Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Atlardan üretilen antikorlarda insanlı klinik çalışmalar başlıyor

Adıyaman´da, TÜBİTAK´ın desteklediği proje kapsamında 1 Nisan´da başlatılan serum ihracatı yapan Vetal A.Ş. laboratuarlarında ´Covidsera´ ismini verdikleri Kovid-19 serumu çalışmasında başvuru sürecinin devam ettiğini ve tesiste Faz-1 insan klinik çalışma

GÜNDEM 25.12.2020 10:21:51 0
Atlardan üretilen antikorlarda  insanlı klinik çalışmalar başlıyor

1 Nisan´da Vetal A.Ş. laboratuarlarında ´Covidsera´ ismini verdikleri Kovid-19 serumu çalışmasının başlamasıyla atlar, kendilerine enjekte edilen cansız Kovid-19 virüsünü 45 günlük süreçte antikora dönüşmüştü.

Adıyaman Üniversitesi akademisyenler tarafından yakından takip edilen yerli aşı çalışmada 2 tesis için insan deneylerine geçme yolunda gerekli olan güvenli üretim onayının verildi.

ABD ve Çin´in ardından 3. ülke konumunda olan Türkiye´de 2 tesis için insan deneylerine geçme yolunda gerekli olan güvenli üretim onayının verildiğini, 1 tesisin de başvuru sürecinin devam ettiği öğrenildi. Aşı geliştirmeyle ilgili 17 proje bulunurken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2 tesis için insan deneylerine geçme yolunda gerekli olan güvenli üretim onayının verildiğini, bir tesisin de başvuru sürecinin devam ettiğini belirtti.

Faz-1 insan klinik çalışmalarının başlayacağını duyuran Bakan Varank,"Tekirdağ ve Adıyaman´da bulunan bu tesislerde, adenovirüs ve inaktif aşı adayları dünya standartlarında üretilecek ve Faz-1 insan klinik çalışmalarına başlanacak. Diğer yenilikçi aşı adaylarının da en kısa zamanda faz çalışmalarını başlatmayı planlıyoruz. Yürüttüğümüz toplam aşı projesi sayısına göre ABD ve Çin´in ardından 3. ülke konumundayız? ifadelerini kullandı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER