Büyük zaferin 102. Yılı

Şanlı zaferin 102. Yılında Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.

GÜNDEM 22.03.2017 14:23:30 0
Büyük zaferin 102. Yılı

18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Besni´de tören ve etkinlikler düzenlendi. Şanlı zaferin 102. Yılında Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Besni´de düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü.

Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programa Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkul, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Vakkas Korkmaz; ?15 Temmuz´da yapılan darbe girişimi de tıpkı Çanakkale ve İstiklal Savaşımızda olduğu gibi milletimiz tüm fertleriyle tek yürek olmuştur. Bu darbe girişiminde milletimiz, bin yıl önce Malazgirt´te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale´de, Dumlupınar´da ne cevap vermişse 15 Temmuz´da da aynı cevabı vermiştir.

Çanakkale zaferi ile birlikte şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelilerdir ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği ve milletimiz tarafından en kutsal emanet armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden ordumuzun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz? dedi.

Konuşmanın ardından Çanakkale Şehitlerine adlı şiir okundu. Daha sonra Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı ?Çanakkale Geçilmez? adlı oratoryo ve slayt gösterisi yapıldı.

Daha sonra İlçe Müftüsü Hanifi Damar, kendi yazdığı ?Şühedanın İzindeyiz, Yolundayız? adlı şiiri okudu.

Program son olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yapılan ?Şehitleri Anma Koşusunda? dereceye giren öğrencilere ödüllerin takdiminden sonra sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Büyük zaferin Yılı

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor