ün siluetinin dikilmesi ve taşıma aşamalarıyla ilgili de bilgiler veren Bahçeci şöyle devam etti; ?Atatürk siluetimizin daha önceki yeri arkanızdaki tepenin aşağı kısmındaydı. O bölgede Gaziantep istikametinden geldiğimizde veya Besni istikametinden gittiğimizde maalesef ki tepeden yol gözükmesine rağmen yoldan Atatürk siluetimiz gözükmüyordu. Az önce gölgesinde istiklal marşımızı okuduğumuz ve Baykal Deniz kardeşimizin yoğun çabasıyla Besni´mize kazandırılan şanlı Türk Bayrağımız ile Atatürk Silüetinin birleşmesi gerektiğine inandık. Ama bu alan özel bir mülkiyet alanıydı. Bu nedenle özel mülkiyet alanında Besni´mizin köklü ailelerinden Paccılar Ailesinden müsaade istedik. Onlarda sağ olsunlar bize bu müsaadeyi verdiler. Yine taşıma işi tekrar bir külfet gerektiriyordu. Bu konuda da yine Kesmetepe Belediye Başkanımız Ali Yılmaz bizlere destek oldu. Eski görünmeyen yerinden alarak bu alana taşıdık. Bu vesileyle hem Türk Bayrağımızın dikilmesinde hem Atatürk Silüetimizin bu bölgeye taşınıp Besni halkına kazandırılmasında destekleri olan bütün dostlara şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.

Konuşmanın ardından ADD Besni Şubesi tarafından Atatürk Silüetinin taşıma işleri sırasında destekleri olan Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz´a, Paccılar Ailesine ve Baykal Deniz´e teşekkür plaketi verildi. Açılış töreni katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çekinmesinin ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor