Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Kongresi yapıldı. Mevcut başkan Mehmet Yıldırım´ın aday olmadığı kongrede adaylardan Ali Murat Bilgiç 87 oy ile yeni il başkanı oldu.

SİYASET 2.01.2018 14:07:02 0
CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç Oldu

2 aday yarıştı

Adıyaman Belediye konferans salonunda düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Olağan İl Kongresine CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Mevcut Başkan Mehmet Yıldırım´ın aday olmadığı kongrede Avukat Ali Murat Bilgiç ve Deniz Çakmak yarıştı. 

Bilgiç; ?Adıyaman için elimizden

Gelen her şeyi yapacağız

Kongrede divan başkanlığını yapan İstanbul Milletvekili Ali Şeker, faaliyet ve hesap raporları okudu.

CHP Adıyaman İl Başkanı Murat Ali Bilgiç, yaptığı açıklamada, "Partimiz için hayırlı olmasını diliyorum, aynı zamanda ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Çok zorlu bir seçim, biz delegelerin olması gibi yazılmamasına rağmen delege hesabı yapmadan, doğrudan kendi doğrumuza oy kullandık, sağ olsun partili olan delegelerimiz bir şekilde teveccühlerini gösterdiler. Tabi zorda olsa kazandık. Deniz beye de teşekkür ediyorum o da çok ciddi bir oy aldı. Aramızda zaten 2 oyluk bir fark vardı. Delegelerimizin teveccühü, saygı gösteriyoruz, arkadaşımıza yaşamında başarılar diliyorum. Adıyaman için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Dileğimiz ve çabamız bu yönde, Adıyaman´ın sorunları, gerçekten taleplerini iktidara hissettirmek gibi bir görevimiz olacak, bundan sonra Adıyaman´da ayrı bir Cumhuriyet Halk Partisi olacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız? diye konuştu.

İki oy farkla kazandı

Her iki aday Ali Murat Bilgiç ve Deniz Çakmak konuşmaların ardından seçime geçildi.

Yapılan oy kullanımın ardından seçimlerde 184 delegeden 179 delege oy kullanırken Ali Murat Bilgiç 87 oy, Deniz Çakmak 85 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı. Ali Murat Bilgiç, CHP´nin yeni il başkanı seçildi.

Kongre sonucunda yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu; ?Kazim Acar, Özgür Bülent Açıkgöz, Yusuf Arslan, Haydar Bayır, Zeynel Bener, Celal Bilir, Enver Doğan, Hasan Gürbüz, Halil Fırat Gürsoy, İmam Hazar, Zeynal Abidin Karataş, Selim Kürkoğlu, Hüseyin Özel, Nermin Sağır, Mehmet Sait Sönmez, Hüseyin Şahin, Necla Tuncer, Hüseyin Yapıcı, Mahmut Yılmaz ve Abuzer Yücel"


Anahtar Kelimeler: Başkanı Murat Bilgiç Oldu
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER