?Besni´den Kahramanlarımıza Afrin? Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Güvenlik güçlerimize moral kapsamında Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen ?Besni´den Kahramanlarımıza Afrin? konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

GÜNDEM 5.04.2018 10:22:58 0
?Besni´den Kahramanlarımıza Afrin? Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Besni Şehit Eren Kupal M.T.A.L Salonunda yapılan ödül törenine İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Şehit ve gazi aileleri, kurum ve daire amirleri Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşması yapa İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; ?Bugün,  geleneksel hale getirdiğimiz  ?Besni´den Kahramanlarımıza? yarışmamızın ?Besni´den Kahramanlarımıza Afrin? teması için sizlerle burada bir aradayız. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün İstiklal harbinin en zor belki de ümitlerin tükendiği zamanda söylediği  ?Hattı Müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh tüm vatandır? sözü şuan Türkiye´nin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlatmaktadır.

Türkiye´nin bugün verdiği mücadelede hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bugün milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde,  son örneklerini Çanakkale´de, İstiklal harbinde gördüğümüz tarihi bir birlik ve beraberlik içerisindedir.

Besni halkının Vatanına, Milletine, Bayrağına bağlığı hepimiz tarafından kuşku götürmez bir gerçektir. Bahsettiğimiz bu birlik ve beraberliği biz Besni halkı olarak yürütülen Zeytin Dalı operasyonuna takviye için 20 şubatta jandarma özel harekat timlerini Afrin´e uğurlarken yaşadık.

Mehmetçiğimiz Besni´ye girdiği andan itibaren büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Öğrencisinden esnafına, yaşlısından gencine, tüm Besni halkı ay yıldızlı bayraklarıyla tek yürek olarak sokaklara döküldü. Son zamanların en büyük kalabalığına sahne olan asker uğurlama töreninde biz Besnililer; kurbanlar, dualar, marşlar, gözyaşları ve sloganlarla Mehmetçiğimizi düğüne gönderir gibi uğurladık.

Bu inanılmaz bir coşku, vatan ve millet sevgisiydi. Duygulanmamak elde değil. Apartmanların camlarından sarkarak el sallayanlar, tarlada çalışan insanlar, tüm Besni yolları tıkamıştı. Hatta tepenin başında yaklaşık bize beş yüz metre mesafede bir tane yaşlı başımızın tacı çoban, yanında bir tane iri bir oğlak bu hayvanı size kurban ettim diyerek el hareketi yapıyordu. Sesini duymadım ama o kadar güzel ifade etti ki kendini sanki yanı başımdaydı. Bugün çok duygulandık, hepinize çok teşekkür ederiz. Sizin dualarınız olduktan sonra bize hiçbir şey olmaz evelAllah? dedi.

Türk Askeri´nin kahramanlığını ve tarih boyunca üstlenmiş olduğu kutsal vazifeyi anlatan video gösterimi ve Besnili Şehitlerimizin sunumunun yapılması, birinci olan eserler eser sahipleri tarafından okunmasının ardından ödül törenine geçildi.

 Yapılan ödül töreninde tüm kategorilerde birinci olanlara çeyrek altın, ikinci olanlara tablet bilgisayar, üçüncü olanlara ise eşofman takımı verildi.

Programda ayrıca Besnili işadamlarına ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına teşekkür plaketi verildi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor