CHP´den Cumhurbaşkanının çağrısına yanıt: ?Daha güçlü bir PARLEMENTER Sistem için, HAYIR diyoruz?

Pazar günü Adıyaman´da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın CHP ve HDP´lileri de ?Evet? demeye çağırmasına, CHP ilçe Başkanı Hakan Kılınç´tan yanıt geldi.

SİYASET 21.02.2017 11:25:04 0
CHP´den Cumhurbaşkanının çağrısına yanıt:     ?Daha güçlü bir PARLEMENTER  Sistem için, HAYIR diyoruz?

Pazar günü Adıyaman´da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın CHP ve HDP´lileri de ?Evet? demeye çağırmasına, CHP ilçe Başkanı Hakan Kılınç´tan yanıt geldi. Kılınç, ?Daha güçlü bir PARLEMENTER sistem için, HAYIR diyoruz.? dedi.

Kılınç şöyle konuştu:

Sayın cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrıyı aldık. Daha güçlü bir TÜRKİYE için, Daha güçlü bir LAİK CUMHURİYET için, daha güçlü bir ADALET ve HUKUK düzeni için, Daha güçlü bir DEMOKRASİ için, daha güçlü bir PARLEMENTER sistem için, HAYIR diyoruz.

Pazar günü ilimizde toplu açılış adı altında referandum mitingi yapan Sayın Cumhurbaşkanımız, 16 nisan da yapılacak olan referandum oylamasında CHP´lilere evet çağrısı yapması yeni anayasa paketinin ne kadar sıkıntılı bir süreçte olduğunun göstergesidir. Bir yandan CHP´lilere çağrı yaparken bir yandan da CHP´nin tezleri anlatmak yerine yalan-yanlış bilgilerle vatandaşın kafasını karıştırdığını iddia eden cumhurbaşkanımız, yapmış olduğu mitinglerde maddeleri anlatmaktan, bilgilendirmekten kaçınması da düşündürücü.

?Besni´nin AKP iktidarında hizmet alamadığı tescillendi?

Pazar günü ilimizde yapılan mitingde Besni ilçemiz 15 yıllık AKP iktidarında gerekli ve hak ettiği hizmeti alamadığı toplu açılış ta tescillenmiş oldu.

16 Nisan´da yapılacak olan referandum oylama öncesinde vatandaşımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Bu oylama bir parti seçimi değildir. Bu oylama ile hep birlikte ülkemizin geleceğine yön vereceğiz. O yüzden her vatandaşımızın bu istenilen 18 maddeyi ve alt maddelerini iyi okuyup, iyi anlamalarını istiyorum. Kutuplaşmaya mahal vermeden herkesin özgürce hür iradesini sandığa yansıtmasını bekliyorum.

?Değişiklik vatandaşımızın hangi sorununu çözecek??

Unutmayalım ki; Bizler tüm renklerimizle birlikte GÜZEL ülkeyiz

Unutmayalım ki; Bizler tüm renklerimizle birlikte GÜÇLÜ bir ülkeyiz

Unutmayalım ki; Bizler tüm renklerimizle birlikte CUMHURİYETİMİZİ kurduk.

Soruyorum; Bu anayasa değişikliği Türkiye´nin ve dolayısıyla vatandaşımızın hangi sorununu çözecek?

Terörde, ekonomide, dış politikada, iç politikada, eğitimde geldiğimiz nokta ortada. Ülkemizin öncelikli ve ivedi sorunu Başkanlık mı? İşsizlik giderek artıyor, vatandaşımız geçim derdinde, terör sürekli tırmanıyor, Türkiye Suriye de savaşta, her gün şehitlerimiz geliyor, dolar başını almış gidiyor, benzine mazota yapılan zamların sayısını bile unuttuk. O yüzdendir ki önceliğimiz başkanlık değil.

Neden hayır dediğimizi Vatandaşımıza anlatacağız?

Elbette mevcut anayasa darbe anayasasıdır ve parlamenter sistemi sakatlamıştır. Bizler 1982 anayasasını savunmuyoruz. Biz bu anayasanın değişmesini, parlamenter demokratik sistemin onarılmasını istiyoruz. Sadece 1982 anayasasını değil tüm darbe yasalarını kaldırıp, tüm renklerimizi kucaklayacak gerçek demokrasi anayasasını istiyoruz.

16 Nisan referandum öncesinde Besni CHP ilçe örgütü olarak çalışmalarımıza başladık. Partililerimizle birlikte ev ev, kapı kapı dolaşarak partimizin yeni anayasa paketi ile istenilen rejim değişikliğine ve tek adam rejimliğine neden hayır dediğimizi vatandaşımıza anlatacağız. Parti olarak tüm hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor