BESNİ TEKNOFEST 2020´DE

4-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep´te düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Akıllı Ulaşım yarışmasında Türkiye finallerine davet edilen Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulu SAFKOD takımı, hazırladığı ?Acele İşe Radar K

GÜNDEM 25.09.2020 10:32:29 0
BESNİ TEKNOFEST 2020´DE

Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulundan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ?Okulumuz öğrencileri Hamza Ervural, M. Talha ARPACI, Volkan Yiğit, İbrahim Bakır ve Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatih Doğan danışmanlığında geliştirilen proje için 2 aylık bir test, tasarım ve kodlama süreçlerini içeren çalışmalardan geçildi. Işıklı kavşaklarda yaya ve araç güvenliğini sağlamak için geliştirilen proje ülkemizin teknoloji alanında tüketen değil üreten konuma gelmesi için Milli Teknoloji Hamlesini başlatan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çocuklarımızın üretmesine maddi ve manevi destek olmuştur?
Böyle önemli bir festivalde Besni´nin temsil edilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ise; ?Türkiye´nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye´nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle her yıl düzenlenen bir yarışmadır. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için bilimsel araştırmalar, inovasyon ve yeteneklerini icra edecekleri önemli bir platform olması açısından büyük önem taşıyor. İlçemizin de milli teknoloji hamlesinde yerini alması ancak bu tür faaliyetlere katılımı sonucunda gerçekleşecektir. İnşallah bu güzel projeyi üreten bu gençlerimiz ileride İlçemizin ve bizlerin göğsünü kabartacaktır. Havacılık, Uzay ve Teknoloji alanında ülkemizin en prestijli yarışması ve en kapsamlı festivali olarak kabul edilen yarışmaların finallerine katılmaya hak kazanan ve okulumuzu TEKNOFEST 2020´de temsil edecek olan SAFKOD takımımızı tebrik ederek başarılar diliyor, çalışmalarda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz? dedi.


Anahtar Kelimeler: BESNİ TEKNOFEST 2020

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor