Besni´de eğitim uçağı düştü, Pilot hayatını kaybetti

Besni Kayaardı bölgesi, 4. Etap TOKİ Konutlarının güneyine Eğitim Uçağı düştü. Kazada Pilot hayatını kaybederken cesedi, olay yerine 20 km uzaklıktaki Besni´ye bağlı Yukarı Söğütlü köyü yakınlarında bulundu.

GÜNDEM 27.06.2018 12:41:53 0
Besni´de eğitim uçağı düştü, Pilot hayatını kaybetti

Adıyaman´ın Besni ilçesi yakınlarına, Gaziantep Üniversitesi´ne ait eğitim uçağının düşmesi sonucu kursiyer pilot Mehmet Önal (40) yaşamını yitirdi.

Olay, sabah saatlerinde Besni ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Kayaardı bölgesinde meydana geldi. Bölgeye bir uçağın düşerek yandığını görenler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimler Fakültesi´ne ait olduğu saptanan uçağa müdahale etti. Yangını söndüren ekipler pilota rastlamayınca, düşüş anında atladığı belirlenen pilotun bulunması için arazide çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonunda uçağın düştüğü yerde 20 kilometre uzaklıktaki Yukarı Söğütlü bölgesinde kursiyer pilot Mehmet Önal´ın cansız bedenine ulaşıldı.

Pilot ile uçağın düştüğü yer arasında 20 km uzaklık bulunması, pilot uçak arızalanınca atladı mı? sorularını gündeme getirirken bu konuda yetkililerden bir açıklama gelmedi. Uçak enkazında yapılacak olan incelemenin ardından bu konunun açıklığa kavuşacağı belirtiliyor.

Adıyaman Valiliği´nden yapılan açıklamada ise, kursiyer pilotun öldüğü olaya ilişkin teknik ekibin görevlendirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"27.06.2018 günü saat 08:15 sıralarında Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi´ne bağlı eğitim uçağı Besni ilçemiz yakınlarına düşmüş, yaklaşık 20 km ötede Yukarı Söğütlü bölgesinde pilotun cesedine ulaşılmıştır. Uçağın düşüş sebebi ile ilgili teknik ekip görevlendirilmiş olup, gerekli inceleme ve araştırmalarını neticelendirmesinin ardından elde edilen bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

YALNIZ UÇUŞUNU YAPIYORDU

Öte yandan kursiyer pilot Mehmet Önal´ın bugünkü kazada eğitiminin 38´inci saatinde yalnız uçuşunu gerçekleştirdiği öğrenildi. Önal´ın yaşamını yitirdiği olayda üniversiteye ait diğer uçağın da güvenlik amacıyla peşinden ilerlediği ve bağlantı kesilince düştüğü bilgisini yetkililere ilettiği bildirildi.

DÜŞEN UÇAK 2 YIL ÖNCE ALINMIŞTI

Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla 2016 yılı Haziran ayında ´Cessna 172SP´ tipi 2 uçak satın almıştı. Tek motorlu, pervaneli olan ve 1 milyon 975 bin liraya satın alınan uçaklara T.C. GUA ve T.C. GUB isimleri verilmişti.

REKTÖR GÜR´DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Besni´de eğitim uçağının düşmesiyle yaşamını yitiren öğrenci pilota rahmet diledi. Rektör Gür, yaptığı yazılı açıklamada, yalnız uçan pilotla irtibatın kesilmesinin ardından uçağın enkazına ve pilotun cansız bedenine ulaşıldığını belirterek, "27.06.2018 Çarşamba günü yerel saatle 07.00´da eğitim maksadıyla havalanan TC-GUB tescil kodlu uçağımız ile saat 08.00 civarında temas kesilmiş olup uçağın enkazına Besni merkezde ulaşılmıştır. Yalnız uçuş görevini icra eden öğrenci pilot Mehmet Önal´ın naşına Jandarma ekipleri tarafından ulaşıldığı bildirilmiştir. Kazada yaşamını yitiren kursiyer pilota Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

SON UÇUŞUNU TAMAMLASA SERTİFİKA ALACAKTI

Gaziantep Üniversitesi´ne ait eğitim uçağının Adıyaman´da düşmesi sonucu yaşamını yitiren kursiyer pilot Mehmet Önal´ın uçuşu tamamlayabilse pilotluk sertifikası almaya hak kazanacağı öğrenildi.

Yalnız başına yaptığı son uçuşu olan 38´inci saat uçuşunda uçağın düşmesiyle yaşamını yitiren Önal´ın ölüm haberi, eğitim gördüğü fakülte ve arkadaşlarını yasa boğdu.

Öte yandan Önal´ın gerisinde ilk yaptığı yalnız uçuşunu tamamlamasının ardından Gaziantep Havalimanı´nda arkadaşları tarafından hortumla ıslatıldığı ana ait görüntüler de kaldı.

SON MESAJI ´HOŞÇAKAL´ OLDU

Yalnız başına yaptığı son uçuşu olan 38´inci saat uçuşunda uçağın düşmesiyle yaşamını yitiren Mehmet Önal´ın ölümünden kısa süre önce cep telefonu kamerasıyla çektiği video izleyenleri üzdü. Önal´ın sosyal medyada da üzüntü mesajları ile onlarca kişi tarafından son videosunda arkadaşına; "Adıyaman´a ve sana çok selam ediyorum. Hoşcakal" dediği görülüyor.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor