Cemal Avan; “Besni’de Eğitim ve Öğretimin güvenli bir şekilde sağlanması için tüm tedbirler alındı”

GÜNDEM 1.10.2013 12:53:33 0
Cemal Avan; “Besni’de Eğitim ve Öğretimin güvenli bir şekilde sağlanması için tüm tedbirler alındı”

 

Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle: “İlçemizde 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının başarılı bir şekilde geçmesi, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin okullarına Huzurlu ve Güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri ve her türlü kötü niyetli kişi ve kötü alışkanlıklardan korunmaları için İlçemiz Kaymakamı Sayın Emrah YILMAZ’ın talimatları ile İlçe Jandarma Komutanı İsmail İRİ ,İlçe Emniyet Müdürü Cemal AVAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin TURAÇ bir araya gelerek ilçe merkezi ,Belde ve Köylerimizde okullarda alınacak güvenlik tedbirlerini gözden geçirmişlerdir.

Toplantının ardından bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Cemal AVAN Kaymakamımız Sayın Emrah YILMAZ ilçemizdeki okullaşma ve Eğitim aşkını görerek ilçemizin eğitimdeki başarısını bir çıta daha nasıl yükseltebilirim çabası içerisindedir. İlçe Merkezi, Belde ve Köylerimizde Çocuklarımızın Her türlü kötü alışkanlıklardan uzak başarılı bir eğitim geçirmeleri için her türlü tedbirin alınması talimatını vermiştir. Avan İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan okullarda Güvenli Eğitimin sağlanmasına yönelik işbirliği protokolü gereği geliştirilen GÜVENLİ OKUL GÜVENLİ EĞİTİM projesi kapsamında İlk Orta Lise ve Yüksekokulumuzda her türlü güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti. İlçe Emniyet Müdürü AVAN;

Uzun bir tatilin ardından dün başlayan eğitim öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okullarımızın, bireyi hayata hazırlamada, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştırmada, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunmada ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştırmada bir eğitim yuvası olduğuna değinen AVAN mesajında şu ifadelere yer verdi; “Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim ve bu yolda göstereceğimiz başarı, her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Bu nedenle; Büyük ve güçlü Türkiye hayaliyle , büyük devletler  arasında yerimizi alabilmemiz için, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak zorundayız.

Sevgili Öğrenciler; sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer yurttaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın ilim ve bilim adamları, yöneticileri, çeşitli meslek sahipleri sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, her türlü kötü alışkanlıklardan kaçınılmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yakalamalısınız. Bizlerde bunun için elimizden gelen tüm imkânları seferber edeceğiz. Okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.

Sevgili veliler; Çocuklarınızın başarısının artması için onlar ile ilgiyi kesmeyin kimler ile arkadaşlık ettiğini, okul çıkışı nerelere takıldığını bilin, onlara güven verin okullarına giderek idareci, Öğretmen ve Rehber öğretmenlerinden durumlarını öğrenin Bu gibi durumlar başarıyı artıracaktır. Her türlü karşılaşacağınız olumsuzluklar ile ilgili önce okul yönetimi ile irtibata geçin veya 155 Polis İmdat -156 Jandarma hattını arayınız.

Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen, öğrenci ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, ‘İlköğretim Haftası’nın, İlçemizde Kutlanan Eğitim Bayramının ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının ülkemizde, bölgemizde ve Besni ilçemizde huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesini diliyorum. Dedi. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor