Erdemoğlu; ?Bu yatırımı Mutlaka yapacağız?

SASA Polyester Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu teşviklerin alınması sonrasında stratejik ortaklık da dahil bütün önerilere açık olacaklarını söyledi. Hatay´daki TPAO´ya ait arsayı almak için çalıştıklarını kaydeden Erdemoğlu ?Bu arsa olmazsa alte

GÜNDEM 27.10.2017 15:02:43 0
Erdemoğlu; ?Bu yatırımı Mutlaka yapacağız?

SASA Polyester Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu teşviklerin alınması sonrasında stratejik ortaklık da dahil bütün önerilere açık olacaklarını söyledi. Hatay´daki TPAO´ya ait arsayı almak için çalıştıklarını kaydeden Erdemoğlu ?Bu arsa olmazsa alternatif arsalar üzerinde çalışmalar sürüyor. Bu yatırımı mutlaka yapacağız? diye konuştu.

SASA Polyester Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Bloomberg´e verdiği röportajda, 3,7 milyar dolarlık yatırım için teşviklerin alınması sonrasında stratejik ortaklık dahil bütün önerilere açık olacaklarını söyledi.

Erdemoğlu, teşvik kapsamında yatırımların başlaması için Hatay´daki TPAO´ya ait arsayı almak için çalıştıklarını kaydetti.

Erdemoğlu, arsa alımına ilişkin Enerji ve Ekonomi bakanlıklarından cevap beklediklerini belirtti. Sürecin uzadığına dikkat çeken Erdemoğlu, buna karşın bir olumsuzluk olmadığını bildirdi. Erdemoğlu, "Bu arsa olmazsa alternatif arsalar üzerinde çalışmalar sürüyor. Bu yatırımı mutlaka yapacağız" diye konuştu.

Erdemoğlu, yatırımların teşvik kapsamında olmayan kısmı için bankalarla yürütülen 350 milyon dolarlık kredi görüşmelerinde son aşamada olduklarını dile getirdi. Sasa Polyester Yönetim Kurulu Başkanı Erdemoğlu, yapılacak yeni yatırımlarla şirketin cirosunun 2 yıl sonra yaklaşık 1 milyar dolar artacağını kaydetti.

Sasa yeni yatırımı ile şirketin ana hammaddeleri olan PTA, MEG ve Polimer üretim tesisi kurmayı hedefliyor, yatırım tamamlandıktan sonra Türkiye, PTA, MEG ve Polimer´de ithalatçıdan ihracatçı konumuna geçecek. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor