Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Cumhuriyetin 94. Yıldönümü Etkinliklerle Kutlandı

29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 94. Yıldönümünde Cumhuriyet Bayramı Besni´de düzenlenen törenlerle kutlandı.

GÜNDEM 31.10.2017 16:48:53 0
Cumhuriyetin 94. Yıldönümü Etkinliklerle Kutlandı

29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 94. Yıldönümünde Cumhuriyet Bayramı Besni´de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetin ilanının 94. yılı münasebetiyle düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Cumartesi günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

29 Ekim günü devam eden kutlamada Kaymakam Ahmet Gencer Kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etmesinin ardından program Besni Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Besni Kapalı Spor Salonundaki program ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Burada ki programa İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkul, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Jandarma Komutan vekili Arif Bakar,  STK Temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları, Kurum ve Daire amirleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer; ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının sarsılmaz bir vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla, büyük zorlukları aşarak kurdukları Türkiye Cumhuriyeti, aynı ideallere büyük bir sadakat ile sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında yeni ufuklara doğru ilerlemektedir. Sevgili öğrenciler, tarihe medeniyet mührünü vuran büyük milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen, istiklalden vazgeçmeyerek nasıl bir var olma şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşadığımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlıyız. Çünkü bizim, milletçe el ele vererek neler başarabildiğimize tarih defalarca şahit olmuştur.

15 Temmuz gecesi de hain darbe ve işgal girişimine karşı milletimiz İstiklal Savaşı ruhuyla tüm dünyaya ve hainlere karşı en güzel cevabı vermiş, halkımızın ortaya koyduğu bu destansı mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Değerli Besnililer, bugün bizler Cumhuriyetin 100. yılını kutlamaya hazırlanan yeni nesiller olarak, bizlere miras bırakılan Cumhuriyetimizi ve kutsal istiklal ruhunu heyecan ve sadakatle bağrımıza basıyoruz.

Cumhuriyetimizin 94´üncü yaşını kutlamanın coşkusuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının aziz hatırasını bir kere daha yad ediyor, bu toprakları bize vatan yapan kahramanları ve bu vatan bölünmesin, ay yıldızlı al bayrak semalardan inmesin, ezanlarımız hiç susmasın diye hayatını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum? ifadelerini kullandı.
Daha sonra okul öğrencileri tarafından günün anlamına uygun şiirler okunarak folklor gösterisi sergilendi. Kutlamalar bando takımı eşliğinde geçit töreninin yapılmasının ardından sona erdi. 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER