Çevre Düzeni Planı toplantısı yapıldı

GÜNDEM 27.04.2013 13:03:01 0
Çevre Düzeni Planı toplantısı yapıldı

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve İl Genel Meclis Üyeleri ve Çevre ve Şehir Plancısı Semra Kutluay katıldı. 

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıda, 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planın amacı, kapsamı, içeriği ve karşılaşılan sorunlar masaya yatırılarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları tarafından plan ile ilgili bir sunum yapıldı. 

Toplantıda konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Adıyaman-Şanlıurfa ve Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planının Adıyaman’ın gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, bugünkü toplantımızın ana teması, 2040 yılı hedef alınarak hazırlanan Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planının değerlendirmesini yapmak, ilimize yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın önünü tıkayan engelleri ve karşılaşılan sorunları hep birlikte tespit ederek, el ele verip, gönül birliği içinde Adıyaman çevresinin gelişmesine ve kalkınmasına bir karar vermektir”dedi. . 

2040 yılı hedef alınarak hazırlanan Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planın amacının “Adıyaman’ın mevcut sorunlarının çözümünün mekansal gelişiminin ve kalkınmasının sürdürülebilir bir biçimde sağlanması ve yaşam kalitesinin artırılması olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, “1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzenİ Planı ile amacımız, ilimizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal kimlik ile özdeşleşen, ilimizin kültür ve turizm alanlarındaki üstünlüklerini ön plana çıkartan, çevresel ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirlik ilkelerini mekana yansıtarak yaşam kalitesini yükselten, ekonomik yapısını bilim ve teknolojiye dayalı ticaret ve hizmet ağırlıklı bir ekonomiye dönüştüren, etkin ve katılımcı bir kent yapılanmasını kazandırmaktır. Adıyaman’ın gerek ülkemizde gerekse dünyadaki değişimler çerçevesinde yeniden vizyon belirlemeye ihtiyacı vardır. İlimizin ekonomik gelişim sürecinde sektörel hedeflerindeki değişimin yeniden değerlendirilmesi amacıyla geleceğe dönük ana kararların alınacağı böyle bir toplantının yapılmasını son derece önemsiyorum” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor