DEVA Partisi İl Başkanı Dündar: Koca bir çınar olmaya talibiz

Deva Partisi Adıyaman İl Başkanı Uğur Dündar, Adıyaman ve ilçelerinin ön plana çıkan tarımsal ve teknolojik alanda çıtayı yükseltecek hayalini kurdukları çalışmaları paylaştı.

SİYASET 11.12.2020 10:17:23 0
DEVA Partisi İl Başkanı Dündar: Koca bir çınar olmaya talibiz

Yılda 4 defa düzenlenen peynir festivali tadıyla iz bırakacak
Deva Partisi olarak yapmayı planladıkları çalışmaları anlatan İl Başkanı Uğur Dündar; ?Sabahın ilk ışıklarıyla besi ağıllarında hummalı bir çalışma var, Gerger ve Sincik´te. İnsanlar hayvanlarını yemleyip temizliklerini yapıyor. Ağıllar öyle büyük ki tesisin bir ucundan diğer ucu zor seçilir durumda. Bir taraftan süt kamyonları sıraya girmiş fabrikalarına süt götürmek için bekliyor, diğer yandan et kombine işletmeleri kesimlik hayvanları yüklüyor aceleyle. Sütü fabrikalara veren köylüler bir kısım sütleriyle geleneksel süt işletmeciliği yapmaktan vazgeçmiyor. Çünkü öyle ünlü peynirleri var ki yılda 4 defa düzenlenen peynir festivalinde ilçelerini ziyarete gelen misafirlerinin zihninde tadıyla iz bırakacak."
Dündar, "Besni, Adıyaman ve Samsat ovasının tam bir renk cümbüşü Ova sulama sistemi tamamen teknolojiyle donatılmış. Tarlaların muhtelif yerlerine sabitlenmiş toprak nem ölçerler belirli bir nem değerinin altına düşen toprağı sulamak için kanal kapaklarını açıyor. Ne eksik ne fazla sulama yapıyor. Övünüyoruz çünkü sulama yazılımını da Adıyaman´ın gençleri teknoparkta hazırlıyor ve her gün güncelleyip geliştiriyorlar? dedi.

Adıyaman OSB´ deki ürün desenlerini Samsat pamuğuna göre belirlenecek
Samsat ovasında ise pamuk fidelerinin toprakla buluştuğunu ve Adıyaman OSB´ deki ürün desenlerini Samsat pamuğuna göre belirleneceğini kaydeden Dündar, şöyle devam etti; ?Gölbaşı, Besni, Tut´da bağ budama ve fıstık ağaçlarının bakımı gelmiş. Halk gün doğmadan gelecek yıl tüm Türkiye´ye dağıtılacak fıstığın ve üzümün bereketlenmesi için gayret etmekte. Bir de özel bir ürün var ki "Peygamber üzümü". Bu ürün için tüm üreticiler yarış durumda. Çünkü ulusal bir festivalde en kaliteli Peygamber üzümü üretmenin tarifsiz sevinci yaşanacak. Üzüm ve fıstık işleme tesislerinde 50 çeşit ürün ile pazarda yer alan ilçelerde her yıl nüfus hızla artmakta.
Tütün Borsası Çelikhan´da belirlenecek
Çelikhan tütünü için enstitü kurulmuş ilçe merkezinde. Öyle kaliteli bir ürün elde edilir oldu ki tütün borsası Çelikhan´da belirlenmekte. Bu arada tütün sadece sarmal sigara için değil tıbbi birimlerinde araştırma bitkisi olmuş durumda. Bitkide bulunan bazı maddeler ve etkenleri artık birçok hastalığın tedavisinde dahi kullanılmakta.

Atatürk Barajı sahili mavi bayraklı doğa dostu olarak tescillenmiş
Kahta bademi dünya pazarının öncüsü ama aynı zamanda sera cenneti olmuş durumda. Tarım ile birlikte turizmde ilçenin ana sektörü konumunda. Günlük turlar o kadar kalabalık ki tur şirketlerinin araçları ilçenin girişinde açık parklara çekilip ilçe merkezine belediyenin nostaljik araçları ile giriş yapılmakta. Nemrut Dağı hiç bu kadar ilgi görmemişti diyen yetkililer daha çok turist için her gün yeni fikirlerle bakanlığın kapılarını aşındırmakta. Atatürk Barajı sahili mavi bayraklı doğa dostu olarak tescillenmiş durumda. Adıyaman merkez ise tüm bu organizasyonların merkezi olmuş, hizmet kalitesinin arttırılması için eğitim merkezlerine ciddi yatırımlar yapılmakta. İl merkezi beyin görevini görmekte ve varlığını devam ettirmekte. Derken gözüm sabah kapıya bırakılan gazetenin manşetine takıldı ve ülkenin geleceğini tasvir eden ?Deva Partisi? kadrolarının benimle aynı hayalleri olduğunu gördüm. Daha çok inandım. Artık umutluyum ve bunlar hayal değil. Sadece zamanı bekleyen ilk damlanın bereketine muhtacız. Umutluyuz ve yeşeriyoruz. Koca bir çınar olmaya talibiz.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor