Besni Eğitim Bayramı Programı belli oldu; ?Bu Bayram, Besni halkının bayramıdır?

Bu yıl 19.´su kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramının programı belli oldu. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi, Besni Eğitim Vakfı Yönetimi ve STK Başkanlarının da katıldığı Kaymakamlıktaki toplantının ardından konuşan BEV başkanı Ali Balta; ?Bu Bayram,

GÜNDEM 12.09.2017 14:56:33 0
Besni Eğitim Bayramı Programı belli oldu; ?Bu Bayram, Besni halkının bayramıdır?

Bu yıl 19.´su kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramının programı belli oldu. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi, Besni Eğitim Vakfı Yönetimi ve STK Başkanlarının da katıldığı Kaymakamlıktaki toplantının ardından konuşan BEV başkanı Ali Balta; ?Bu Bayram, Besni halkının bayramıdır. Besni halkından da bu bayrama ilgi ve alaka göstermelerini rica ediyorum? dedi.

1998 yılından bu yana geleneksel olarak kutlanan Besni Eğitim Bayramı´nın 19.´su için ön hazırlık toplantısı yapıldı. Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Kurum ve daire amirleri, BEV Yönetimi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Belirlenen program akışı üzerinden gidilerek katılımcıların fikirlerinin alındığı toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni´de böyle bir bayramın kutlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Toplantı sonunda Bayram programı kesinleşti.

Erdemoğlu ve Gündüz´den Panel

Buna göre 2 gün sürecek olan Bayramın en önemli etkinliklerini Panel ve Konferanslar oluşturacaklar.  Bayramın ilk günü Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Adıyaman Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Mustafa Gündüz´ün konuşmacı olarak katılacağı ?Üniversitenin Besni´ye Eğitim, kültür ve ekonomik anlamda sağlayacağı katkı? konulu Panelin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

?Demokrasi ve Hukuk? Paneli

Yine, Av. Celal Ülgen, Av. Mustafa Köroğlu, Av. Ali Elibol ve Av. Şükrü Kaleağası´nın konuşmacı olarak katılacağı ?Demokrasi ve Hukuk? konulu panelde Besni halkının salonu doldurması bekleniyor.

Programda diğer önemli bir etkinlik ise ?Akraba Evliliklerinde Genetik Danışmanlığın Önemi? konulu

Adıyaman Ün. Tıp Fak. Tıbbi Genetik Böl. Bşk. Prof. Dr. Haydar Bağış´ın vereceği konferans olacak.

Artık geleneksel olarak düzenlenen Besni Lisesi Mezunları etkinliği yine Bayramın 2. Günü Besni Lisesinde yapılacak.

 ?Bu bayram Besni halkının bayramıdır?

 Kaymakamlıktaki hazırlık toplantı sonrası Gazetemize açıklamalarda bulunan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta 19. Besni Eğitim Bayramının hazırlıklarının tamamlanması noktasında düzenlenen toplantı için Besni´ye geldiklerini belirterek; ?Bu çerçevede ilk olarak Adıyaman Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü ile görüşerek eğitim bayramımıza davet ettik. Daha sonrasında İlçe Kaymakamlığımızca düzenlenen Besni Eğitim Bayramı toplantısında, bayramın programını belirledik. Toplantıya katılanlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bizim tek düşüncemiz, bu bayramın Besni halkının bayramı olduğudur. Toplantıda görüştüğümüz Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarıyla bu bayramın daha güzel ve daha coşkulu kutlanması için fikirlerini aldık. Bu şekilde iki gün boyunca yaptığımız Besni seyahatinin çok başarılı geçtiğine ve bu yıl ki Besni Eğitim Bayramının daha coşkulu geçeceğine inanıyorum. Besni halkından da bu bayrama ilgi ve alaka göstermelerini rica ediyorum. Bayramın kutlanmasında emeği geçenlere de ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum? dedi.

Bu yıl ki Besni Eğitim Bayramında, resim ve sergi açılışları, paneller, konserler ve daha birçok etkinlik yer alıyor. Programın ayrıntıları şöyle:

 19. BESNİ EĞİTİM BAYRAMI PROGRAMI VE ETKİNLİKLER

 06 Ekim 2017 Cuma: Açılış

10:00: Atatürk Anıtına çelenk sunulması, İstiklal Marşı okunması

10:30: Kermes, Resim Sergileri Açılışı, Fotoğraf Sergisi (BEFSAD ile), Yöresel Ürünler Sergisi ve Yarışması.

14:00: Tüm Besni Halkı ve Yerli, Yabancı konuklarla bayram yürüyüşü

14:45: Açılış konuşmaları

15:15: Yemek ikramı ve folklor gösterisi

16:30: ?Üniversitenin Besni´ye Eğitim, kültür ve ekonomik anlamda sağlayacağı katkı?

Konuşmacılar: İbrahim Erdemoğlu, Mustafa Gündüz

20:00: Konser (Mesut Taşdemir, Latif Doğan)

22:00: Havai Fişek gösterisi

 07 Ekim 2017 Cumartesi

11:15: Panel ?Demokrasi ve Hukuk? Konuşmacılar: Av. Celal Ülgen, Av. Mustafa Köroğlu, Av. Ali Elibol, Av. Şükrü Kaleağası

12:30: Yemek

14:00: Panel ?Spor ve Yaşam? Konuşmacılar: Atilla Gökçek, 2 sporcu, futbolcu)

15:00 Konferans ?Akraba Evliliklerinde Genetik Danışmanlığın Önemi?

Konuşmacılar: Prof. Dr. Haydar Bağış, Adıyaman Ün. Tıp Fak. Tıbbi Genetik Böl. Bşk.

17:30: Besni Lisesi Mezunları Buluşması ve Okul Ziyaretleri

20:00: Konser (Tuncay Okutan, Yusuf Güney)

22:00: Havai Fişek Gösterisi


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor