Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BESNİ BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ÖZTÜRK´TEN ÇAĞRI; FAKÜLTEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk yaptığı açıklamada; ?Değerli hemşerilerim, Besni´de sayın Erdemoğlu ailesinin yaptırmış olduğu fakülte binasının memlekete eğitim hizmetiyle ilgili çalışmalar yapıldı. Ne kadar övünsek azdır.

GÜNDEM 19.02.2019 15:30:23 0
BESNİ BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ÖZTÜRK´TEN ÇAĞRI; FAKÜLTEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Yaklaşık 40 Milyon civarında maliyeti bulunan bir fakülte binasını Besni´ye kazandırdıkları için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanı sıra fakültenin kuruluş aşaması ve kurulduktan sonra öğrencinin tercihi falan bunların hepsi beraber değerlendirildiğinde işin ilk başlangıç noktasında öğrencinin yetersizliği, tercih edilmemesi bizleri üzdü. Biz rektörlükte yaptığımız görüşmelerde ve inşallah bundan sonra yeniden görüşmelerde bulunacağız. Mevcut onayı çıkmış iki tane bölümün dışında başka bölümlerinde açılması sağlanmak suretiyle bu işi hızlandırmaya yönelik idari ve yerel yönetim yetkilisi olarak gayret ve girişim içerisinde olacağız.

Onun dışında fakültenin dolması, öğrenci tarafından tercih edilmesi birinci derecede Besni´li hemşerilerimizi ilgilendiren bir konu. Bu konuda öğrencilerimiz, velilerimiz Merinos´un yapmış olduğu bu katkıyı desteklemek, sahiplenmek ve daha sonra da buradan mezun olduktan sonra istihdamıyla ilgili bir garantiyi yakalaması için bu konuda bilinçlenmek, etrafı harekete geçirmek, bütün halkı kampanya şeklinde de olsa ayaklandırmak ve sonuç olarak memleketimizin bu fakülte binası yapıldıktan sonraki hareketini sağlamak Besnili hemşerilerimin görevi. Biz yerel yönetimler olarak fakülte binasının yolları yapılmış, bize düşen katkılar sağlanmış ama biz bunun dışında da Besni´ye neler yapılacağıyla ilgili özellikle yıllardan beri rahmetli Mehmet Erdemoğlu amcamızın da memlekete yönelik ?Adıyaman´a Üniversite, Besni´ye Fakülte? kampanyası doğrultusunda ve vermiş olduğu söz doğrultusunda, büyük bir fakülte ve Türkiye´de örneği az Fakülte binasını memlekete kazandırdılar. Bunun hakkını vermek ve bunun içini doldurmak, bu hareketliliği memlekette oluşturmak, sadece benim ve mülki idarenin değil hepimizin görevi. İş bu aşamadaysa bunu heba etmemek, bunu ölü doğurmamak hepimizi görevidir. Besnili hemşerilerimiz üniversiteye gidecek olan çocuklarımızı, gerek memlekette yaşamaları ve daha rahat eğitim almaları bakımından ve gerekse de memlekette eğitim hizmetlerinin gelişmesi bakımından sahiplik etmemiz gerekmektedir.

Rektörlükle görüşmelerimiz ve başka bölümler açılmasıyla ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir. Gerek dışarıda bulunan Besnili hemşerilerimizin, gerekse de ilçemizde yaşayan Besnili kardeşlerimizin buna sahiplik ederek, önümüzdeki yıl bu herkesin huzursuz olduğu hususu beraber düzeltmek zorundayız. Bizim imkanlarımız, şartlarımız ve pozisyonlarımız ne olursa olsun önümüzdeki eğitim sezonunda buraya tercih yapılabilmesi için her türlü gayreti ve kampanyanın içerisinde bulunmayı kendimize bir görev olarak göreceğiz.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER