Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Besni Devlet Hastanesinde Taşıma Oksijen dönemi bitti

Besni Devlet Hastanesine Genel Sekreterlik tarafından kazandırılan oksijen sistem sayesinde bundan sonra tıbbi oksijen gazı yerinde üretilecek.

GÜNDEM 18.08.2017 18:45:45 0
Besni Devlet Hastanesinde Taşıma Oksijen dönemi bitti

Dolum için çevre illere gönderiliyordu

Besni Devlet Hastanesine Genel Sekreterlik tarafından kazandırılan oksijen sistem sayesinde bundan sonra tıbbi oksijen gazı yerinde üretilecek.

Besni  Devlet Hastanesinin tıbbi oksijen gazı ihtiyacını karşılamak için 7 günde bir dolum için oksijen tüplerini çevre illere göndermek zorunda kalıyordu.

Personelinin zor şartlar altında hastanenin ihtiyacı olan oksijeni 7 günde bir nakliyatının sağlanması hem güçlükle yapılmakta hem maliyeti yüksek olmakta hem de yaşanacak herhangi bir aksaklık durumunda  hastanenin oksijensiz kalma riskini de beraberinde getirmekteydi.

Tedarik sıkıntısı giderildi

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ali Helli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanemizde kurulan Oksijen Üretim ve Depolama sistemi sayesinde Devlet Hastanemizde tıbbi gazın tedarik sıkıntısının giderildiğini açıkladı.

Kurulan sistem ile Hastanenin tıbbi oksijen gazı ihtiyacının yerinde üretilerek depolanacağını ve sisteme verilerek hastalarımıza ulaştırılacağını ifade etti. Sistem, atmosferdeki havayı ve mevcut ortamdaki oksijeni alıyor. Yüzde 20´lik oksijeni alıp yoğunlaştırıyor. Sistem sayesinde oksijen üretimi  sağlanarak medikal sistemlere otomatik olarak aktarılmaktadır.

Düşük bakım maliyeti olan sistemin kurulmuş olmasının en önemli avantajı da Devlet Hastanesinin oksijensiz kalma ihtimali ortadan kaldırmış olmasıdır.

Oksijen gazı yerinde üretilecek

Sözlerine şöyle devam eden Başhekim Helli;  Adıyaman İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçemize kazandırılan oksijen üretim sistemi ile hastanemiz oksijen gazı tüpleri için harcanan taşıma bedeli ve personelden tasarruf edilmiş, hem de taşıma sırasında oluşabilecek kaza riski ortadan kaldırılmış oldu. Hastanemize bu konuda destek sağlayan Genel Sekreterimiz Erdoğan Öz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER