BEV´de Ali Balta Dönemi

Besni Eğitim Vakfı´nın Genel Kurulunda başkanlığa seçilen İşadamı hemşerimiz Ali Balta, bir bayrak yarışını devraldıklarını belirterek, BEV´in gücünü ve kararlılığını Atatürk´ten aldığını, amaçlarının okumak isteyen, bu anlamda her türlü ilgiyi, yardımı h

GÜNDEM 16.05.2017 15:48:10 0
BEV´de Ali Balta Dönemi

Besni Eğitim Vakfı´nın Genel Kurulunda başkanlığa seçilen İşadamı hemşerimiz Ali Balta, bir bayrak yarışını devraldıklarını belirterek, BEV´in gücünü ve kararlılığını Atatürk´ten aldığını, amaçlarının okumak isteyen, bu anlamda her türlü ilgiyi, yardımı hak eden, Fikri, İrfanı ve Vicdanı hür genç nesillerin eğitim görmelerine destek olmak olduğu söyledi.

 ?141 öğrenciye burs verdik?

 Besni Eğitim Vakfı 23. Olağan Gnel kurulu ve Gala gecesi geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Marioott Otelde yapıldı. Başkan Hasan Doğan genel kurul açılış konuşmasında, ?Önce bütün Annelerin gününü kutluyorum, sayın Besni Belediye Başkanımız, Ankara Besnililer Dernek Başkanı ve 2. Başkanı, İzmir Besnililer Dernek Başkanı, Esenler Besnililer Dernek 2. Başkanı, İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneği 2. Başkanı, Bahçelievler Besnililer Dernek eş Başkanları, Küçükköy Besnililer Dernek Başkanı, Besni Kızılay şube Başkanı, BEV´in  önceki Başkanları ve Mevcut yönetim kurulu üyelerimiz, Besnimizin güzide Basın temsilcileri ve çok kıymetli hazurun hepiniz genel kurulumuza hoşgeldiniz? diyerek, BEV hakkında önemli bilgiler verdi.

?141 öğrenciye burs verdik, Küçükköy Besnililer Derneği Mülk alımına 50 bin TL yardımda bulunduk, Besni ADD ve Beşiktaş Şubeleri ortak kültür gezisinde öğrencileri Vakfımızda ağırladık, her ay derneklerimizle birlikte, koordinasyon toplantıları yaptık. 15 Temmuz kalkışması sebebi ile yapılamayan, Besni Eğitim Bayramı anıta çelenk bırakma merasimi yaptık? dedi.

 Ali Balta Oy birliği ile kabul edildi

 Genel kurulun seçiminde Divan Başkanlığına Eczacı Mehmet Baykara, üyeleri Eda Özbay ve Andan Sabak seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının devamında, BEV Başkanı Hasan Doğan, Faliyet raporunu, Erdal Tekniker gelir, gider ve  tahmini bütçeyi 338.829 TL olarak, Denetim raporunu Halil Rabuş okudu. Yeni üye katılımı ve mevcut üyelerin dilekçe ile üyeliklerinin devredilmesi maddeleri, yeni yönetim kurulu  Ali Balta´nın Başkanlığında teşkili ayrı, ayrı Oy birliği ile kabul edildi.

Divan üyesi, Eda Özbay genel kurula mazeretleri sebebi ile gelemeyen, Adıyaman Millet Vekilleri, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Esenler Belediye Başkanı ve BEV kurucularından Mustafa Altıntaş´ın telgraflarını okudu ve Divan Başkanı Mehmet Baykara BEV yeni Başkanı Ali Baltayı teşekkür konuşması için kürsüye davet etti.

 ?Bayrak yarışını devralıyoruz?

 BEV yeni Başkanı Ali Balta ?Sayın Divan, Besni Belediye Başkanımız, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı, Besni Yardımlaşma Dernekleri Başkanları, Besni Basını temsilcisi arkadaşlarım ve değerli misafirlerimiz, Vakfımız 20. yaşında 23. Genel kurulunda, hep birlikte olmaktan mutluluğumu tarif edemem, başta Besni olmak üzere Ülkemizde, okumak isteyen, bu anlamda her türlü ilgiyi, yardımı hak eden, Fikri, İrfanı ve Vicdanı hür genç nesillerin eğitim görmelerindeki, Bayrak yarışını devralıyoruz. Besni Eğitim Vakfı gücünü, kararlılığını Cumhuriyeti kuran Aziz Atatürk´ten almıştır, öylede devam edecektir. Uzaktan yakından gelen siz misafirlerimize hoş geldiniz diyor, tüm Annelerin gününü kutluyorum? diyerek sözlerini tamamladı. 

 ?Herkes eteğindeki taşları döksün?

 Divan Başkanı Baykara, Dilek ve Temennilerde herkes kendini tanıtarak Besni deyimi ile ?eteğindeki daşları döksünler? dedi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk´te söz aldı ?Başta Zübeyir Özbay olmak üzere ölmüşlerimizi rahmet  anıyorum diyerek, Tekel depolarından, Kentsel dönüşüme, Çevre düzenlemesine kadar onlarca soruları cevaplayarak, Besni hakkında önemli bilgiler vererek, Annelerin gününü kutladı.

Oto parkı ücretsiz, 200 TL Davetiye ücretli yemekli gala gecesine, Beşiktaş ve Esenler Belediye Başkanları Çelenk gönderdiler, gece 19.30 da Kokteyl ile başladı 20.30 da sunuculuğunu, Gazetemiz köşe yazarı, Ekonomist ve Bankacı Şaban Çağıran´ın yaptığı yemeğe geçildi. Besni önceki ve şimdiki Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin´de geceye katıldı. Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, selamlama konuşmasından sonra, Tv canlı yayın konuğu olacağından hemen ayrıldı.

 Erdemoğlu´ndan yatırım çağrısı

 Erdemoğlu Holding yönetim kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu burada yaptığı konuşmasında, ?Adaşım İbrahim Başkanımız ayrıldı, bizim Besni sevdamız her daim var ve inşallah  hep devam edecek? diyerek, Besni´ye yapılanlar ve yapılacaklar hakkında önemli bilgiler verirken diğer iş adamı hemşerilerimizi de, Besni OSB gelerek yatırım yapmalarını arzu ettiğini belirterek, ?Besni üç temel faktörle gelişir? diyen, Erdemoğlu  bunlar Yatırım, İstihdam ve Çevre, Besni bu üç şeye layıktır ve gereksinim olduğunu belirten, Erdemoğlu, Besni´de 350 çalışanları olduğunu ?Allah nasip eder ise en kısa sürede bu sayıyı 650 ye çıkaracağız, şu an salonda bir çok sektörden hemşerilerimiz var. Sizleri ikna için değil, Besni´deki Fabrika, çalışanlarımız ve sağ olsun abim Ali Erdemoğlu´nun gayretleri ile G.Antep´den olumlu işliyor, Erdemoğlu Ailesi olarak bizler Rahmetli Babamızın felsefelerini devam ettireceğiz? diyerek, Anneler gününü kutlayarak konuşmasını tamamladı. Uzun alkışlarla masasına oturdu.

Ressam Ayşe Işık´ta hayat hikayesini kitaplaştırdığını tanım için, 24 Mayıs´ta gece tertiplediğini davetiye ve kitabını çıkıştaki stantta ücret mukabilinde almalarını rica etti. BEV tarafından tüm bayanlara masalara Anneler gününü vesilesi ile hediye gül dağıtıldı. Gece oynanan oyunlar, çekilen halay türküleri ile sona erdi.

Bizde Besni Ekspres Gazetesi olarak Ali Balta ve ekibine başarılar diliyoruz.


Anahtar Kelimeler: Balta Dönemi

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor