Depreme dayanıksız Kamu binalarının durumu ne olacak?

GÜNDEM 22.11.2014 09:43:24 0
Depreme dayanıksız Kamu binalarının durumu ne olacak?

Son zamanlarda, gerek depreme dayanıksızlık, gerekse de bir takım nedenlerden dolayı, bazı resmi binalarda yıkımlar oldu. Cumhuriyet okulu, Emniyet binası, eski ortaokul ve seneler önce yıkılan askerlik şubesi binası.

Şimdi sırada Halk Eğitim binası, Adliye binası, söylentilere göre de Hükumet binası. Keşke eski PTT binası da bunların içine dahil edilseydi. Güçlendirme yapıldı, ancak, o köhne bina ilerde ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelecektir. 

Dileriz ki, bu yıkılan binaların yerine en kısa zamanda yenileri yapılsın. 

Çevremizdeki ilçelere bakıyoruz, daha otuz sene öncesine kadar, buralar ilçemize göre birer kasaba görünümünde iken,  şimdi bizi çoktan geçtiler. Biz ise bir ileri, iki geri.

Değerli vekilimiz ve hayırlı iş adamlarımız da olmasa büyük bir köy olarak kalacaktık. Onlarla biraz yüzümüz gülüyor. Var olsunlar, daim olsunlar.

*  *  *

Caddeler gene delik deşik. Her taraf çamur içinde. Bir yaz geldi geçti, bu işler yapılmadı. Durup durup kış gelince mi  bu işler yapılır.

*  *  *

 Otogar- Adıyaman yol kavşağında bulunan üzüm heykeli yıpranmış ve aşınmış olup,  daha güzel bir görünümle yenilenmesi istenmektedir.

*  *  *

Suriyeli çocukların eğitimiyle ilgili bir çalışma var mıdır? Ne olacak bunların durumları? Saygılarımla...

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor