Bakan Yılmaz; ?Türkiye´nin kaybedecek zamanı yok?

Cuma günü Besni´de konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ?evet? çağrısı yaparak, Zayıf hükümetler ve ikili yapıyla Türkiye´nin mesafe alamayacağını belirtti. Yılmaz, Besni´nin eğitimde Adıyaman´ın bir adım önünde olduğunu belirterek, Besni Mimarlık Fa

SİYASET 4.04.2017 14:00:50 0
Bakan Yılmaz; ?Türkiye´nin kaybedecek zamanı yok?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir dizi ziyaret için geldiği Adıyaman´ın ardından Besni ziyaret ederek ?evet cafe?nin açılışını yaptı. Bakan Yılmaz Besni´nin eğitimde bir adım önde olduğunu belirterek, ?Adıyaman´ın eğitimi Türkiye´nin eğitiminden bir adım önde, Besni´nin eğitimi de Adıyaman´ın bir adım önünde? dedi. Yılmaz ayrıca, Adıyaman´ın Ziraat Fakültesinin, Besni´nin Mimarlık Fakültesinin eksikliklerinin giderileceğini söyledi.

Güçlü bir hükümetin olması gerektiğini, 16 Nisan´da halk oylaması yapılacağını, Türkiye´nin kaybedecek zamanının olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bir ve beraber olmamız lazım. Herkesin kendi görevini belirlememiz lazım. Zayıf hükümetler ve ikili yapıyla Türkiye mesafe alamaz. Türkiye´nin zaman kaybına gideceğine ve kaynak israfına gideceğine farkına varmamız lazım." diye konuştu.

Atatürk Caddesindeki ?Evet Kafe?nin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın yanı sıra, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, kurum ve daire amirleri, STK Temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Öztürk; ?Besni´ye Üniversiteyi İstiyoruz?

Programda konuşan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´a fahri hemşerilik beratı vermek için belediye meclisince karar aldıklarını söyledi.

Besni´nin eğitim bölgesi olduğuna dikkat çeken Öztürk şunları söyledi; ?Besni Eğitim Bayramının Türkiye´de tek yapıldığı yerdir. Eğitim deyince Besni´de akan sular durur. Besni´nin bu heyecanının katlanması için eksikliklerimizi tamamlayarak Türkiye´nin eğitim şehri olması noktasında en büyük tescili inşallah sizler sağlayacaksınız.

Adıyaman´da Üniversite kurulurken büyük bir kampanya yaptık. Adıyaman´a Üniversite, Besni´ye fakülte dedik ve Adıyaman´a üniversite kurulması noktasında Besnililer bu işin lokomotifi oldu. Adıyaman´ın kalkınması bütün ilçelerin kalkınmasını sağlayacaktı. Biz onu görüyorduk. Şimdi biz bir şey daha görüyoruz, Besni´ye üniversite istiyoruz. Kıymetli Erdemoğlu Ailemiz şuanda mimarlık fakültemizi yapıyor. Bir fakülte daha yapacak onun müjdesini de şimdiden veriyoruz. Hemşerilerimizin bu kadar okullar açılmasına, üniversitenin kurulmasına bir katkısı, bir gönlü varsa devletimizin başta Milli Eğitim Bakanımızın bu gayretimize sahiplik ederek üniversite sözünü vermesini arz ediyorum? dedi.

Bakan Yılmaz; ?Besni´nin Eğitimi Adıyaman´dan Bir Adım Önde

Eğitime verilen önemin ayrılan bütçeden belli olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; ?2002 yılında Adıyaman´da derslik başına düşen öğrenci sayısı 40 iken, şimdi 26´lara düşürdük. Adıyaman´ın eğitim Türkiye´nin eğitiminden bir adım önde, Besni´nin eğitimi de Adıyaman´ın bir adım önünde? dedi.

Besni´nin Mimarlık Fakültesindeki eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlatacaklarını ifade eden Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Yüksek Öğretim Kurulu Başkanımızla görüştüm. Hem Adıyaman Üniversite´nin Ziraat Fakültesi hem de Besni´deki Mimarlık Fakültesinin mümkün olan en kısa zamanda öğrenci alır konuma gelmesi için, öğretim üyelerinin de burada olması için ortak bir çalışma yapacağız. Allah´ın izniyle Adıyaman´ın ziraatta, Besni´nin de mimarlıkta olan eksikliğini de gidermiş olacağız.

Besniliyi tebrik ediyorum. Okul öncesi eğitim %95. Bu Türkiye´de bu ana kadar yakalanmış bir rakam değil. Gerçekten tebrik ediyorum. Türk Dünyasının büyük şairi Şehriyar var. Şehriyar Mensur Han´a bir dua ediyor. Diyor ki; ?Mensur Han´ın eli kolu var olsun, harda kalsa Allah ona yar olsun.? Bende bu okul öncesi eğitimde bu başarıyı yakalan Besnili kardeşlerime diyorum ki; ?Besnilinin eli kolu var olsun, harda kalsa Allah ona yar olsun? diyorum.

?Güçlü Bir Yönetim Lazım?

Güçlü bir hükümetin olması gerektiğini, 16 Nisan´da halk oylaması yapılacağını, Türkiye´nin kaybedecek zamanının olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bir ve beraber olmamız lazım. Herkesin kendi görevini belirlememiz lazım. Zayıf hükümetler ve ikili yapıyla Türkiye mesafe alamaz. Türkiye´nin zaman kaybına gideceğine ve kaynak israfına gideceğine farkına varmamız lazım." diye konuştu.

Egemenliğin milletin olduğunu, bunun da üç unsurunun bulunduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti;  ?Egemenliğin üç unsuru yasama, yürütme ve yargı. Yasamayı deyince parlamentoyu anlıyoruz. Yürütmeyi deyince hükümeti anlıyoruz. Yargı deyince mahkemeleri anlıyoruz. Bu üçünün hakimi kim? Millet. Üçü hakkında karar verecek olan millet. Şimdi diyoruz ki yürütme de senin. Sandıkta hükümeti sen kurmak istiyor musun? Evet, sandıkta hükümeti ben kurmak istiyorum. Milli iradenin gereği budur. Egemenliğin millete ait olmasının zorunlu unsuru budur diyorsan sandıkta oy vereceğiz. 16 Nisan´da ´Evet´ oyunu vereceğiz?

Yapılan konuşmaların ardından Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´a tablo takdim edildi.

Programda ayrıca Saadet Partisinden istifa ederek AK Partiye geçen 6 Belediye Meclis üyesine rozet takıldı.

Program Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Evet Kafe´nin açılışının ardından sona erdi.

 

 

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor