Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Feyzioğlu; ?Türkiye hayır diyecek?

Cumartesi günü Besni´de bir kahvehane önünde vatandaşlara seslenen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ?evet? çıkması halinde Türkiye´nin bölünmeye gideceğinin savunarak, ancak Türkiye´nin büyük oranda ?Hayır? diyeceğini söyledi.

SİYASET 4.04.2017 14:22:56 0
Feyzioğlu; ?Türkiye hayır diyecek?

Referandum çalışmaları kapsamında Türkiye´yi il il dolaşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Cumartesi günü Besni´ye geldi. CHP Eski milletvekili Süheyl Batum ile birlikte Referandum çalışmalarını aralıksız yürüten Feyzioğlu, Besni´de Kent kahvesi önünde toplanan vatandaşlar seslendi.

?80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına bu cumhuriyetin, bu devletin kapısı 1923´te Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmıştır, bunu hiç kimseye kapattırmayız? diyen Feyzioğlu, Türkiye´nin 16 Nisan´da kömürlüğe inmeyi reddedeceğini hep birlikte göklere çıkacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Teşkilatını ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye´nin büyük oranda ?hayır´ diyeceğini söyledi.

?957 ilçede 957 kralcık ilan edecekler?

İnsanların yapılan hizmetlere teşekkür ettiğini ancak 16 Nisan´da kararının ?hayır´ olduğunu ifade eden Feyzioğlu, ?İnsanlarımız gözlerindeki ışık bize şu müjdeyi veriyor, 16 Nisan´da Türkiye´de büyük oranda ?hayır´ çıkacak. İnsanlar artık baskıya, zulme, sadece ben bilirimciliğe yetti gayrı diyor. İnsanlarımız yapılan hizmetlere teşekkür ediyor, devamını istiyor. Bundan bir problem yok ama diyor ki bu güzel vatanın tapusu, denetimi elimde kalsın. Milletimiz 16 Nisan´da kararımız ?hayır´ diyor. 2008´de kumpas davalara göğsümüzü siper ettiğimiz açıktır. Bizim ondan sonra yapılan her dış politika yanlışlığına, yargının zindana atarak yol açma makinesi olarak kullanılmasına karşı duruşumuz açıktır. Bizim bölücü terör örgütüne karşı da, bizim F Tipi suç örgütüne karşı da duruşumuz açıktı. Halkı bölücü terör örgütünden ayırmak için adil yargılama hakkı, adalet, güvenilir mahkemeler kurmak zorunda olduğunuzu size kaç defa söyledik Sayın Cumhurbaşkanı. Ama siz onun yerine yargıyı elinize almak için her şeyi yaptınız. 2010´da yaptınız, elinizden kaçtı, cemaatin eline geçti. Şimdi 2017´de yargıyı kendinize bağlayarak 957 ilçede 957 kralcık ilan ederek yine yanlış yapıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı.  Bizim dünden beri söylediklerimiz, evvel ki gün yaptığımız uyarılar, maalesef her uyarımız doğru çıktı. Şimdi siz sorumlu mevkide olan ve sorumlu davranması gereken bir devlet insanı olarak bizi davet edin. Bize evinizin kapısını kapayabilirsiniz. Ama 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına bu cumhuriyetin, bu devletin kapısı 1923´te Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmıştır, bunu hiç kimseye kapattırmayız Sayın Cumhurbaşkanı.?

?Bu Ülke Bölünmeye Gider Sayın Cumhurbaşkanı?

?Bu ülke bölünmeye gider Sayın Cumhurbaşkanı. Bizi dinleyin, yanınıza hukukçuları da alın tartışalım ama bir şartımız var. Hukukçu deyince biz hukukçu istiyoruz. Yani 17-25´ten önce Pensilvanya´ya koşup el ayak öpüp cennete, cennetten önce de bu dünyada geleceğini garantilemeye koşanları, 17-25 sürecinde masanın altına saklanıp kim kazanacak diye bekleyenleri, sonrasında da elini, ayağını öpmek için sıraya girdikleri adama, kendi paçalarını kurtarmak için küfür etmeyi marifet sayanları biz hukukçu saymıyoruz. 

Kaç defa üniter devlet yapısını paramparça edecek bir anayasa getiriyorsunuz dedik, bunun yerine bize ne diyorlar, hiç bir şey demiyorlar. Dedikleri şey şu, meclisin fesih yetkisi var mı? Yok mu? Ben diyorum ki 957 kralcık geliyor, üniter devlet yetkisi bozuluyor, emniyet müdürünü, kaymakamı, valiyi il başkanının, ilçe başkanının karşısında hazır ol çektirecek, Türkiye´yi dağıtacak bir anayasa yazılmış diyoruz, tartıştıkları fesih yetkisi var mı? Yok mu? Türkiye kömürlüğe inmeyi reddedecektir, Türkiye hep birlikte göklere çıkacaktır? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER