ERKENEK SUYU SÜMEN ALTI MI?

2014 yılında Siyasiler tarafından gündeme getirilip yapılacağı ?MÜJDESİ? verilen Besni Belediyesinin takibinde bulunan, Erkenek yeni İçme suyu isale hattında aradan geçen 3 yıla rağmen bir gelişme yaşanmadı. Havalar ısınıyor, yine sık sık su kesintileri B

GÜNDEM 21.04.2017 15:43:57 0
ERKENEK SUYU SÜMEN ALTI MI?

75 bin kişiye can suyu olacaktı!

Besni´nin belki de en önemli sorunu olan temiz ve kesintisiz su ihtiyacını karşılamak için 2014 yılında gündeme getirilen Erkenek´ten su getirecek yeni isale hattında bugüne kadar bir gelişme yaşanmaması, ?Proje iptal mi edildi?? sorularını akıllara getirdi. Gölbaşı-Besni ilçeleri, 2 Belde ve 9 köyün içme suyunu karşılaması amacıyla Erkenek içme suyu birliğinin çatısı altında Besni Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesinin takip ettiği projenin yapımına neden başlanmadığı merak konusu?

Aradan neredeyse 3 yıl geçti!

Besni´de özellikle yaz aylarından sık sık yaşanan su kesintileri ve Su gözünden gelen suyun hem masraflı hem de içile bilirlik açısından tercih edilmemesi nedeniyle Erkenek Projesi gündeme gelmişti. Dönemin siyasilerinin Projeyle ilgili kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda, DSİ ile yapılan görüşmeler neticesinde projenin onaylandığı, Besni ve Gölbaşına bu suyun kazandırılacağı vatandaşın ?Su çilesine? son verileceği belirtiliyordu. Aradan geçen 3 yılın ardından projeye tek çivi dahi çakılmadı.

Başkanın endişesi 2016 yılında kaldı

Erkenek İçme suyu birliğinin 2015 toplantısında konuşan Başkan Öztürk, ?En son yapmış olduğumuz görüşmede projenin tamamlanmamasından dolayı 2016 yılında yapımına başlanamayacağı ile ilgili bir endişemiz vardı. Artık bu bizim meselemiz olduğu kadar milletvekillerinin de Bakanında önemsediği bir mesele haline dönüştü.? diyordu. 2016 yılında bile proje başlamadığı gibi ne Belediye Başkanından ne de başka bir yetkiliden Erkenek yeni Su hattının akıbeti konusunda bir açıklama yapılmadı.

Su, Besni´nin en önemli sorunu

Aynı zamanda içme suyu birliği başkanı olan Başkanın açıklamalarında, Proje ihalesinin ardından 2015 Baharında Erkenek suyuyla ilgili çalışmalara başlanması öngörülüyordu. 22 Ocak 2015´te proje ihalesi yapılan ve üzerinden geçen 2 buçuk yıla rağmen İlçenin en önemli sorunu olan içme suyu sıkıntısının çözümü konusunda gelişme olmaması acaba Proje rafa mı kaldırıldı sorusunu akla getiriyor. İptal edildi ya da yatırım programına alınmadıysa yine Besnilileri sıcak ve susuz bir yaz bekliyor olacak. 


Anahtar Kelimeler: ERKENEK SUYU SÜMEN ALTI

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor