Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye Havuzun masrafı için arsayı satışa çıkardı

Besni Belediyesi Yenikent Erdemoğlu Mahallesindeki Belediye´ye ait resmi alanı satmak amacıyla Mecliste karar aldı. Belediye Meclisindeki oylamada Resmi alanın konut olarak satışına onay verilirken CHP ilçe başkanı Kılınç iptali için hukuki mücadele başla

GÜNDEM 8.12.2017 10:17:57 0
Belediye Havuzun masrafı için arsayı satışa çıkardı

Satış için Meclis kararı alındı

Yenikent Erdemoğlu Mahallesinde Şehit Bekir Oruçtutan İlköğretim Okulunun çaprazında bulunan Belediye iş makinalarının park alanı olarak kullandığı Belediyeye ait Resmi alanın Konut olarak satışının yapılması için Meclis Kararı alındı. Besni Belediyesinin satışa gerekçe olarak, Yenikent´teki gençlik merkezine yapılacak olan Yüzme havuzunun maliyetinin karşılanması gösterildi. Oy çokluğuyla alınan karara 2 CHP´li üye; 5 AKP´li üye hayır oyu kullanırken, 1 üye Çekimser oy kullandı. 7 AKP´li Meclis üyesi ve Belediye başkanı evet oyu kullandı. Satılacak arsanın etrafında, yeşil alan ve Çocuk parkı bulunmamasını gerekçe gösteren Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Hakan Kılınç karara tepki göstererek iptalini istedi. Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise Gazetemize yaptığı açıklamada satışın şartlı yapılacağını ve buradan gelecek gelir ile Küstüm Düğün salonu kavşağında yapımı devam eden Gençlik merkezinin içine yapılacak olan Kapalı Yüzme havuzunun maliyetinin karşılanacağını ifade etti.

?Kararı iptal olması için mücadele edelim?

CHP ilçe Başkanı Hakan Kılınç ise alınan bu kararın iptali için mücadele vereceklerini söyledi. Mahalle halkının bu karara onay vermediğini söyleyen Kılınç, ?Çocuklarımıza oyun alanı ve yeşil alan bırakmayan bu zihniyeti kınıyorum. Bütün duyarlı vatandaşlara ve mahalle muhtarına çağrıda bulunmak istiyorum. Mahallemizde bulunan bu alan satışının iptali için gelin hep birlikte tek yürek tek yumruk olup bu kararı iptal olması için mücadele edelim. Ben bu konuda üzerime düşen ne varsa destek vermeye hazırım. Bu mahallenin konut alanına değil, yeşil alana ihtiyacı var. Yeterince konut var zaten. Besni Belediyesini bu yanlış karardan dönmeye davet ediyor, hayır oyu veren Belediye Meclisi üyelerini de duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum.? dedi.

?Satış şartlı, para yüzme havuzuna kullanılacak?

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise Gazetemize gelerek yaptığı açıklamada buranın yeşil alan olmadığını resmi alan olduğunu konut olarak satışından elde edilecek gelir ile Yüzme havuzunun maliyetinin karşılanacağını söyledi. Öztürk, ?Belediye hizmet alanı olup daha sonraki yapılan çalışmada da konut alanına çevrilmek suretiyle Besni Belediyesine ait olan bir parselin satışının meclis kararı da alınmak suretiyle yapılarak bu satış bedelinin de mutlak surette şartlı bir satış olması hasebiyle yüzme havuzunun yapımında kullanılmak suretiyle bir satış kararı alındı.? dedi. Yüzme havuzunun maliyetinin yarısını Besni Belediyesinin karşılayacağını bu sebeple bu arsanın satışından elde edilecek gelir ile bu maliyetin karşılanacağını ve Ocak ayında ihaleye çıkıp Şubat´ta inşaatına başlayıp 8 aylık süre içerisinde de bitireceklerini ifade etti.

?Gençlik merkezinin yanına Olimpik havuz yapılacak?

Başkan Öztürk şöyle konuştu: ?İlçemizde yıllardan beri planını yaptığımız, vatandaşa söz verdiğimiz bir yüzme havuzu konusu var. Biz bununla ilgili yaklaşık 3 yıldan beri gerek bakanlıkla gerekse de yerelde bu hizmetin Besni´ye kazandırılmasıyla ilgili bir girişimimiz ve gayretimiz oldu. Yaklaşık 3 ay önce Gençlik ve Spor Bakanımızla, Meclis Başkanvekilimiz Ahmet Aydın Beyin yapmış olduğu görüşme doğrultusunda maliyetin yüzde 50´si Besni Belediyesi tarafından, yüzde 50´si de bakanlık tarafından ödenmek suretiyle bir mutabakat sağlandı. Bu mutabakat doğrultusunda Yenikent Erdemoğlu Mahallesinde Küstüm Düğün Salonuna dönerken yapılan gençlik merkezinin yanında aynı alanın içerisinde oluşturulan 6 buçukluk dönüm alana yarı olimpik, içerisinde hamam, saunası ve küçük çocuk havuzu da bulunan kompleks bir havuz yapılacak.

?Gençlik merkezi 2018´in sonunda teslim edilecek?

Bununla ilgili gerek Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüyle proje bazında protokolün yapılacağı kurum olarak da yine Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanımız Muhammet Kasapoğlu ile yapılan görüşmeler doğrultusunda biz projeyi yaklaşık bir 10 gün içerisinde bitirmiş olup, projeyi bakanlığa onaylatmak suretiyle Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızla da yapacağımız protokol doğrultusunda işin ilk yüzde 50´sini Besni Belediyesi bütçesinden yapılmak suretiyle kalanının da Spor Toto Teşkilat Başkanlığından karşılamak suretiyle ümidimiz 2018´in 10. Ve 11. Ayında teslim edilmek suretiyle böyle güzel bir kompleksi Besni´mize kazandırmış olacağız.

?Satışın gelirini yüzme havuzunda kullanacağız?

Bu konuyla ilgili yapmış olduğumuz çalışmanın büyük bölümünü tamamladık. Kalan kısmını da tamamlayıp ümidimiz Ocak ayı itibariyle de ihaleye çıkıp ikinci aydan itibaren de inşaatına başlayıp 8 aylık süre içerisinde de bitirip Besnililerin böyle bir sosyal alana sahip olmalarını sağlamış olacağız.

Bunun yanı sıra yine Erdemoğlu Mahallemizde daha önce belediye hizmet alanı olup daha sonraki yapılan çalışmada da konut alanına çevrilmek suretiyle Besni Belediyesine ait olan bir parselin satışının meclis kararı da alınmak suretiyle yapılarak bu satış bedelinin de mutlak surette şartlı bir satış olması hasebiyle yüzme havuzunun yapımında kullanılmak suretiyle bir satış kararı alındı. Burayı biz satacağız. O satış karşılığında da elde edilen geliri yüzme havuzunun yapımında kullanacağız ve 2018´de de inşallah memleketimizin uzun yıllar beklediği hizmeti sağlamış olacağız 

?Burası yeşil alan değil, altını çizerek söylüyorum?

Şimdi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak kullanılan Erdemoğlu Mahallemizdeki yerimiz yeşil alan değil, bunu altını çizerek söylüyoruz. Sosyo-kültürel tesis alanı değil konut alanıdır. Bu konut alanının da mülkiyeti Besni Belediyesine aittir. Bu konut alanı yerinin de satılmak suretiyle, bedelinin de yüzme havuzunun yapımında kullanılması şartıyla bunun finansını bu şekilde temin etmiş olacağız. Oradaki halkımızın ?burası böyle kalsaydı? ?burası park olabilirdi? şeklinde bir yaklaşımı var. Burası zaten park alanı değildi. Burası konut alanı, alanın satılması suretiyle bu hizmetin memlekete kazandırılması sağlanacak. Tabi burada şu düşünülebilir. Burası park olsaydı, buradaki halkın istifadesinde kullanılabilirdi denilebilir. Ama şunu altını çizerek söylüyorum. Tekel deposunun yan tarafında Yılmaz Kafe olarak işletilen tesisin altında dört buçuk dönüm bahsettiğimiz satışa çıkarttığımız yerin yaklaşık 70 metre karşısındaki alana, projesini şuan Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çalışıyor, inşaatına bir ay sonra başlamak suretiyle orayı da bölge halkının istifade edeceği bir parka dönüştürüp beklentileri de karşılamış olacağız.

?Konu belki kamuoyunda yanlış değerlendiriliyor?

Yani 2 bin 200 metrekare Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün kullandığı alan, onun karşısına yapacağımız park alanı da 4 bin 600 metrekare civarında, bu demek oluyor ki iki katı bir alanı halkımızın istifade edebileceğiz. Konu belki kamuoyunda yanlış değerlendiriliyor olabilir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Biz hiçbir yeşil alanı bu şekilde konuta çevirerek satma niyetine girmedik, bundan sonra da kesinlikle girmeyeceğiz. Bunu da 2018´in yazında faaliyete geçirmek suretiyle halkımızın daha ferah bir şekilde yeşil alandan istifade etmelerini sağlayacak bir sahamızı faaliyete geçirmiş olacağız. Havuz projesi şimdiden memleketime hayırlı olsun, inşallah 2018´in sene sonunda bunu da bitirmek suretiyle halkımızla beraber bu tesisten istifade edeceğiz.?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER