CHP 15 Temmuz Şehitleri Anısına Atatürk Anıtına Çelenk Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitleri anısına Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

GÜNDEM 16.07.2017 14:09:17 0
CHP 15 Temmuz Şehitleri Anısına Atatürk Anıtına Çelenk Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Şehitleri anısına Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

15 Temmuz 2016´da yaşanan darbe girişiminin 1. Yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanlığı, darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar anısına hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakarak Atatürk Caddesi üzerine ise şehit Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin afişini astı.

Parti yönetimi ile birlikte yapılan çelenk sunumunun ardından açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, 15 Temmuz 2016´da yaşanan darbe girişiminin cumhuriyetimize ve demokrasimize yapıldığının ifade etti.

Kılınç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ?Tam 1 sene önce yani bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurup bizlere emanet ettiği güzel ülkemize ve cumhuriyetimize, yıllardır devletimizin her kademesine yerleştirilmiş ve sızdırılmış FETÖ terör örgütü ve bunlara bağlı orduya sızmış hain askerler tarafından darbe girişimi yapıldı. Bu darbe cumhuriyetimize ve demokrasimize yapıldı ama çok şükür geçmişte olduğu gibi yine başarısız oldular.

Bu darbeyi püskürten yine kahraman halkımız, ordumuz ve emniyet güçlerimiz oldu.

Bu darbe sürecinde ülke olarak çok önemli bir demokrasi sınavı verdik.

Ne mutlu bize ki, geçmişte Sakarya´da, Malazgirt´te, Çanakkale´de ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tüm renklerimizle, Türküyle-Kürdüyle, Alevisiyle-Sunnisiyle, Lazıyla-Çerkeziyle, Doğusuyla-Batısıyla tek yumruk olup bu hain darbe girişimine geçit vermedik.

Tarihimizde demokrasimize yapılan darbe ve darbe girişim örneklerine rastlamak mümkün. Bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilen tüm darbeler başarısız olmuş ve sonunda halk mutlaka iradesini yönetime taşımayı başarmıştır. Darbeler daima bizleri geriye götürmüş ve derin izler bırakmıştır.

Unutmayalım ki! En kötü sivil yönetim şekli bile en iyi cuntacı darbe yönetiminden daha iyidir ve daha meşrudur. Hangi parti olursa olsun fark etmez. Halkın iradesiyle gelen halkın iradesiyle gitmelidir. Cumhuriyet tarihi boyunca hem sivil diktaya hem darbeye karşı olan partimiz darbe girişimin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir ve sergilemeye de devam etmektedir.

15 Temmuz kara gecesinden ders almanın tek yolu bu ülkeye gerçek demokrasiyi ve adaleti getirmektir. Özgürlükleri çoğaltmak, hukuk devleti haline gelmek, meclisin anayasal görevini tam ve eksiksiz yapabilmesini sağlayabilmektir. Unutmayalım ki, Demokrasi; Halkın egemenliği demektir. Halkın halk tarafından yönetilmesi demektir. Temel insan hak ve özgürlüklerinin korunduğu sistemdir.

Bir daha bu acıların yaşanmadığı, herkesin kardeşçe, barış, sevgi ve adalet içerisinde yaşayacağı Türkiye umuduyla, tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimizi saygıyla anıyorum? dedi.

Geçtiğimiz akşam hükümet konağı önünde yapılan 15 Temmuz nöbetiyle ilgili olarak da açıklama yapan Kılınç; ?15 Temmuz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Anısına Atamızın Büstüne koyduğumuz Çelenk´e bile tahammülleri olmayan bir programa katılmam söz konusu bile olamaz. Besni kamuoyunun bilgisine saygılarımla? ifadelerini kullandı. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor