Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Cumhurbaşkanı Adayı İnce: ?Tütün? Parasıyla Okudum

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü yanındaki meydanı dolduran onbinlere seslendi. Kendisinin tütün parasıyla okuduğunu söyleyen İnce, konuşmasına başlamadan önce, Adıyaman Türküsü´nün ?Uy aman aman aman burası Adıyaman. Âlem düş

SİYASET 5.06.2018 12:22:29 0
Cumhurbaşkanı Adayı İnce:  ?Tütün? Parasıyla Okudum

?Benim çocukluğum tütün tarlalarında geçti?

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim çalışmaları kapsamında hafta sonu Adıyaman´a geldi. Adıyaman emniyet Müdürlüğü yanındaki miting alanını dolduran on binlerce kişiye seslenen Muharrem İnce, mitinge Adıyaman türküsünün nakaratını söyleyerek başladı. Kendisinin de çocukluğunda tütün yetiştirdiğini söyleyen İnce, ?Belki de hiç biriniz bilmiyorsunuz. Benim çocukluğum tütün tarlalarında geçti. Biz sabah 4´te giderdik, kırmaya giderdik at arabasıyla annemle beraber. Sabah 9´da gelir; o eller zifir olur, kolay kolay da çıkmaz. Sonra başlardık onları dizmeye.? dedi. İnce, 24 Haziran´dan sonra tütüne getirilen Hapis cezasını kaldıracaklarını söyledi.

?O Generalin apoletlerini sökeceğim? 

Malatya´daki iftar programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşması sırasında alkış çalan 2´nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel´e tepkisini dile getiren İnce, Adıyaman´da partisince Sakarya Caddesi´nde düzenlenen mitinge katıldı. İnce, dev ekranda 2´nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel´in görüntüsünü izletti. ?Ordunun üçte biri ilkokul mezunu FETÖ´nün emrine girmiş, üçte biri bu hale gelmiş" diyen İnce, ?Benim hemşerim Erdoğan, bir iftara gidiyor iftara. İftarda bir Ordu Komutanı var. Şimdi o görüntüyü bir gösterelim önce. Bakın görüyor musunuz? Diyor ki ´Sen generalim iftara katılmasından niye rahatsız oluyorsun?´ Onun laflarıyla söyleyeyim. Erdoğan dürüst ol, dürüst. İftara katılmasından rahatsız değilim, mübarek Ramazan günü yalan söyleme. Sen beni eleştiriyorsun. Ordu Komutanı da alkışlıyor. Disiplin kanunu 20. maddesinde derki siyasete karışırsanız. İhraç edilirsiniz.

?Orada beni eleştirirken alkışlayamazsın? 

Bakın orduyu uyarıyorum. Ordu mensuplarını uyarıyorum. Balkanları nasıl kayıp ettiğimizi bilin. Ordu ne zaman siyasete girdi. Balkanları kayıp ettik. Şimdi senin görevin AK Parti il Başkanı değilsin. Orada beni eleştirirken alkışlayamazsın. Eyer Allah nasip eder millet isterse Cumhurbaşkanı olduğumun da o generalin apoletlerini sökeceğim. Erdoğan emekli cumhurbaşkanı olacağına göre istiyorsa istiyor ise onun yanında emir eli olabilir. Ordunun 3´te 1´i FETÖ´nün emrine girmiş 3´te 1´i bu hale gelmiş. Siz siyaset yapamazsınız. Eyer çok siyaset meraklıysanız. Üniformanızı çıkarırsınız. Meydanlara gelirsiniz. O generale sesleniyorum; sen Erdoğan´ın generali değilsin, milletin generalisin. Bu yorgun kampanya döneminde beni dinlendiren, güldüren, yorgunluğumu alan bir Binali Yıldırım var. Dün demiş ki ?Muharrem İnce sen FETÖ´yü getirecek misin, getirmeyecek misin?´ Yani kazanacağıma inanmış o da. Sayın Binali Yıldırım, ben sana benzemem, ben FETÖ´nün ayağına gitmem. Ben isteyeceğim o benim ayağıma gelecek? dedi.

Tütünde Hapis Cezası Kaldırılacak 

Bölge halkının önemli geçim kaynaklarından olan tütünde hapis cezasını kaldıracağını ifade eden İnce, şunları kaydetti: ?Belki de hiç biriniz bilmiyorsunuz. Benim çocukluğum tütün tarlalarında geçti. Biz sabah 4´te giderdik, kırmaya giderdik at arabasıyla annemle beraber. Sabah 9´da gelir; o eller zifir olur, kolay kolay da çıkmaz. Sonra başlardık onları dizmeye. Kışın bir de elden geçirirdik. Sonra 7 yaşından 70 yaşına kadar herkes çalışırdı. Ama size şunu söyleyeyim; kendi ülkemizin topraklarında ekilen tütünü bile kaçak tütün yaptı bunlar. Bunların bin 200 odalı sarayı var ama yatacak yeri yok. Bu tütün paralarıyla okudum ben. Bunlar Amerikan tütün şirketlerine teslim oldular. Amerikan tütün şirketlerine benim milletimin insanlarını sattılar. Tütün zararlı ama tütün tüketiliyor. Türk tütününü yasaklayamazsın. Tütünde hapis cezasını kaldıracağım size söz.

Seçilir seçilmez OHAL kalkacak 

Her gittiği yerde benim hemşerim diyor ki ´Ben yerliyim, ben milliyim.´ Ona bir soru. Saraydaki mermerler Afyon´dan mı, Bilecik´ten mi, Hindistan´dan mı? Senin sarayının biraz ilerisinde Anıtkabir var, hani zorla gittiği Anıtkabir. Size bir şey söyleyeyim mi o saraydaki mermerler Hindistan´dan ama Anıtkabir´deki mermerler Osmaniye´den, Afyon´dan, Bilecik´ten. En büyük projemiz huzur. Önce barış. Bu milleti barıştıracağız. Birinci ´B´, barışacağız. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, kadın-erkek, sağcı-solcu yok. 4 Mayıs günü aday olduktan sonra CHP rozetini çıkardım. Türk bayrağını taktım. Hepimizi simgeliyor. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Nasıl büyüyeceğiz? Merkez Bankası bağımsız olacak. Hukuk devleti olacak. Yerli, yabancı yatırımcı Türkiye´deki sisteme, düzene, mahkemeye inanacak. Sonra ekonomimizi hukuk devleti olarak düzelteceğiz. Atıl olan şeyler var. insan kapasitemiz atıl. Denizlerimiz atıl. Köylümüz tütün ekemiyor. Pancar ekemiyor. Tohumlarımız yerli değil. Bütün tohumları İsrail´den alıyoruz. Mazotu çiftçiye 3 liradan vereceğiz. Seçilir seçilmez OHAL kalkacak. Ayrıca sayın Erdoğan hızlı tren projesini iptal edeceğimi söylemişler. Bunu kim söylemişse yalan söylemiş? 

Konuşmasının ardından kendisini dinlemeye gelenlerle selfi çekip güvercin uçuran İnce, Malatya´ya hareket etti.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER