Besni´nin üzerinden bir yükü daha kaldırdı

Eski Endüstri Meslek Lisesinin yerine Besni Fen lisesini hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu yaptırıyor. 16 derslikli modern bir okul olacak olan Ali Erdemoğlu Fen Lisesi ile Oyratlı Köyüne yaptıracağıSağlık Ocağı için Hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu

GÜNDEM 18.01.2018 20:33:30 1
Besni´nin üzerinden bir yükü daha kaldırdı

Besni´ye Adıyaman´a Müjde üzerine müjde verdi

Yaklaşık 2 yıldan beri atıl vaziyette olan Eski Endüstri Meslek Lisesinin yerine hemşerimiz hayırsever işadamı Ali Erdemoğlu tarafından yaptırılacak olan Fen Lisesinin protokolü için Adıyaman Valiliğinde tören düzenlendi. Erdemoğlu ailesi 16 derslikli Fen Lisesi yatırımı ile birlikte Besni´nin üzerindeki büyük bir yükü daha ortadan kaldırmış oldu. 2 yıl önce Besni´ye Fen Lisesi verilmesi kararının ardından Endüstri Meslek Lisesinin yerine düşünülen okul inşaatı bir türlü yaptırılmamış, bina yokluğundan 2. Etap TOKİ arkasındaki 32 derslikli Anadolu Lisesi Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesine dönüştürülmüştü. Daha sonrasında ise hemşerimiz hayırsever işadamı Ali Erdemoğlu hemşerilerine bir müjde vererek Endüstri Meslek Lisesinin yerine modern bir Fen Lisesi yapacağını açıklamıştı.

"Ülkemize vefa borcumuzu ödemeye devam edeceğiz"

Vali Nurullah Kalkancı ile Prokotol imzalayan Ali Erdemoğlu buruda yaptığı konuşmada, bu tür yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Erdemoğlu, ?Sosyal sorumluluk projesi içerisinde Erdemoğlu Holding olarak eğitim, sağlık, diyanet, aklınıza ne geliyorsa bu tarafta bizim bir vatandaş olarak bir aile olarak bu tür yatırımlarımız devam edecek? dedi. Mühendislik Mimarlık Fakültesinin tamamlanmasının ardından bir fakülte daha yapacaklarını müjdeleyen Erdemoğlu, ?Bu tip sosyal sorumluluk projelerimizle ülkemize vefa borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Bu ülkede çalışıp bu ülkede kazandığımız paraları tekrar bu ülkeye eğitim olarak, sağlık olarak, diyanet olarak, ihtiyaç sahiplerine yardım olarak herkese tekrar Allah´ın izniyle vereceğiz veya yapıp devredeceğiz? ifadelerini kullandı.

Vali Kalkancı; ?Adıyaman´ın her yerinde Erdemoğlu´nun mührü var?

Dün Adıyaman Valiliğinde düzenlenen törenle 16 derslikli Ali Erdemoğlu Fen Lisesi için imzalar atıldı. Valilik makamında düzenlenen törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Hemşerimiz Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz katıldı.

Törende konuşan Adıyaman Valisi Kalkancı göreve başladığında Adıyaman´ın her yerinde Erdemoğlu Holding´in mührünün olduğunu gördüğünü ifade ederek şunları kaydetti; ?Ali Bey Adıyaman´ın en önde gelen işadamlarından biri. Huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum. Hakikaten geldiğimde Adıyaman´ın her yerinde Erdemoğlu Holdingin mutlaka bir mührünü gördüm. Tabi büyük bir memnuniyetle bunları gördük.

 ?Devletimiz ve Adıyaman Adına teşekkür ediyorum?

Biz söylesek de söylemesek de Ali Bey bu işleri yapmaya kendiliğinden devam edecektir. Kendi istediği için, kendi gönlünden geldiği için, o babadan da böyle vasiyetlerle bezendikleri için bu hizmetleri Besni´ye başta olmak üzere Adıyaman´a, memleketlerine halka hizmeti, öğrenciye hizmeti, sağlığa hizmeti yapmaya kendiliğinden yapmaya devam edeceklerinden hiç şüphem yok.

Bugün burada olmamızın sebebi, Ali Beyin Besni ilçemizde 16 derslikli bir Fen Lisesi inşa edip Milli Eğitime devredeceği okulun protokolünü sağlamak ve ayrıca Oyratlı Köyümüze yapacağı sağlık ocağı için toplandık. Ali Bey sağ olsun bu tür şeyleri anahtar teslim yapıp bizlere devrini yapıyor. İyi ki varlar. Sayıları artarak var olmaya devam etsinler. Onlar bizim iftihar vesilelerimiz. Helal yoldan kazandıklarını ciddi bir bölümünü bu tür hayır işlerine ayırıyorlar. Ben kendilerine tekrar devletimiz, Adıyamanlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum? diye konuştu.

Erdemoğlu; ?Yatırımlarımız devam edecek?

Hayır işlerine her zaman devam edeceklerini dile getiren hemşerimiz hayırsever işadamı Ali

Erdemoğlu ise; Sosyal sorumluluk projesi içerisinde Erdemoğlu Holding olarak eğitim, sağlık, diyanet, aklınıza ne geliyorsa bu tarafta bizim bir vatandaş olarak bir aile olarak bu tür yatırımlarımız devam edecek? dedi.

?Bir fakülte daha yapacağız?

2018-2019 Eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacak olan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin ardından Besni´ye bir fakülte daha yapmayı düşündüklerini dile getiren Erdemoğlu; ?Bilindiği üzere 2018-2019 senesi içerisinde Besni Mehmet Erdemoğlu Fakültesi eğitim öğretime başlayacak. Rektör Beyle görüşmemizde bu seneki alınacak öğrenciler Tekstil Mühendisliği ve İşletme Bölümü için olacak ve inşallah eğitime başlayacak. Daha sonraki yıllar için biz ikinci bir fakülteyi yine Besni´mizde yapmayı düşünüyoruz. Tabi bunları Adıyaman Üniversitesine devredeceğiz. Bu tip sosyal sorumluluk projelerimizle ülkemize vefa borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Bu ülkede çalışıp bu ülkede kazandığımız paraları tekrar bu ülkeye eğitim olarak, sağlık olarak, diyanet olarak, ihtiyaç sahiplerine yardım olarak herkese tekrar Allah´ın izniyle vereceğiz veya yapıp devredeceğiz? ifadelerini kullandı.

Adıyaman´a Teknik ve Meslek Lisesi Müjdesi

Konuşmasında Adıyaman için de lise müjdesi veren Ali Erdemoğlu sözlerini şu ifadelerle tamamladı; ?Bu ülkede dahi iyi şeyler yapmak için, ülkemize daha faydalı insanlar olmak için Erdemoğlu Ailesi olarak elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Birde müjde vermek istiyorum. Bu okul bittikten sonra inşallah 2020´de Adıyaman´a Teknik ve Meslek Lisesi yaptırmayı düşünüyorum. Aslında ben bu yıl başlayacaktım ama Besni´ye Fen Lisesi çıkınca Besni daha ağır bastı. Kimse bizden bir şey talep etmedi bunlar tamamen bizim içimizden gelen, iyi niyetimizden ve isteklerimizden şeyler. Mümkün olduğu kadar herkese, ülkemize, milletimize, akrabalarımıza faydalı insanlar olmaya çalışıyoruz.

Bizimde amacımız babamızdan aldığımız bu bayrağı daha üst noktalara, daha iyi yerlere getirmek için mücadele veriyoruz?

Gencer; ?Erdemoğlu Ailesinin yaptığı Hizmetleri gururla görme şansımız oldu?

Besni´de göreve başladığından beri Erdemoğlu Ailesinin hizmetlerini gururla izlediklerini dile getiren Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise; ?Besni´ye ilk adım attığımız günden itibaren hep Erdemoğlu Ailesinin, Merinos Şirketlerinin hem Besni´de hem Adıyaman´da yaptığı hizmetleri gururla görme şansımız oldu. Sağ olsun Ali ağabeyimiz taziye evlerinden sağlık ocağına, yurtlara, okullara kadar her alanda faaliyet yapıyor. Fakir fukara, başı dara düşen kim varsa nasıl devlete geliyorsa Ali Bey´de de o karşılığı bulacağını bilerek yanına gidiyor.  Ben böyle bir aileyle tanıştığım için Besni Kaymakamı olarak memnuniyetlerimi ifade etmek istiyorum.

Sağ olsunlar sayın valim de bu yaptığımız projeleri çok yakından takip etti, bize destek verdi. El birliğiyle Besni´mize bir Fen Lisesi, bir de sağlık ocağı kazandıracağız. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza bilhassa Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum? dedi.

Öztürk; ?Allah her memlekete Bir Erdemoğlu Ailesi versin?

Ben hep dua ediyorum. Cenabı Hak her memlekete bir Erdemoğlu Ailesi versin. Böyle yiğitler her memlekette bulunmuyor. Mutlaka hayırseverler çok ama bu katkılarıyla birlikte son derece mütevazı oluşları, bütün vatandaşları kucaklamaları bizim için işin ayrı bir değer noktası. Kim kapılarına gittiyse boş çevirmemişlerdir. Kamuyla ilgili ne talepte bulunduysak geri çevirmemişlerdir. Şimdi cami, okul, yurt hele hele bir fakülte binasının yapılması, şartları zorlayarak tekrar bir Fen Lisesinin yapılması, sağlık ocağının yapılması gibi hizmetleri anlatmakla bitiremeyiz. Bizde belediye olarak Erdemoğlu Ailesinin ilçemize yapmış olduğu çalışmalarda her zaman için katkı sunmaya, belediyeyle alakalı olan kısmında da hassasiyetle işin içerisinde olmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de yine çalışmaya devam edeceğiz.

Fen lisesi alanıyla ilgili bir imar sorunu vardı. Onu da sayın kaymakamımızla birlikte istişare ederek o sorunu da kısa bir süre içerisinde çözüp, oradaki mülkiyeti tescil aşamasına getirdikten sonra bu protokol imkanını hazırlamış olduk. Ben tekrar Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum. Allah hayırlısıyla güçlerini artırsın. Bu gücün biz biliyoruz ve inanıyoruz ki hem şahıslarıyla birlikte Türkiye´ye memleketimize fayda getirecektir? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 16 derslikli Ali Erdemoğlu Fen Lisesi için protokol imzalandı. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR