BESNİ ÜZÜMÜ ?COĞRAFİ İŞARET? PATENTİ ALINDI

Türk Patent ve Marka Kurumu´na Besni Belediyesinin yaptığı başvuru ile Besni Üzümünün Geleneksel ürünler Coğrafi işaret patenti alındı. Türk Patent ve Marka Kurumu Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürünler daire başkanlığı ?Adıyaman Besni üzümü? olarak B

GÜNDEM 8.06.2018 18:44:45 0
BESNİ ÜZÜMÜ ?COĞRAFİ İŞARET? PATENTİ ALINDI

 

Besni Üzüm´ünün Tescili için Besni Belediyesinin yapmış olduğu Coğrafi konum tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Enstitüsü tarafından kabul edildi. Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürünler daire başkanlığı ?Adıyaman Besni üzümü? olarak Besni üzümünün Coğrafi konumunu onaylandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ?Kıymetli Hemşerilerim yıllardan beri bütün Dünyanın, Ülkemizin yakinen bildiği Besni üzümü ile ilgili Belediyemizin yapmış olduğu patent başvurusu Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından tescillenerek neticelenmiştir. Bu başvurunun neticelenmesi noktasında katkı sağlayan personellerime, ilçe tarım müdürlüğüne, İl tarım müdürlüğüne, üst düzeyde bu işin takipçisi olan T.B.M.M Başkan vekilimiz Ahmet aydın Bey´e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Yaklaşık 4 yıldan beri yapılan çalışmalar, değerlendirmeler, raporlamalar sonucunda Besni Üzümümüzün patentini almış bulunmaktayız. Ürünümüzün tescil edilmesi, Tescilli bir ürün olarak daha iyi standartlarda pazarlanabilmesi, Pazar bulması ciddi bir sektör olması hususundaki çalışmalarımızı da daha aktif bir şekilde yürüteceğiz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun´´ dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor