Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdemoğlu´ndan önemli çağrı: Besni birlik olursa, Neden il olmasın?

BEV ve İstanbul´daki Derneklerin sorunlarının konuşulduğu toplantıya katılan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ortak noktamızın ?BESNİLİ OLMAK? olduğunun altını çizip ?Birlik beraberlik sağlarsak, Besni neden İl olmasın. Olmaması

GÜNDEM 2.12.2016 18:40:24 0
Erdemoğlu´ndan önemli çağrı: Besni birlik olursa, Neden il olmasın?

Tek ortak noktamız BESNİLİ OLMAMIZ

Besni Eğitim Vakfı´nın İstanbul´daki Besnililer Dernek yöneticileriyle yaptığı toplantıda Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu önemli açıklamalarda bulundu. BEV Başkanı Hasan Doğan tarafından organize edilen toplantıda, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu toplantıdaki tartışmalar değinerek birlik olma çağrısında bulundu. Kurum ve kişilerin görüşlerinin farklı olmasının doğal ve zenginlik olduğunu belirten Erdemoğlu, ?Sakın ola birimiz diğerimize benzemeye çalışmasın, tek ortak noktamız Besnili olmamız olmalıdır? dedi. Fakültenin yapım sürecindeki sıkıntıların ardından Besni olarak ortaya konulan birlik ve beraberliği örnek gösteren Erdemoğlu ?Birlik beraberlik sağlarsak, Besni neden İl olmasın. Olmaması için neden ne olabilir? diye sordu. 

BEV ve derneklerin Sorunları konuşuldu Marriott oteldeki yemekli toplantıya İstanbul´daki tüm Besni Dernek Başkan ve yönetimin yanı sıra İzmir Besnililer Dernek Başkanı Veysel Önder ve Onur konuğu olan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ile Vakıf Müdiresi Emine Oğuz ve 45 Besnili hemşerimiz katıldılar. BEV Başkanı Hasan Doğan açılış konuşmasında, ?Dernek Başkanı ve yönetimleri, değerli hemşerilerim ve Onur konuğumuz Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu hepiniz toplantımıza hoş geldiniz. Kıymetli hazurun bugün, BEV ve derneklerimizin dününü bu gününü konuşacağız? dedi.

Önder´den Küçükköy´ün Vakıf çalışmasına tepki

İlk sözü İzmir Besnililer Dernek Başkanı Veysel Önder aldı ve ?BEV kurucu üyesi olduğunu hatırlatarak, Küçükköy derneği Vakıf kuracakmış bunu duyunca çok üzüldüm. O vakit biz bırakalım siz devam edin? dedi. Esenler Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Kuş söz aldı. ?Bizler doyduğumuz yere vefa öderken doğduğumuz yere de yapacağımız yardımlarla vefamızı ödemiş olacağız? diyen Kuş, Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirterek derneği hakkında bilgiler aktardı. Besni Aşağı Çöplülüler köyü derneği Başkanı Mustafa Sağlık ?Hazurunu selamlıyorum toplantıyı düzenleyen, BEV yönetimine teşekkür ediyorum? dedi. BEV önceki Başkanlarından Ali Aslanbay ?Av. Ahmet Ferlengez Başkan abimiz burada yok 2.Başkan Memet Bekmezci burada cevaplar diye düşünüyorum yönetim hariç, dernek üye aidatlarını ödemeyenler neden federasyona aidat ödesin? dedi.

Çağıran: Besni pikniğine yoğun ilgi bekliyoruz

Bahçelievler Besnililer Derneği Başkanı Metin Kütük ?Bu gibi toplantılara eşlerimizi de dâhil edelim? diyerek öneri getirdi. İstanbul Besnililer Yardımlaşma dernek 2. Başkanı Memet Bekmezci geçen ay içerisinde dernekte yapılan Şiir ve Şarkı dinletisinden bahsederek değişik etkinliklere devam edeceklerini dile getirerek, Ali Aslanbay´a cevaben ilk olağan gelen kurulda, üyesi olduğumuz federasyondan ayrılacağız? dedi. Gazetemiz köşe yazarlarımızdan, Bankacı ve Ekonomist Şaban Çağıran Merinos´a teşekkür ederek, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Besni pikniğine yoğun ilgi olması gerektiğini dile getirerek ?Biz çocukken kamyon üzerinde 70 kişi pikniğe giderdik. Bir sonraki pikniği de ip ile çekerdik? diyerek bir anekdot anlattı.

Bayrama az katılımın sebebi araştırılmalı

Küçükköy Besnililer Derneği eski Başkanı İşadamı Cumali Yaycı´da ?Besnimizin girişinde Nüfus 29 bin yazıyor İstanbul´da 100 bin deniliyor. Peki neden Eğitim Bayramında yalnız yüz kişi toplanıyor, zaten onları da BEV ve Dernekler aracılığı ile İstanbul´dan gelenlerden oluşuyor. Bunun nedenlerini araştırılsın? dedi. BEV önceki Başkanlarından Eczacı Mehmet Baykara ve İş Adamı Halil Göksel, Bahçelievler Besnililer dernek eş başkanı Ali Çulcu ve Çöplü köyü derneği üyesi Memet Türk konu ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Küçükköy Besnililer Derneği 2. başkanı Mustafa Kavuncuoğlu ?Hani bir laf vardır. Düğüne çağırırsan gelmem, çağırmaz isen küserim bizimki de böyledir? dedi. Küçükköy Besnililer Derneği Başkanı Bekir Eman ?Geç kaldım sizlerden özür diliyorum, yaşlılığıma sayın, toplantı saatini 18´i 8 anlamışım cezamız ney ise çekmeye razıyım? diyerek, kendisi gelmeden önceki vakıf kuruluyor meselesini tekrardan dile getirildi.

Eman: Vakfın amacı mülkiyet konusu aşmak

Başkan Bekir Eman cevaben ?Değerli hemşerilerim işin aslı sizin, zikrettiğiniz gibi değil biz BEV´e altarnatif düşünmüyoruz. Evraklar noktasında derneğimizin kapanması durumunda vakıf olarak mülkiyet konusu aşmak adına hukuka uydurmayı düşündük hepsi bu? diyerek havayı yumuşattıktan sonra konuyu ?Derneğin mülk alımında kalan borç 270 tl olduğunu ödeme tarihinin de 2016 sonudur, bize yardımcı olun. Merinos´dan ve Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu´dan Allah kat kat razı olsun katkılarından ötürü onlara ve İbrahim Erdemoğlu´na huzurunuzda bir kez daha teşekkür ederek 11 Aralık´ta saat 17.00´da açılışımız olacak hepiniz davetlisiniz? dedi.

Eleştiri varsa doğru işler yapıyorsunuzdur

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu´dan toplantıda konuşulan konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdemoğlu, ?Değerli Besnililer, sakın ola birimiz diğerimize benzemeye çalışmasın, tek ortak noktamız, Besnili olmamız olmalıdır, Rahmeti Babam bizleri böyle yetiştirdi. Konu Besni ise gerisi şimdiki deyimle teferruattır. Bakın deminden beri BEV´i eleştiriyorlar diye söylüyorsunuz, eğer BEV kapansın bu seferde niye kapatıldı denilir. Bizler Türk milleti olarak fıtratımızdan mıdır eleştirmeyi seviyoruz. BEV ve dernekler hiç bir iş yapmasın, suya sabuna dokunmasın kimse bir şey söylemez, bazıları söyleniyorsa demek ki doğru işler yapıyorsunuz demektir. Türkiye öyle değil mi? İnsanımız bir yatırım yapılır ise neden yaptın diyorlar, eleştirerek de yapıcı olsun yıkıcı olsun hiç önemi yok deniliyor.

2017´de Besni OSB´ye Yatırımlarımız artacak

Besni OSB´de yüzlerce kişiye istihdam sağlayan fabrikaları hakkında bilgi veren ve 2017 yılının ilk 4 ayında yatırımlarını arttıracaklarını söyleyen Erdemoğlu şöyle devam etti. ?Besnimize 280 milyon Lira Organize Sanayide şu ana kadar yatırım yaptık. 2017´nin ilk dört ayında da diğer yatırımlarımızı yapacağız. Besni´deki Fabrika Gaziantep dekinden daha disiplinli çalışma yapıyor buda sağ olsun, abim Ali Erdemoğlu sayesinde oluyor, orada çalışanlarımız kurum içi disiplini ve çalışmayı çok daha iyi yapıyor? diyerek sözü tekrar BEV´e getirdi. BEV bölünecek diye üzüldüğünü söylüyor Veysel Başkan üzülmeyelim bu bizim zenginliğimiz olmalı siyasi pati düşünelim birçok dalı var. İslamiyet´i düşünelim kaç tane mezhebi var biter mi bölünür mü hiç korkmayın hiç bir şey olmaz? dedi.

Birlik beraberlik sağlarsak, Besni neden İl olmasın

BEV hakkında son olarak şu soruyu sordu, ?Arkadaşlar Besni Eğitim Bayramı Vakfın Bayramı mı? Yoksa Besnililerin Bayramı mı? Şöyle devam etti. Besni´deki fakülte inşaatında yaşanan süreci hatırlattı ve birlik beraberlik sağlarsak, Besni neden İl olmasın. Olmaması için neden ne olabilir, bu gibi hadiseler derneklerde de Vakıfta da İş hayatında da Besni´de ve Türkiye´de de böyledir? diyerek sözlerini tamamladı. Gece toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Öte yandan İstanbul Besnililer yardımlaşma derneğinde, önümüzdeki pazar saat 13.00´da Prof. Dr. Bekir Karlıağa tarafından konferans verileceği bildirildi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER