Besni TÜGVA´dan Mescid-i Aksa Açıklaması

Türkiye Gençlik Vakfı Besni Temsilciliği, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa´yı ibadete kapatan İsrail devletini protesto etti.

GÜNDEM 25.07.2017 16:52:22 0
Besni TÜGVA´dan Mescid-i Aksa Açıklaması

Türkiye Gençlik Vakfı Besni Temsilciliği, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa´yı ibadete kapatan İsrail devletini protesto etti.

Cuma Namazı sonrası ?Mescid-i Aksa Onurumuzdur? adı altında basın açıklaması düzenleyen Türkiye Gençlik Vakfı Besni Temsilciliği, İsrail devletinin uygulamalarını protesto etti.

Türkiye Gençlik Vakfı Besni Temsilciliği adına açıklama yapan Gökhan Serter şunları kaydetti; ?Mescid-i Aksa, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa, Müminlerin haykırışı, Müminlerin niyazı. Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs´te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa ´ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar!

Müslüman Müslüman´ın Kardeşidir!

Müslüman Müslüman´ın Kardeşidir! Kardeşlerimize ve İslam´ a yapılan zulme Hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir.

Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa ´ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır.

Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı Dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur.

Kudüs´ e 1948 den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslam a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediye´yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz.

Burada bu bildiriyle biz Müslümanlar görevimizi yapıyor ve dille uyarıyoruz. Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah´ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar: Biz Allah tan başka kimseden korkmayız! Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kâbus oluruz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar.

Konuşmanın ardından Sarhan Camisi İmamı ve Besni Medeniyet Derneği Başkanı Haydar Özalp tarafından dua okundu.

Düzenlenen basın açıklaması tekbirlerle sona ererken, basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcısı Halil Karakuş, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, TÜGVA üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor