Besni´de Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılmasına başlandı

Adıyaman Valiliğince kabul edilen sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının küpelenmesi, aşılanması ve kısırlaştırılmasına Besni´de başlandı.

GÜNDEM 4.03.2017 09:16:08 0
Besni´de Sokak Hayvanlarının  Kısırlaştırılmasına başlandı

Adıyaman ve ilçelerinde sahipsiz ve güçten düşmüş Sokak hayvanlarının aşılanması küpelenmesi ve kısırlaştırılması talebinin Adıyaman Orman ve Su İşleri Müdürlüğünce uygun görülüp Adıyaman Valiliği makamından ?Olur´ alması üzerine Besni ilçesinde çalışmalar başladı.

Denge veterinerlik şirketinin mobil kısırlaştırma aracı ile sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanları tespit edilerek bakımları yapıldı.

Yapılan işlemler hakkında bilgi aktaran Veteriner Hekim Hikmet Yalçınkaya; ?Çalışmalarımızda 5199. maddeye göre sokak hayvanlarının küpelenmesi, aşılanması, kısırlaştırılması ve kayıt altına alınması gibi işlemleri yapıyoruz.

Bu çalışmalarımız hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığını koruyarak ikisini bir arada yürütüyoruz? dedi.

Yaçınkaya, yapılan işlemlerin ardından hayvanların tekrar doğal yaşamlarına bırakıldığını kaydetti.

Şahin; Vatandaşlarımızın Sokak Hayvanlarından Korkmalarına Gerek Yoktur?

Denge Veterinerlik Yetkilisi Murat Şahin ise; ?Adıyaman Valiliğince kabul görmesinin ardından Besni Belediye Başkanımız İbrahim Öztürk´ün daveti üzerine Besni´deyiz.

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği Besni sınırları dâhilinde bulunan sokak hayvanlarını aşılayıp, kısırlaştırıp kayıt altına alarak tekrar doğal yaşamlarına bırakmak için buradayız.

Her ne kadar çalışmalarımız hayvanlarla olsa da buradaki çalışmalar insanlarla da alakalı. Hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığı için bu çalışmaları yapıyoruz. Yani yaptığımız çalışmalar sonucu vatandaşlarımızın sokak hayvanlarında korkmalarını gerektirecek bir durum kalmıyor? ifadelerini kullandı.

Yetkililerden yapılan açıklamada ise Belediyelerin yeterli destek vermesiyle çalışmaların diğer ilçelerde de devam edeceği bildirildi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor