ERDEMOĞLU HOLDİNG YÜZDE 41 BÜYÜDÜ

GÜNDEM 14.08.2012 14:45:47 0
ERDEMOĞLU HOLDİNG YÜZDE 41 BÜYÜDÜ

 

Holding bünyesinde 15 şirketiyle halı mobilya ve ev tekstili sektörlerinde kendini kanıtlayan ve bir dünya markası yaratan Erdemoğlu yüzde 41 büyüme sağlayarak hedeflerinin üzerine çıktı. Amerika'daki Wal Mart ve İKEA mağazaları başta olmak üzere dünyanın 65 ülkesinde ürünlerinin satışını sürdüren Merinos, 2012 yılı için 230 milyon dolarlık ihracat hedefi koydu. Merinos, Padişah ve Dinarsu halı markalarını bünyesinde barındıran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, dünyada satılan her yüz halının 30'unun Türkiye'de üretildiğini belirtti.

İHRACATTA YÜZDE 35 ARTIŞ HEDEFLENİYOR

 

Erdemoğlu Holding’in geçtiğimiz yıl yüzde 41 oranında büyüdüğünü, bunun da belirledikleri hedefin üstünde gerçekleştiğini kaydeden Mahmut Erdemoğlu, 2012 için 65 milyon dolarlık yatırım planladıklarını, ihracatı ise yüzde 35 artırarak 235 milyon dolara yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti Mahmut Erdemoğlu “Grubumuza bağlı 15 şirketi değerlendirdiğimizde; biz 2011 yıl başında yüzde 30 – 35 büyüme hedeflemiştik. Bunun yüzde 6 oranında üstüne çıktık. Şuanda 2012 büyüme hedefimizi grup olarak yüzde 25 belirledik.

Dinarsu’nun büyümesi ise, iki yılda ikiye katlanacak. Geçen yıl 80 milyon TL cirosu varken, 2011’de 160 milyon TL oldu. Dinarsu için 2012’de 300 milyon TL’lik bir ciro hedefliyoruz. En büyük patlama Dinarsu’da olacak. Mobilyanın 6 bin civarında satış noktası olmasına rağmen biz Merinos’u farklı bir noktaya taşımak adına farklı bir uygulamaya gidiyoruz. Merinos halı, battaniye, ev tekstili yatak bazalardan oluşan ‘Corner’ mağazalar oluşturuyoruz. Şuana kadar 300 mağaza oluşturduk. Yıl sonuna kadar bu rakamı bin 500’e çıkaracağız. Bu mağazalar her şehrin elit, güzel caddelerinde olacak. Tüketicilerin sıhhatli bir şekilde görebileceği modern teşhir imkanı olan mağazalar olacak cornerler. Merinos için üç çeşit mağaza tipi oluşturacağız. Biri, 300 metrekare genişlikte bu cornerlar. Diğeri bin 500 metrakerilik alanlara kurulacak kanepe, oturma gruplarının da dahil olduğu ürünlerin satıldığı ‘Showroomlar’. 

Diğerlerini ise 3 bin metrekarelik alanlarda kurulu olan ‘Elegance’. Mağazalar olacak. Eleganceler Merinos’un tüm ürünlerinin teşhir edildiği mağazalar konsepti olacak. Bin 500 corner, 500 showroom, 250 de elegance açacağız ‘dedi. Erdemoğlu yıl sonuna kadar. Erdemoğlu Holding olarak  2012’de 65 milyon dolarlık  bir yatırım planladıklarını, İhracatın ise yüzde 35 büyümeyle 235 milyon dolara çıkarmayı planladıklarını söyledi.

 

BÜYÜMEMİZ SÜRECEK 

 

Merinos’un halı üretiminde dünya liderliğinin sürdüğünü anımsatan Mahmut Erdemoğlu, yeni ilave kapasitelerle üretim anlamında gerek iç pazardaki pazar payı, gerekse ihracat anlamında büyümelerinin sürdüreceğini ifade etti Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yeni inşa ettiğimiz kapasite içinde yüzde 25 ilave kapasite daha geliyor. Biraz daha modern makineler bunlar. Biz tüm dallardaki makinelerde 10 – 12 yılı geçeni yeniliyoruz. Teknoloji sürekli gelişiyor. Böyle olunca rekabetten geri kalmamak ve fiyat olarak piyasanın dışında kalmamak için bu ürünleri alıyoruz. 20 yeni dokuma makinesi aldık. Şuan 6’sı çalışıyor. Her ay 2 tanesi geliyor. Makine halısında üretimimiz yüzde 25 artacak. Rusya’da makine halısı ve plopren iplik üretimi devam ediyor.  

Mobilyada altyapımız üretim anlamında mevcut kapasitenin 4 katı kadar üretim yapacak şekilde kapasitemiz hazır. Gerek makine parkı olarak, gerek altyapı olarak, gerek hammaddede ürün depolanacak yerler anlamında mobilyada yeni marketler, showromlar açmak yolunda çalışmamız devam ediyor. Mobilyadaki hedef halıdaki cironun üzerinde ciro yapmaktır. Tüketim olarak baktığınızda mobilyanın tüketimi halıdan 10 kat daha fazla. Biz mobilyaya iç piyasa için başlamıştık. Şuanda Almanya, İran, Libya, Kazakistan, Azerbaycan gibi 15 ülkeye mobilya ihracatı yapıyoruz. Halıda 65 ülkeyle ihracat yapıyoruz. Mobilyada da pazar ciromuzu artırdıkça büyüyeceğiz” dedi.

 

HEDİYE YAĞMURU

 

Merinos’un 2002’de 100 tüketiciye 6 aylık kampanya döneminde 100 Hundai markalı otomobil hediye ettiğini belirten Mahmut Erdemoğlu, 10 yıl sonra yine aynı sayıda otomobille kampanyayı tekrarladıklarını belirterek şöyle dedi: “Bu kez tüketimcimize 100 Ford Fiesta otomobil hediye ediyoruz. Kampanya, 6 aylık kampanya dönemi kapsayacak. Her 300 liralık alışveriş yapan kampanyamıza bir kupanla katılma hakkını kazanacak. Ayrıca, 3 bin 900 liralık alışveriş yapanlara Vestel’den LCD televizyon, 5 bin 900 liralık alışveriş yapanlara  buzdolabı, 8 bin 900 liralık alışveriş yapanlara daha başka beyaz eşyalar hediye edeceğiz.

Böylelikle tüketicimiz aynı anda iki kampanyadan faydalanabilecek. Kampanyalar devam ediyor ve tüketici lehine olduğu sürede devam edecek. Geçmiş 20 yıla baktığınızda böyle büyük bir promosyonlu kampanya yoktur. Merinos bu kampanyaları tüketici, müşterisi lehine yapmaya devam edecektir.” 

 

MERİNOS, CAPİTAL 500 SIRALAMASINDA

 

İş dünyasının saygın yayın organı “Capital”, özel sektörde Türkiye’nin en büyük firmalarını belirlemek amacıyla hazırladığı “Capital 500” de Merinos A.Ş. 270. sırada yer alırken, Sanko Holding’in ise 5 şirketi bulunuyor.

Başarılarının ardı arkası kesilmeyen Merinos A.Ş. halı sektöründe adından bahsettirmeye devam ediyor. Ciro üzerinden 2008 verileri baz alınarak yapılan sıralamada 279. sırada yer alan Merinos A.Ş. bu sıralamada ise 271. sıraya yükseldi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor