Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Genel Sekreteri Okyay Sındır: Yetkiyi bir kişiye devretmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır referandum için geldiği Besni´de vatandaşlara seslendi.

SİYASET 25.03.2017 16:58:13 0
CHP Genel Sekreteri Okyay Sındır: Yetkiyi bir kişiye devretmeyeceğiz

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır referandum için geldiği Besni´de vatandaşlara seslendi. Referandumda çocuklarımızın geleceğinin oylanacağını belirten Sındır, ?Tabi ki tek bir adama bütün yetkileri devretmeyeceğiz. Bu kadarı da fazla dedirten, Adalet ve Kalkınma Partisi seçmenlerini bile hayrete düşüren bu teklife tabi ki hayır diyeceğiz? dedi.

?Kapalı kapılar ardından hazırlayıp tepside sundular?

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır dün Referandum çalışmaları kapsamında Besni´ye geldi.Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Teşkilatını ziyaret ederek vatandaşlar ve partililerle bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır; ?Bize düşen görev onlarında bu bir kişiye bu kadar yetki devredilmesine, onlarında razı olmaması için bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor? dedi.

Tarım emekçisinin, çiftçinin perişan vaziyette olduğunu, bir şehrin can damarı olan esnaf bitmek üzere olduğunu söyleyen Sındır, ?Ekonomi krizi eşiğinde falan değil, tam da göbeğinde. Borçlar biraz ötelenerek rahatlatılmaya çalışılıyor ama gayet net görüyorlar ki 15 yıldır bu ülkeyi yönetenler getirdikleri noktada artık pılını pırtını toplayıp gideceklerini, gitmek zorunda kalacaklarını, artık bıçak kemiğe dayandı düşüncesini bildikleri için iktidara nasıl tutunurum ve bir daha nasıl bırakmam derdine düşmüş, kapalı kapılar ardından bir Anayasa değişikliğini hazırlayıp tepside sunmuşlar.? dedi.

Kılınç; ?Tüm renklerimizle Daha güçlü bir ülkeyiz?

İlk olarak açılış konuşması yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, biliyorsunuz ki önümüzde 16 Nisan´da bir halk oylaması var. Hep birlikte ülkemizin geleceğine yön vereceğiz. Bu seçim, bu oylama geçmişte yaşanan tüm seçimlerden daha önemlidir. Çünkü bu seçimde çocuklarımızın geleceğini oylayacağız. Bizler Cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar hep demokrasinin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin mücadelesini verdik. Dünde verdik, bugünde vereceğiz, gelecekte de vereceğiz.

Değerli partililerim, hepinize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bizler örgüt olarak ev ev, kapı kapı dolaşıyoruz. Bizler bu referandum oylamasına neden hayır dediğimizi vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Unutmayalım ki bizler tüm renklerimizle birlikte güzel, güçlü bir ülkeyiz. Ve unutmayalım ki cumhuriyetin koruyucusu tüm renklerimizle birlikte dün olduğu bugünde gelecekte de bizler olacağız? dedi.

Yıldırım; ?Ülkenin varlığıyla yokluğunu oylayacağız?

Daha sonra konuşma yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım; ?Biliyorsunuz 16 Nisan´da bir referandum olacak Türkiye´de. Bu herhangi bir partiyi seçmek için değil, burada istenen rejimi değiştirmektir. 16 Nisan´da Saray milletvekillerinin onayladığı Anayasa maddelerinin 18´i önünüze gelecek ve ülkenin varlığıyla yokluğu onaylanacak. Buna hayır demezsek çocuklarımızın geleceği, çağdaşlık yok olacak? diye konuştu.

Okyay Sındır; ?Memleketin Hiçbir Meselesi Kalmadı Şimdi Rejimi Değişmenin Telaşına Düşmüş Birileri?

Açılış konuşmalarının ardından halka hitap eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise; ?Şuanda hepimiz aynı yolda yürüyoruz. Günlerdir belki aylar olacak hepimiz sabah kalkıyoruz referandum. Televizyonu açıyoruz Cumhurbaşkanı bir yerde açılış konuşmasında, öğle vakti Başbakan başka bir yerde konuşuyor. Akşam yine ya Cumhurbaşkanı ya Başbakan yine bir başka yerde konuşuyor. Araya Bakanlar serpiştirilmiş. Bütün günümüz, içimiz dışımız referandum. Vatandaş evet mi diyecek, hayır mı diyecek. Memleketin hiçbir meselesi kalmamış, memleketin ekonomisi gayet güzel, şimdi gidelim bir de rejimi değiştirelimin telaşına düşmüş birileri? dedi.

?Yeni Anayasayı Kimseye Sormadan Kapalı Kapılar Ardında Hazırladılar?

Referanduma gidecek olan yeni Anayasanın kapalı kapılar ardından hiç kimseye sormadan hazırlandığını vurgulayan Kamil Okyay Sındır konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Biliyorum buradaki tütün emekçisi kardeşlerim, tarım emekçisi kardeşlerimiz, çiftçilerimiz perişan vaziyette. Sokağa çıkıyorsunuz bir şehrin can damarı olan esnaf bitmek üzere. Ekonomi krizi eşiğinde falan değil, tam da göbeğinde. Borçlar biraz ötelenerek rahatlatılmaya çalışılıyor ama gayet net görüyorlar ki 15 yıldır bu ülkeyi yönetenler getirdikleri noktada artık pılını pırtını toplayıp gideceklerini, gitmek zorunda kalacaklarını, artık bıçak kemiğe dayandı düşüncesini bildikleri için iktidara nasıl tutunurum ve bir daha nasıl bırakmam derdine düşmüş, kapalı kapılar ardından bir Anayasa değişikliğini hazırlayıp tepside sunmuşlar. Evet, kapalı kapılar ardında hazırlanan bu Anayasa değişikliğinde Adıyaman´a, Besni´ye soran oldu mu? Vazgeçtim Adıyaman´dan, Besni´den, İzmir´den, Ankara´dan, Edirne´den, bu ülkenin Anayasa Profesörleri var onlara sordular mı?

Hepimizi bir arada kardeşçe, sevgi bağıyla, aramızdaki dostluğu pekiştirecek, hepimizi Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak aidiyet duygumuzu daha da yüceltecek, refahımızı sağlayacak, hepimizin geleceği olan bu Cumhuriyetin geleceğini yüzyıllar ilerisine götürecek bir metin hazırlanması çalışması yapılıyor kimsenin haberi yok. Dediğim gibi kapalı kapılar ardında, sarayda birileri bir metin hazırlıyor?

?Hazırlanan Maddeler Anayasanın Neredeyse Yarısını Değiştiriyor?

Hazırlanan yeni Anayasa maddelerinin birçok maddeyi yürürlükten kaldıracağını belirten Okyay Sındır şöyle devam etti; ?Değerli arkadaşlar böyle dayatmacı bir anlayışla, çoğunluk diktatörlüğü anlayışıyla, kimseye sormadan, ne barosuna, ne üniversitelerine, ne emek örgütlerine, ne siyasi partilere, ne sivil toplum kuruluşlarına kimseye sormadan ülkenin rejimini değiştirecek bir metin meclise sunuluyor, önümüze konuluyor ve biz ne kadar bağırsak çağırsak da halkın gözünden saklanıyor, televizyonlarda yasaklanıyor. Akşam yediden sonra bu görüşmeler yapılırken TRT ekranları bu görüntüler var diyor, ısrar ediyoruz bu milletin geleceğine yönelik Anayasa değişikliğini niye yayınlamıyorsunuz diyoruz, olmaz diyorlar. Komisyondan çoğunluk diktatörlüğü anlayışıyla geçiriyorlar. Meclis genel kurulunda da hepinizin gözü önünde zarflara açık açık oy kullanarak, Anayasayı ihlal ederek referandumda halkın önüne bir teklif sunuluyor. 18 maddesi var ama Evet ve Hayır, var olmak ve yok olmak seçenekleri sunuluyor millete. Sadece bir madde de yargı bağımsızdır ifadesinin yanına ve tarafsızdır eklentisi yapılıyor. Ama 17. 18. Maddesine bakıyorsunuz Anayasanın neredeyse yarısını değiştiriyor. 67 tane maddenin artık yürürlükten kalktığını ifade eden bir madde. Burada Anayasa´nın 18 maddesiyle yarısından fazlası değiştiriliyor. Ya Evet diyeceğiz, ya Hayır diyeceğiz. Tabi ki ?Hayır? diyeceğiz. Tabi ki ülkemizde cumhuriyetimizin, ülkemizin rejiminin değiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Tabi ki tek bir adama bütün yetkileri devretmeyeceğiz. Bu kadarı da fazla dedirten, Adalet ve Kalkınma Partisi seçmenlerini bile hayrete düşüren bu teklife tabi ki hayır diyeceğiz?

?Titiz Siyasete Devam Etmek İstiyorsak ?Hayır? Dememiz Gerekiyor?

CHP Genel Sekreteri Okyay Sındır; ?Şuan Besni örgütümüzdeyiz, aramızda partili arkadaşlarımız var. Belki partili olmayan ama bu kampanyada hayır düşüncesinde olan ve belki de ne diyeceğini bilemeyip de bir şeyler duyma ihtiyacı olan arkadaşlarımız olabilir. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum; geçmişte hangi siyasi partiye oy vermişsek verelim ama eğer titiz siyasi düşüncemizi devam ettirebilmek gelecekte iktidara taşımak istiyor isek bütün bu siyasi düşüncelerin var olabilmesi için bu Anayasa değişikliğine hepimizin hayır demesi gerekiyor?

?Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Deniliyor Ama Cumhurbaşkanı Diktatörlüğü Demek Daha Doğru?

Referanduma gidecek olan yeni anayasa ve sistemin diktatörlük olduğunu söyleyen Okyay Sındır; ?Bu bir parti meselesi değil, bu bir memleket meselesi, hepimizin geleceğinin meselesi. Meclise milletvekillerini atayan bu kişi, meclis çoğunluğuyla dilediği gibi kanun çıkartacak veya meclisi dilediği gibi parmağında oynatacak, bu bir kişi tek başına hükümet olacak. Biliyorsunuz bu Anayasa değişikliği teklifinde artık Başbakan kelimesi yok, kaldırılıyor. Hatta bizim Türk Dil Kurumunun sözlüğünden çıkarsak yeridir çünkü artık Başbakanı kullanma ihtiyacımız yok. Bakanlar Kurulu diye bir kavram yok artık. Bakanlar kimmiş ki, o tek kişi istediğini atayacak, istediğine emir verecek hepsi talimatla iş yapan birer şube müdürü bakanlar haline gelecek. Cumhurbaşkanının yardımcısı olan kişi seçilmiş olmayan ama günü geldiğinde Cumhurbaşkanın yerine bu devletin başına geçme yetkisi olan ve sayısı da belli olmayan, akrabası, eşi, dostunu yapabildiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi denetim yetkisini ortadan kaldırıp bakanlarla milletvekillerinin arasına bir duvar ören bir kişi. Adına zaten Cumhurbaşkanı Hükümeti deniliyor ama Cumhurbaşkanı diktatörlüğü demek belki daha doğru olur?

?Birçok Siyasi Parti Hayır Diyor?

Yeni Anayasa paketine birçok siyasi partinin hayır dediğini ifade eden Kamil Okyay Sındır konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; ?Şuan biz hayır denmesini istiyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. Ama zaten biz Cumhuriyet Halk Partililer hayır diyoruz. HDP hayır diyor, BBP hayır diyor. Milliyetçi Hareket Partisinin içinde çok büyük bir güçle tabanda hayır sesleri yükseliyor. Diğer bütün siyasi partiler olmaz diyor, bir tek kişiye bu kadar yetki devredilmez diyor. Kala kala geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş muhafazakâr seçmenimiz var. Bize düşen görev onlarında bu bir kişiye bu kadar yetki devredilmesine, olarında razı olmaması için bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor.

16 Nisan´a çok bir şey kalmadı. Kalan 23 günde bir saniyenizi bile kaybetmeden son anına kadar, sadıklar sayılıp sonuçlar ilan edilinceye kadar peşini bırakmadan sandıklara da sahip çıkarak bu çabanın içerisinde olmak istiyoruz? dedi.

Konuşmaların ardından CHP Besni ilçe Teşkilatı tarafından CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır´a teşekkür plaketi verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır daha sonra ilçe esnafını gezerek Anayasa değişikliğiyle ilgili vatandaşlara bilgiler verdi.

Parti binasında yapılan programa CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu İlhan Kat, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Uluğ, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar, CHP Eski Adıyaman Milletvekili Celal Topkan, CHP Milletvekili adayları, CHP Gençlik Kolları, CHP Kadın Kolları ve partililer katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER