Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Polat; ?Tüm Garibanlarımıza Yardım eli uzatacağız?

Geçtiğimiz hafta ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım amaçlı kurulan Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Polat; ?Derneğimizde siyasi görüşler arka planda olacak, amacımız sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet olacaktır?

9.05.2017 09:22:21 0
Başkan Polat; ?Tüm Garibanlarımıza Yardım eli uzatacağız?

?Yardımlarda çok hassas davranacağız? 

Besni´deki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım amaçlı kurulan Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Polat, gazetemizi ziyaret ederek dernek hakkında açıklamalarda bulundu.

Yardımlar yapılırken çok hassas davranacaklarını ifade eden Kenan Polat konuyla ilgili şunları söyledi; ?Derneğimizin kuruluş amacı ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım, yaradan garibanın eli benim elim der. Bizde Allah´ın izniyle Besni´mizde bütün kapıları çalarak hiçbir gariban bırakmamayı kendimize hedef edindik. Evi yıkılan mağdur vatandaşlarımızın evlerinin tadilatlarını yapacağız. Ayrıyeten yardım paketlerimiz olacak. Ramazan aylarında olsun, belli özel günlerde olsun bu paketleri de mümkün olduğunca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, ailelerimize ulaştıracağız. Tabi bunları yaparken resmi çerçevede yapacağız, herkese de yardım yapmayacağız, form doldurtacağız, bu formlar yönetim kurulumuzda incelenecek eğer gerçek ihtiyaç sahibi ise onaylanacak ve yardımlarımızda bulunacağız. Dernek işi meşakkatli bir iştir, bu konularda çok hassas davranacağız, çünkü vebali çok büyüktür.

 ?Hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz? 

Tüm Besnili hemşerilerimizden de bu yardımlara destek de bulunmalarını bekliyoruz, yurt dışından veya yurt içinden bütün iş adamlarımıza da çağrıda bulunuyoruz. Bugün 10 lirada olsa 20 lirada olsa bizim için önemlidir. Belki 10 lira nedir ki denebilir ama biz dernek olarak 1 liradan tutun da daha yüksek meblağlara kadar kabul ediyoruz çünkü farklı yerlerden gelen 10 liralar biriktiğinde ortaya güzel meblağlar çıkar. Nasıl bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir vatanı kurtarıyorsa bu küçük meblağlarda birçok garibanımızın sofrasında sıcak bir yemek kaynamasına vesile olur. 

?Kongremizi 25 Mayıs´ta önce yapacağız? 

Kuruluşun ardından henüz daha kongre yapmadıklarını belirten Polat açıklamalarına şöyle devam etti; ?Kongremizi Ramazan ayından önce 25 Mayıs´ta yapıp bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için hemen çalışmalara başlayacağız? dedi.

 ?Siyasi görüşler arka planda olacak? 

Derneğin hiçbir siyasi partiye bağlı olmadığını sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olduğunu söyleyen Polat açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; ?Derneğimizde her partiden arkadaşlar var. Kesinlikle bir partiye yönelik değil. Bu dernek gerçekten ihtiyaç sahiplerine yönelik olacak. İnsanların kişisel siyasi görüşleri olabilir saygı duyarız ama derneğimizde siyasi görüşler arka planda olacak. Amacımız sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet olacaktır? diye konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER