Bunu söyleyen ADYÜ Rektörü Talha Gönüllü:

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Türkiye´nin gündemine oturan skandal bir ?fetva? paylaştı: ´Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç´. Ulusal kanallarda ve Sosyal medyada gündeme bomba gibi düşen açıklama büyük tepki çe

GÜNDEM 17.10.2017 09:54:52 2
Bunu söyleyen ADYÜ Rektörü Talha Gönüllü:

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Türkiye´nin gündemine oturan skandal bir ?fetva? paylaştı: ´Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç´. Ulusal kanallarda ve Sosyal medyada gündeme bomba gibi düşen açıklama büyük tepki çekti.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medya hesaplarından ?fetva? paylaşarak, skandal açıklamalara imzalara attı. Yabancı bir kadın ile tokalaşmanın ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu iddia eden Gönüllü, bunun haram olduğunu söyledi.

?Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?? diye soran Gönüllü, ?Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir? dedi.

Rektör Gönüllü´nün kişisel Facebook hesabındaki paylaşımı, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamusal alandaki dinselleşmeyi gözler önüne serdi. Adının önünde ?profesör? unvanı olan bir rektörün, ?kadın ile tokalaşmanın ateş tutmaktan korkunç olduğu? düşüncesini paylaşması dikkat çekti.

?Nişanlı olanların bile

Tokalaşması haram?

Gönüllü, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda ?Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?? sorusunu paylaşarak şu yanıtı verdi: Değerli kardeşimiz, Bir erkek ve kadının, NİKAHSIZ OLARAK ELLERİNİN BİRBİRİNE DEĞMESİ VE YALNIZ KALMALARI caiz değildir. Gönüllü, yazısının devamında, tokalaşmanın ?haram? olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Yabancı bir erkek yabancı kadınla tokalaşamaz, elini namahremin eline süremez. Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav), yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiş, namahremin elini tutanın cehennem ateşi avuçlayacağına işarette bulunmuştur.?Peygamber (asm): ?Herhangi bir kimse, bir kadınla yalnız kaldığı takdirde mutlaka onların üçüncüsü şeytandır. buyurmuşlardır. Birçok nişanlılar, tenha yerde yalnız kaldıklarında istenmeyen ve meşru olmayan bir takım menfî neticeler meydana gelmekte ve sonunda herhangi bir nedenle nişan da bozulmaktadır. Geride kalan şey vebal ve iffetsizliktir.?

?Üniversitenin başındaki biri

bilimle gündeme gelmeli?

Ulusal basında açıklamaları gündeme gelen Rektöre, Sosyal medya üzerinde büyük tepki gösterildi. Tüm derdi bilimle uğraşmak olması gereken Rektörün, dini konularda fetva verecek şekilde açıklamalarda bulunmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Bunun bir din konusu olduğunu ve Üniversitenin başındaki bir insanın, bilimle, buluşla, başarılarla ile gündeme gelmesi gerekirken, bu tip konularla dikkat çekmeye çalıştığını vurgulayan vatandaşlar bilim yuvası olması gereken kurumunu başında olan Rektöre asli görevini ilgilendiren konularda açıklama yapması tavsiyesinde bulundular.

Öte yandan Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka Rektör Talha Gönüllü hakkında suç duyurusunda bulundu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor