Bozdağ; ?Türk Askeri Dünya Barışına Büyük Katkılar Sunuyor?

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman´a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk askerinin hem bölgede, hem NATO´da, hem de uluslararası pek çok platformda dünya barışına büyük katkılar sunduğunu söyledi.

GÜNDEM 19.11.2017 20:41:18 0
Bozdağ; ?Türk Askeri Dünya Barışına Büyük Katkılar Sunuyor?

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman´a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk askerinin hem bölgede, hem NATO´da, hem de uluslararası pek çok platformda dünya barışına büyük katkılar sunduğunu söyledi.

Türk askeri dünya barışına katkılar sunmakta

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman´a geldi.

Bozdağ´a Adıyaman´da Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri, Adnan Boynukara, Salih Fırat, Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve kurum müdürleri eşlik etti.

Bozdağ, ilk olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı toplantı salonunda Sanayici ve STK´larla toplantı yaptı.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Türkiye´nin  NATO´nun saygın ve güçlü bir üyesi olduğunu,  NATO içerisinde en fazla askeri gücü olan ülkelerin başında geldiğini ifade etti.

"Türk askeri hem bölgede hem NATO´da hem de uluslararası pek çok platformda dünya barışına büyük katkılar sunmaktadır" diyen Bozdağ, şöyle konuştu; ?Şuanda Somali´de, Afganistan´da, Bosna´da, Kosova´da pek çok yerde askerimiz görev başındadır. Uluslararası güvenlik ve barışını sağlama çalışmalarına katkıda bulunmaktadır. Tabi şuan yapılan NATO tatbikatı sırasında bazı askerlerin düşman hedeflemesi yaparken kurucu ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile cumhuriyetimizin bugünkü Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayip Erdoğan beyefendinin resminin düşman olarak seçilmesi, hedefe konulması izah edilebilir, kabul edilebilir bir durum kesinlikle değildir. Bu büyük bir rezalettir, kepazeliktir ve alçakça bir tutumdur.

Esasında Türkiye aleyhtarlığı bakımından dünyada oluşturulmak istenen algıya NATO içerisindeki bazı askerlerin nasıl kendini kaptırdığını da açıkça ortaya koymaktadır. Biz hep şunu söylüyoruz; Türkiye´ye terör örgütlerinin gözüyle, Türkiye düşmanlarının gözüyle, teröristlerin gözüyle bakarsanız onların gördüğü gibi Türkiye´yi görürsünüz. Maalesef bazı ülkeler, bazı ülke siyasetçileri bu gözle Türkiye´ye baktıkları için ne yapıyorlar, Türkiye hakkında  haksız yanlış değerlendirmede bulunuyorlar ve bu değerlendirmeler, bu ülkedeki kurumlara da yansıyor ve orada çalışanlar, orada görev yapanlarla ilgilide bakıyorsunuz, o duygular, o düşünceler, kirli ve yanlış algılar orada yer alıyor"

Türkiye´den Rahatsızlar

Türkiye´den rahatsız olduklarını dile getiren Bozdağ, "İşte Avrupa´da seçimler yaşandı, Almanya´da, Avustralya´da, Hollanda´da seçimler oldu, İngiltere´de zannedersiniz ki bu seçimlerin tamamı Adıyaman´da yapılıyor. Adıyamanlılar Türkiye´nin hükümeti kim olacak, ona oy verecekmiş gibi yapılıyor. Sanki oradaki seçimlere Türk halkı oy verecekmiş gibi, bir secim kampanyası yürütüldü, ülkelerin ana gündemi Türkiye oldu. Türkiye´de de halk oylaması yapıldı 16 Nisan´da bir dünya halk oylamasında hayır´dan yana taraf oldu. Sanki halk oylamasında onların hükümet sistemini değiştiriyoruz, tüm bunlar bir şeyi gösteriyor; ulusalararası bazı güçler, güçlenen Türkiye´den, gelişen Türkiye´den, kalkınan Türkiye´den, her türlü olumsuzluğa rağmen yatırım yapan Türkiye´den ve ekonomik göstergeleri her türlü olumsuz baskıya rağmen bozulmayan bir Türkiye´den rahatsızlar" dedi.

Samsat Önemli

Samsat´taki deprem hasarına da değinen Bozdağ, "Samsat Adıyaman için çok önemli. Gelirken de Samsat´ın bulunduğu bölgeyi havadan daha net görme imkanımız oldu. Meclis Başkanvekilimiz ve Adıyaman milletvekillerimiz Samsat´ın inşası için yasal engel olduğunu söylediler, bunun üzerine konu başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza aksettirildi. Başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Samsat´ın yapılmasının önündeki yasal engel kaldırılmakta ve Samsat´ın yapılmasına imkan veren yasal düzenleme getirilmektedir. Muhtemelen önümüzdeki hafta KHK çıkacak, bir sonraki haftaya sarkabilir. Samsat´ın yapımına ilişkin düzenleme çıkacak ilk KHK´da yer alacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Tütün açıklaması

Meclisteki tütün yasası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bozdağ; ?Tütün konusunda kafalar karışık değil. Gayet neti anlaşılır şekilde milletvekillerimiz beraber konuyu takip ettiler. Yapılan iş esasında tütün ekimi üretimini yasal bir dayanağa kavuşturulması olarak değerlendirilmekte. Tütündeki ekonomik potansiyelin Adıyaman´a kazandırdığı imkânı biliyoruz. O nedenle milletvekillerimizin girişimiyle tasarıda bir takım değişiklikler oldu, önümüzdeki hafta da görüşülecektir.

Benim bildiğim kadarıyla tütün üretimine yasal bir dayanak kazandırılıyor. Esasında bugüne kadar kaçak yapılan üretim, meşru bir üretime yasal bir statü kavuşturuluyor. Bu açıdan baktığımızda Adıyaman üreticilerinin lehine olan bir düzenleme, ben öyle değerlendiriyorum. Ancak bunu siyasi çevreler istismar edebilir ve ediyorlar. Burada üreticinin bir zararı ortaya çıkmayacak ama bu üreticiden aldıktan sonra bunu piyasaya süren, çok büyük gelirler elde eden, bu işin çok büyük tüccarı, vatandaşlara ulaştıranların elde ettiği kazançlarda, vatandaşın haznesine bir gelir akma imkanı olacaktır. Ama Adıyaman, üretiminde bir daralma olacağını ben düşünmüyorum. Bugünkünden daha yasal, iyi bir üretim olacaktır" dedi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor