Erdemoğlu Holding 2017´de %40 büyüdü

Gaziantep´te düzenlenen ?Anadolu Markaları Yarışıyor Türkiye İlerliyor? konulu toplantıda konuşan Erdemoğlu Holding yönetim kurulu üyesi Mehmet Şeker, Erdemoğlu Holdingin 2017 yılında ciro olarak % 40 büyümeyi gerçekleştirdiğini ve 1 milyar dolarlık yatır

GÜNDEM 21.11.2017 10:51:56 0
Erdemoğlu Holding 2017´de %40 büyüdü

Gaziantep´te düzenlenen ?Anadolu Markaları Yarışıyor Türkiye İlerliyor? konulu toplantıda konuşan Erdemoğlu Holding yönetim kurulu üyesi Mehmet Şeker, Erdemoğlu Holdingin 2017 yılında ciro olarak % 40 büyümeyi gerçekleştirdiğini ve 1 milyar dolarlık yatırımın devam ettiğini söyledi.

Ciroda %40, istihdamda %6´lık büyüme

Enflasyonun ve faizlerin düşebilmesi için daha fazla çalışmak ve üretmek gerektiğine dikkat çeken Erdemoğlu Holding yönetim kurulu üyesi Mehmet Şeker; Holding olarak üzerlerine düşen görevi yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Şeker konuyla ilgili şunları kaydetti; ?Erdemoğlu Holding 2017 yılında ciro olarak %40 büyümeyi yıl tamamlanmadan yakalamıştır. İstihdamda ise % 6´lık büyümeye ulaşmıştır. 2017 yılındaki dünyada gelişen tüm olumsuzluklara rağmen Gaziantep ve Adana´daki işletmelerimizde 1 milyar dolarlık yatırımımız devam etmektedir.

Yatırımlarımızın üretime geçmesi

İçin var gücümüzle çalışıyoruz

2019 yılında yatırımlarımız üretime geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Yine petrokimyada Türkiye´nin en büyük yatırımlarından olan PTA (Saf Terektalik asit) yatırımımızda arsa kararıyla start alacak olup yaklaşık 3.6 milyar dolardır. Yapılacak yatırımla ithal edilen birçok hammadde tarafımızdan üretilecek olup ithalata verilen döviz ülkemizde kalacaktır.

Hedefimiz Cari açığın azaltılması,

istihdamın artırılması

Bu arada dünyanın en büyük halı üretim tesislerine sahip olan Merinos Halı bünyesinde de yatırımlarımız devam etmektedir. Ülkemizin enflasyonu, faizleri düşürebilmek için daha çok çalışması ve üretmesi gerekmektedir. Erdemoğlu Holding olarak üzerimize düşen görevi yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz üretime ve ihracata önem vererek cari açığın azaltılmasına ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamaktır.

Türkiye Suriye´nin

İmarında rol almalıdır

Mehmet Şeker Suriye´deki iç savaşın bu yılsonunda biteceğinin tahmin edildiğini belirterek Suriye´deki iç savaş sona erdiğinde bu ülkenin yeniden imar edilebilmesi için 500 milyar dolarlık harcama yapılması gerekmektedir. Bu savaş elbette bitecektir. İç savaşın olumsuz gelişmelerinin yükünü taşıyan Türkiye Suriye´nin imarında da önemli rol almalıdır. Bu pastadan en büyük payı Gaziantep´in alması için şimdiden çalışmalara başlamalıyız. Lojistik olarak ve sanayi alt yapısı olarak Gaziantep en uygun şehirdir. Bizlerde çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı buna göre yapmalı ve hazır olmalıyız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor